Tiedotearkisto: 2010

Lumisateisiin syytä varautua

13.10.2010 12:00

Kuva: Eija Vallinheimo

Syvä matalapaine sateineen sekä voimakkaine tuulineen liikkuu torstaina maan etelä- ja keskiosan yli itään. Maan keskiosiin kertynee lunta iltaan mennessä paikoin yli 15 senttimetriä, myös etelässä voi sataa illan ja yön aikana paikoin lunta.

Matalapaineeseen liittyy runsaita sateita, jotka satavat paikoin lumena. Lunta voi kertyä torstain aikana 10-20 senttimetriä. Maan eteläosissa sateet tulevat aamulla ja päivällä pääosin vetenä, mutta voivat muuttua illan aikana ainakin osittain lumeksi. Linjan Kokkola-Kuopio pohjoispuolella sateet ovat heikkoja. Ajokeli huononee lumisateiden takia erittäin huonoksi tai huonoksi.

Ilmatieteen laitoksen 13. lokakuuta tekemän ennusteen mukaan pohjoistuuli voimistuu torstaiaamuna maan länsiosissa. Puuskissa tuuli voi yltyä yli 20 metriin sekunnissa. Myöhemmin illalla ja yöllä puuskainen tuuli voimistuu myös idempänä. Läntisillä merialueilla pohjoistuuli voimistunee paikoin myrskylukemiin ja puuskissa tuulen nopeus voi olla yli 25 m/s.

Lisätietoja:

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk numerossa 0600 1 0600 (3,98 e/min + pvm)
Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (3,03 e/min+pvm)

Voimassa olevat varoitukset

Ilmatieteen laitoksen tiedotteet ovat saatavilla myös RSS-syötteenä osoitteesta http://ilmatieteenlaitos.fi/tiedotteet/rss.