Tiedotearkisto: 2017

Helleraja saattaa rikkoontua loppuviikosta

24.7.2017 11:53

Sää muuttuu vähitellen lämpimämmäksi. Tänä kesänä hellepäivät ovat jääneet vain noin puoleen tavanomaisesta, mutta loppuviikosta hellerajakin saattaa rikkoontua.

Kuva: Eija Vallinheimo

Kuva: Eija Vallinheimo

Ilmatieteen laitoksen 24. heinäkuuta tekemän ennusteen mukaan viikon puolivälistä lähtien sää lämpenee. Maan etelä- ja keskiosassa pilvisyys on alkuviikolla monin paikoin runsasta ja etenkin maan itäosassa tulee ajoittain sadekuuroja. Maan pohjoisosassa sää on poutaista ja aurinkoista. 

"Aluksi päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 15 ja 20 ja Lapissa 20 ja 24 asteen välillä. Loppuviikolla lämpötila voi kohota paikoin 25 asteen yläpuolelle", kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen. Loppuviikolla sadekuurot ovat edelleen paikoin mahdollisia. Sateen kuuroluonteisuudesta johtuen sademäärissä esiintyy suurta paikallista vaihtelua.

Hellepäiviä ollut tavanomaista vähemmän

Ilmatieteen laitoksen mukaan kesän keskilämpötila on tähän mennessä ollut hieman keskimääräistä alempi. Maan etelä- ja keskiosassa on monin paikoin ollut jopa harvinaisen koleaa. Tänä kesänä myös hellepäivät ovat jääneet vain noin puoleen tavanomaisesta. Toukokuusta heinäkuun puoliväliin kestävänä ajanjaksona hellepäiviä on keskimäärin koko maassa runsaat kaksikymmentä. Hellepäivien pieni lukumäärä ei koko maan tasolla ole kuitenkaan harvinainen.

Lisätietoja:

Viimeisen 30 vuorokauden sää

Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)
Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (4,01 e/min + pvm)

Omia säähavaintoja voi ilmoittaa nyt helposti Ilmatieteen laitokselle älypuhelimen Sää-sovelluksella.
Lue lisää: http://ilmatieteenlaitos.fi/tiedote/376653049