Tiedote 23.12.2011

Joulun paluuliikennettä kiusaavat voimakkaat tuulet

(Päivitetty 25.12.2011) Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisen voimakkaasta tuulesta, joka vaikeuttaa tapaninpäivän paluuliikennettä erityisesti länsirannikolla.
Kuva: Eija Vallinheimo

Tapaninpäivän paluuliikenteessä on syytä varautua vaarallisen voimakkaaseen tuuleen. Voimakkaimmat tuulet maa-alueilla koetaan maan etelä- ja keskiosassa länsipainotteisesti.

Lännenpuoleinen tuuli voimistuu lännessä ja etelässä ja on jo maanantaiyönä vaarallisen voimakasta. Voimakkaimmillaan tuuli on aamun ja alkuiltapäivän välisenä aikana. Tuulen nopeus puuskissa on yleisesti maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa 18 - 23 m/s. Lounaassa ja länsirannikolla esiintyy vielä tätäkin voimakkaampia tuulia. Puuskainen tuuli kaataa puita, mikä aiheuttanee sähkökatkoja ja haitannee erityisesti raskasta liikennettä. Merialueilla esiintyy myrskyä ja Selkämerellä kovaa myrskyä. Illan aikana tuulen puuskat heikkenevät koko maassa.

Matalapaineeseen liittyy sadealue; sateet tulevat enimmäkseen vetenä ja räntänä, maan pohjoisosassa myös lumena.

Myrsky nostaa myös merivedenkorkeutta, jonka ennustetaan nousevan vaarallisen korkealle Merenkurkussa.

Lisätietoja:

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,98 e/min + pvm)

Liikennesää: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoituksetJalankulkusää: http://ilmatieteenlaitos.fi/jalankulkusaa

Joulutilastot: http://ilmatieteenlaitos.fi/joulunaikaJoulukuun sääseuranta: http://ilmatieteenlaitos.fi/joulukuuLumitilanteen seuranta: http://ilmatieteenlaitos.fi/lumitilanne