Tiedote 6.11.2013

Syysmyrsky oli melko tavanomainen

Havaintojen mukaan myrskyä voidaan luonnehtia melko tavanomaiseksi, sillä vastaavia tuulen nopeuksia mitataan maan etelä- ja keskiosassa keskimäärin muutamia kertoja vuodessa.
Kuva: Juha Tuomala

Syysmyräkkä riepotteli tiistaina ja keskiviikkona 5. - 6.11 Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta kohti Pohjois-Savoa ulottuvaa aluetta. Kovin hetkellinen puuska mantereella oli 23,3 m/s ja se mitattiin myöhään iltapäivällä Kokemäellä Satakunnassa.

Tuuli yltyi lounaisilla merialueilla paikoin myrskylukemiin. Kovin 10 minuutin keskituulen nopeus oli alustavien tietojen mukaan 26,3 m/s ja se mitattiin Rauman edustalla reilun 40 metrin korkeudella merenpinnasta olevalla tuulianturilla.

Havaintojen mukaan tuulia voidaan luonnehtia melko tavanomaiseksi, sillä vastaavia tuulen nopeuksia mitataan maan etelä- ja keskiosassa keskimäärin muutamia kertoja vuodessa. Roudaton ja varsin märkä maaperä edesauttoi tuulivahinkojen synnyssä.

Lisätietoja:

Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (4,01 e/min + pvm)

Merialueiden tuulipäivät: http://ilmatieteenlaitos.fi/tuulitilastotMarraskuun säätilastot: http://ilmatieteenlaitos.fi/marraskuuSyksyn tilastot: http://ilmatieteenlaitos.fi/syksytilastot