Tiedotearkisto: 2019

Lumipyry heikentää ajokelin erittäin huonoksi Etelä- ja Itä-Suomessa [Päivitetty 29.1.]

29.1.2019 12:47

Uusi annos runsaampaa lumisadetta on saapumassa Suomeen etelästä, mikä muuttaa ajokelin erittäin huonoksi maan eteläosassa tiistaina iltapäivällä ja myöhemmin illalla myös idempänä.

Kuva: Antonin Halas

Kuva: Antonin Halas

Ilmatieteen laitoksen 29.1. tekemän ennusteen mukaan tiistaina iltapäivällä etelään saapuu uusi runsaamman lumisateen alue, joka leviää illan ja yön aikana itään. Lumisade ja pöllyävä lumi vaikeuttavat tiistain iltapäiväruuhkan liikenneolosuhteita etenkin maan eteläosassa. Tilanne saattaa jatkua vielä keskiviikkoaamuna, jolloin mereltä voi ajautua rannikolle sankempia lumikuuroja.

"Alkuun kohtalainen tuuli kinostaa lunta ja pakkaslumi myös pöllyää helposti huonontaen näkyvyyttä. Ajokeli on jo ennestään huono suuressa osassa maata lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi", sanoo päivystävä meteorologi Pauli Jokinen Ilmatieteen laitokselta.

Etelässä ja idässä uutta lunta kertyy tiistaiaamusta keskiviikkopäivään mennessä todennäköisesti 5–15 senttimetriä. Kertymät ovat runsaimpia etelässä.

Keskiviikkona aamulla matalapaineen häntään liittyen voi mereltä ajautua etelärannikolle vielä uusi annos lumisateita. Sateet heikkenevät lännestä alkaen keskiviikkopäivän kuluessa, mutta idässä ja pohjoisessa lunta voi tulla vielä keskiviikkona illalla.

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,85 e/min + pvm)
Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)

Säästä twiittaavat @meteorologit