Tiedote 22.11.2017

Huonoa ajokeliä suureen osaan maata

Torstain vastaisena yönä Suomeen saapuu lounaasta syvä matalapaine paikoin runsaine sateineen ja voimakkaine tuulineen. Maan länsiosaan voi kertyä yli 10 senttiä lunta ja läntisillä merialueilla voi myrskytä.
Kuva: Antonin Halas

Ilmatieteen laitoksen keskiviikkona 22.11. tekemän ennusteen mukaan Suomeen saapuu torstain vastaisena yönä lounaasta voimakas matalapaine, joka liikkuu päivän aikana itään ja pohjoiseen. Matalapaineeseen liittyy runsaiden sateiden lisäksi myös voimakkaita puuskatuulia etenkin maan länsiosassa. Läntisillä merialueilla paikoin myrskyää ja esiintyy voimakasta aallokkoa. Sade tulee pääosin lumena tai räntänä, mutta sateen olomuoto muuttuu vetisemmäksi sadealueen jälkipuoliskolla maan länsiosassa ja etelärannikolla. Lounaissaaristossa sade tulee vetenä.

Lunta kertyy eniten Pohjanmaalla sekä Lounais-Lapissa, missä lunta voi tulla yli 10 senttimetriä. Ajokeli on huono tai erittäin huono suuressa osassa maata lumisateen sekä voimakkaan tuulen yhteisvaikutuksesta. Sateiden jälkeen sää lauhtuu, ja lämpötila kohoaa maan etelä- ja länsiosassa yleisesti nollan yläpuolelle. Idässä ja pohjoisessa lämpötila pysyy vielä torstaina pakkasella.

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset on nähtävillä Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelussa: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,85 e/min + pvm)Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm

Säätä Twitterissä seuraavat @meteorologit