Paikallissääsivun hakutoiminnossa on edelleen ongelmia. Pahoittelemme puuttuvia tietoja. Asiaa selvitetään parhaillaan.

Tiedotearkisto: 2013

Moottoripyörä kesäkuntoon – vinkkivideo turvalliseen ajokesään

4.4.2013 10:06

Kokenut motoristi, alan asiantuntijat sekä liikenneministeri Merja Kyllönen sparraavat moottoripyöräilijöitä videolla turvalliseen pyöräkesään.

Kevätaurinko paistaa ja tiet kutsuvat moottoripyöräilijöitä. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Liikennevirasto, Liikkuva poliisi, Ilmatieteen laitos sekä liikenne- ja viestintäministeriö muistuttavat moottoripyöräilijöitä turvallisesta pyöräilystä ajokauden alussa.

Kokenut motoristi, alan asiantuntijat sekä liikenneministeri Merja Kyllönen sparraavat moottoripyöräilijöitä videolla turvalliseen pyöräkesään. Nyt voi kerrata perusfaktat tai päivittää tiedot vinkkivideon avulla osoitteessa www.youtube.com/liikennevirasto.

Huolehdi pyörän ja varusteiden kunnosta pitkin kesää

Moni moottoripyöräilijä kunnostaa pyöräänsä pitkin talvea. Kiinnitäthän myös ajokauden aikana huomiota pyörän kuntoon? Voit tarkistaa helposti jarrut, renkaiden kunnon ja rengaspaineet itse, mutta käännythän asiantuntijoiden puoleen, kun tarkistat esimerkiksi jousitusta.

Voit personoida moottoripyöräsi ulkonäköä varsin vapaasti, mutta teknisten muutosten, kuten valaisimiin tai pakoputkistoon liittyvien muutosten kanssa on noudatettava säädöksiä tarkasti.

Moottoripyöräilijän kannattaa myös tarkistaa ajovarusteidensa ja kypäränsä kunto säännöllisesti.

Kumit tiessä tien kunnosta ja säästä riippumatta

Oikea tilannenopeus on moottoripyöräilyssä tärkeää. Varsinkin alkukeväästä tiet ovat pinnaltaan huonoimmillaan, ja talven hiekotushiekkaa löytyy vielä monin paikoin. Ajathan varovaisesti erityisesti vesikeleillä, kun tiessä on halkeamia ja paikkauksia. Tarkistathan myös säätiedot ennen kuin hyppäät pyörän selkään, jottei vaikkapa ukkoskuuro yllätä.

Moottoripyöräkortin hankkiminen muuttui alkuvuonna

Moottoripyöräkortin luokat ja kuljettajaopetus muuttuivat tammikuussa uuden ajokorttilain voimaan astumisen myötä. A1-kortilla saa ajaa kevyttä moottoripyörää, ja sen voi hankkia 16-vuotiaana. A2-kortilla pääsee teholtaan rajoitetun pyörän selkään, ja sen voi saada 18-vuotiaana. A-kortin voi ajaa 20-vuotiaana, jos alla on jo A2-luokan kortti ja 2 vuotta ajokokemusta, muuten kortin ikäraja on 24 vuotta.

Eri organisaatioiden moottoripyöräilyn asiantuntijat tavoitat tänään myös sosiaalisessa mediassa:

Trafi: www.facebook.com/trafi.finland, www.twitter.com/trafi_finland
Liikkuva poliisi: www.facebook.com/SuomenLiikkuvaPoliisi
Ilmatieteen laitos: www.twitter.com/meteorologit
Liikennevirasto: www.twitter.com/liikennevirasto

Lisätietoja:
hankinnan asiantuntija Katri Eskola, Liikennevirasto, puh. 020 637 3507
viestintäpäällikkö Jussi Pohjonen, Liikkuva poliisi, puh. 071 878 2052
ryhmäpäällikkö Otto Lahti, Trafi, puh. 029 5345 259
erityisasiantuntija Marita Löytty, Trafi, puh. 029 5345 433
meteorologi Anssi Vähämäki, Ilmatieteen laitos, puh. 029 539 2028