Tiedotearkisto: 2011

Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisen voimakkaista tuulista

25.7.2012 9:19

Ilmatieteen laitos on antanut maanantaina 26.12. klo 04.00 ja 07.30 muun viranomaistiedotteen vaarallisen voimakkaista tuulista.


Muut viranomaistiedotteet klo 04.00 ja 07.30: ”Erityisesti Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan alueella on havaittu tuulen aiheuttamia vahinkoja yleisesti. Tilanteen odotetaan kestävän ja pahenevankin lähituntien ajan. Ulkona liikuttaessa on syytä varoa kaatuvia puita ja sähkölinjoja sekä tuulen lennättämää irtaimistoa. Tarvittaessa on siirryttävä sisätiloihin. Tilannetta seurataan jatkuvasti.”

Viranomaistiedotteet luetaan YLE Radio Suomen kanavilla ja julkaistaan Teksti-TV:n sivulla 866. Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilla muu viranomaistiedote on näkyvillä punaisessa nauhassa jokaisen sivun ylälaidassa.

Viranomaistiedote tuo lisätietoa annettuun varoitukseen

Ilmatieteen laitos lähettää muun viranomaistiedotteen, kun hengenvaara ei ole välitön, mutta tilanne saattaa uhata ihmishenkiä. Muu viranomaistiedote lähetetään, kun voimakkaan sääilmiön ennustetaan alkavan seuraavan kolmen tunnin aikana suurella todennäköisyydellä tai on jo tietoa tuhoista. Viranomaistiedote annetaan myös, jos voimakas sääilmiö pystytään paikallistamaan voimassa olevaa varoitusta tarkemmin ja tiedotteella pystytään muutenkin antamaan varoituksiin merkittävää lisäarvoa. Viranomaistiedotetta voimakkaampi hätätiedote lähetetään silloin, kun tilanne aiheuttaa ihmishengelle välitöntä vaaraa.

Vuoden 2010 aikana muita viranomaistiedotteita lähettiin kesän rajuilmojen aikana yhteensä yhdeksän kappaletta. Määrä oli poikkeuksellisen suuri. Tänä vuonna muita viranomaistiedotteita ei ole vielä lähetetty.

Lisätietoja

Voimassa olevat varoitukset

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk numerossa 0600 1 0600
(3,98 e/min + pvm)

Teematietoa:
Toimintaohjeet  ja vaikutukset