Tiedotearkisto: 2013

Tuulenpuuskat koettelevat maan keskiosia tiistaina

16.12.2013 12:36

Puuskaiset tuulet voivat aiheuttaa lisää tuulivahinkoja maan keskiosassa varhain tiistaiaamuna 17.12. Lisäksi Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lumisateet vaikeuttavat ajokeliä ja voivat taivuttaa puita tai oksia sähkölinjoille.

Kuva: Bengt Wikström

Kuva: Bengt Wikström

Ilmatieteen laitoksen 16. joulukuuta tekemän ennusteen mukaan erittäin puuskaisten länsituulten alue liikkuu varhain tiistain aikana maan keskiosan yli itään. Tuulet ovat voimakkaimmillaan alueen länsiosassa aamuyöllä ja itäosassa aamun aikana. Puuskissa tuulennopeus saattaa kohota noin 20 metriin sekunnissa. Heikon routatilanteen vuoksi tuulivahinkoja aiheutunee jälleen, mutta vahinkojen laajuus ja määrä näyttävät jäävän pienemmiksi kuin Eino- ja Seija-myrskyissä. ”Tuuli vaikeuttaa Seija-myrskyn vahinkojen korjaamista ja saattaa kaataa varsinkin edeltävien myrskyjen heikentämiä puita”, päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle arvioi.

Puuskaisen tuulen lisäksi Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella lumisade on runsasta tiistaiaamun aikana. Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi ja raskasta lunta voi sataa paikoin noin 15 cm. Lumi voi paikoin taivuttaa puita ja puiden oksia sähkölinjoille.

Ilmatieteen laitos seuraa tilannetta ja päivittää tiedotetta tarvittaessa verkkosivuillaan ja Twitterissä, www.twitter.com/meteorologit

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset: www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)
Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (4,01 e/min + pvm)

Joulukuun säätilastot: www.ilmatieteenlaitos.fi/joulukuu