Tiedote 11.12.2017

Etelä- ja Itä-Suomeen erittäin huonoa ajokeliä

Tiistain vastaisena yönä Suomeen saapuu lounaasta matalapaine paikoin runsaine sateineen. Maan etelä- ja itäosassa voi kertyä paikoin yli 15 senttimetriä lunta ja ajokeli on erittäin huono.
Kuva: Tero Pajukallio

Ilmatieteen laitoksen maanantaina 11.12. tekemän ennusteen mukaan Suomeen saapuu tiistain vastaisena yönä lounaasta voimakas matalapaine, joka liikkuu päivän aikana koilliseen ja keskiviikon vastaisena yönä pohjoiseen. Matalapaineeseen liittyy runsaita lumisateita, mutta sateen olomuoto muuttuu etelärannikolla myös rännäksi ja illalla myös vedeksi. Lounaissaaristossa sade tulee pääosin vetenä tai räntänä.

Lunta kertyy tiistaina eniten maan eteläosassa Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa sekä idässä Pohjois-Savossa, missä lunta voi kertyä paikoin yli 15 senttimetriä. Keskiviikkona suurimmat lumisadekertymät ovat maan pohjoisosassa, missä sataa laajalti yli 10 senttimetriä lunta.

Ajokeli on tiistaina erittäin huono laajalti maan etelä- ja itäosassa ja keskiviikkona huono maan pohjoisosassa lumisateen ja voimakkaan tuulen yhteisvaikutuksen vuoksi.

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset on nähtävillä Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelussa: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,85 e/min + pvm)Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)

Säätä Twitterissä seuraavat @meteorologit