Tiedotearkisto: 2010

Ilmatieteen laitos kehittämään Makedonian ilmanlaadun mittausta

12.4.2010 9:00

Kuva: Heikki Ketola

Ilmatieteen laitos on valittu toteuttamaan kaksivuotinen budjetiltaan miljoonan euron Twinning-ilmanlaatuhanke Makedoniassa yhdessä itävaltalaisten ja italialaisten ympäristöviranomaisten kanssa.

Suomi ja Itävalta ovat kehittäneet ilmanlaadun mittausta Makedoniassa myös aiemmassa yhteisessä Twinning-hankkeessaan vuosina 2006-2008. Projektipäällikkö Harri Pietarila Ilmatieteen laitokselta toteaa yhteistyön sekä itävaltalaisten että makedonialaisten kollegojen kanssa sujuneen erinomaisesti. Italialaiset tulivat nyt uusina mukaan toteuttajakumppaneiksi, joten heidän toimintatapansa ei ole ennestään tuttu ja maan hallintorakenne on hyvin erilainen, mutta Pietarila odottaa kiinnostuneena heidän panostaan hankkeeseen.

Hanke keskittyy erityisesti kohdemaan keskus- ja aluehallinnon ilmanlaatuviranomaisten keskinäisen yhteistyön parantamiseen. Mukana on kuitenkin myös teknisiä osioita kuten ilmanlaadun mittausverkon ja arviointimenetelmien edelleen kehittämistä.

Pitkäaikaiseksi asiantuntijaksi Skopjeen lähtevä Ilmatieteen laitoksen ryhmäpäällikkö Sari Lappi uskoo, että luvassa on mielenkiintoinen ja haastava projekti maassa, jossa ilmansuojelu on hyvin erilaisessa kehitysvaiheessa kuin Suomessa. Hän katsoo, että edellinen hanke antaa hyvän pohjan jatkaa työtä ilmanlaadun parantamiseksi ja uskoo, että tämänkin projektin aikana saavutetaan merkittäviä ja konkreettisia parannuksia maan ilmansuojelussa.

Lisätietoja:

Ryhmäpäällikkö Sari Lappi, puh. (09) 1929 5431, sari.lappi@fmi.fi

Lue lisää ilmanlaatupalveluista

Ilmatieteen laitoksen tiedotteet ovat saatavilla myös RSS-syötteenä osoitteesta http://ilmatieteenlaitos.fi/tiedotteet/rss.