Tiedotearkisto: 2010

Ukkospuuskista viranomaistiedote myös Pohjois-Savoon ja Kainuuseen

4.8.2010 12:00

Kuva: Antonin Halas

Ilmatieteen laitos antoi 4.8.2010 klo 16.30 viranomaistiedotteen erittäin voimakkaista ukkospuuskista Pohjois-Savon ja Kainuun maakuntiin.

"Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa esiintyy lähituntien aikana erittäin voimakkaita ukkospuuskia, jotka aiheuttavat paikoin vahinkoa. Myös suuria rakeita voi sataa. Ulkona liikkuessa on syytä tarkkailla tilanteen kehittymistä ja siirtyä tarvittaessa sisätiloihin."

Aiemmin päivällä klo 13.55 vastaava tiedote annettiin Pirkanmaan pohjoisosaan sekä Keski-Suomen maakuntaan.

Viranomaistiedote tuo lisätietoa annettuun varoitukseen

Ilmatieteen laitos lähettää viranomaistiedotteen, kun hengenvaara ei ole välitön, mutta tilanne saattaa uhata ihmishenkiä. Viranomaistiedote lähetetään, kun voimakkaan sääilmiön ennustetaan alkavan seuraavan kolmen tunnin aikana suurella todennäköisyydellä tai on jo tietoa tuhoista. Viranomaistiedote annetaan myös, jos voimakas sääilmiö pystytään paikallistamaan voimassa olevaa varoitusta tarkemmin ja tiedotteella pystytään muutenkin antamaan varoituksiin merkittävää lisäarvoa.

Viranomaistiedotetta voimakkaampi hätätiedote lähetetään silloin, kun tilanne aiheuttaa ihmishengelle välitöntä vaaraa.

Edellisestä viranomaistiedotteesta kolme vuotta

Edellisen kerran Ilmatieteen laitos on antanut viranomaistiedotteen pääkaupunkiseudun yli pyyhältäneestä runsaasti salamoineesta ukonilmasta 22. elokuuta 2007. Muu viranomaistiedote annettiin myös 10. heinäkuuta 2006 jättirakeita ja syöksyvirtauksia aiheuttaneesta rajuilmasta sekä vuoden 2005 Yleisurheilun MM-kisojen aikana olleesta ukonilmasta.

Katso voimassaolevat varoitukset

Ilmatieteen laitoksen tiedotteet ovat saatavilla myös RSS-syötteenä osoitteesta http://ilmatieteenlaitos.fi/tiedotteet/rss.