Tiedotearkisto: 2014

Pelottavatko rattijuopot? Entä kesäkuskit tai kesäsäät?

2.7.2014 13:45

SuomiAreenalla heinäkuussa keskustellaan kesäliikenteen turvallisuudesta. Keskusteluun voi osallistua jo ennakkoon.

Kuva: Krista Keisu

Kuva: Krista Keisu

Kesäliikenne ei aina suju kuten elokuvissa, jossa auto turvallisesti lipuu auringonlaskua kohti. Kesäliikenne tuo mukanaan paitsi valoisat yöt, myös eläimet, kesäkuskit – ja valitettavan määrän rattijuoppoja.

Kevään ja alkukesän aikana Trafi, Ilmatieteen laitos ja poliisi ovat esittäneet somessa kysymyksiä kesäliikenteeseen liittyen ja mm. rattijuopot ja kesäkuskit näyttivät pelottavan monia. Keskustelu jatkuu heinäkuussa SuomiAreenalla, kun liikenne- ja viestintäministeri Paula Risikko, kansanedustaja Anne Holmlund, poliisiylijohtaja Mikko Paatero, Trafin pääjohtaja Kari Wihlman ja Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas keskustelevat asiasta Porissa 15.7.

"Fakta on, että loma-aikaan rattijuoppoja on liikenteessä tavallista enemmän", muistuttaa Trafin johtava asiantuntija Inkeri Parkkari: "Ja valitettavasti lähes joka kolmannessa kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa on osallisena rattijuoppo."
Hirvi- ja muut eläinonnettomuudet painottuvat alku- ja loppukesään. Kesällä liikenteessä on myös kuskeja, joille ajaminen ei ole jokapäiväistä rutiinia. Miten jokainen voi myös omilla toimillaan parantaa kesäliikenteen turvallisuutta ja tuoko älyliikenne apuja tähän? Mm. näitä pohditaan heinäkuussa Porin SuomiAreenalla.

STOP – kesäliikenteen turvallisuus Porin SuomiAreenalla

SuomiAreenan tilaisuuteen voi osallistua jo etukäteen! Vastaa kesäliikenteeseen ja arjen turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin kerran viikossa osoitteessa trafi.screen.io/stop. Kyselyn tulokset käydään läpi SuomiAreenan keskustelussa.

Kevään ja alkukesän aikana kysymyksillä on kartoitettu mm. sitä, mitkä asiat koetaan kesäliikenteen suurimmiksi riskitekijöiksi ja miten turvallisuutta voitaisiin parantaa.

Kysymyksiin on tullut sadoittain vastauksia ja paljon kommentteja. Nettikansan mielipiteitä polttaviin kysymyksiin paljastetaan SuomiAreenan keskustelussa heinäkuussa. Voit osallistua keskusteluun myös twiittaamalla tai postaamalla mielipiteesi tai kysymyksesi kesäliikenteestä Poliisin, Trafin ja Ilmatieteen laitoksen some-kanaviin hashtagilla #stopPori ja #suomiareena.

STOP – Seuraa, twittaa, osallistu, piipahda! Poliisi, Trafi ja Ilmatieteen laitos Porin SuomiAreenalla 15.7.2014, klo 10.30-11.45 kauppakeskus BePopissa.

Ilmatieteen laitos: www.twitter.com/meteorologit
Poliisi: www.facebook.com/Suomenpoliisi
Trafi: www.twitter.com/Trafi_Finland, www.facebook.com/Trafi.Finland