Paikallissääsivun hakutoiminnossa on edelleen ongelmia. Pahoittelemme puuttuvia tietoja. Asiaa selvitetään parhaillaan.

Tiedotearkisto: 2000

Ilmatieteen laitoksen rakennussääpalvelu uudistuu

12.12.2000 12:00

Ilmatieteen laitoksen rakennus- ja kiinteistösääfaksipalvelua on käyttäjien toivomuksesta uudistettu. Sääfaksin voi nyt tilata millä tahansa äänitaajuus- tai GSM-puhelimella eri numerossa toimivaan faksilaitteeseen. Muutos helpottaa säätietojen saatavuutta, koska palvelun voi tilata esimerkiksi kotoa tai toimistosta suoraan työmaan faksiin.

Rakennus- ja kiinteistösääfaksipalvelu on täydellinen sääpaketti rakentamisen ja kiinteistönhoidon tarpeisiin. Palvelua tarjotaan Helsingin, Porin, Turun, Tampereen, Vaasan, Oulun, Kuopion, Jyväskylän, Kouvolan ja Rovaniemen alueille.

Palvelu sisältää sääennusteen kuudelle vuorokaudelle. Kolmen tunnin välein ilmoitetaan ensimmäisen vuorokauden lämpötila, tuulen suunta ja nopeus, pakkasen purevuus sekä sateista ajankohta, määrä ja se, tuleeko sade vetenä, räntänä vai lumena. Viiden seuraavan vuorokauden tiedot kerrotaan päivän tarkkuudella. Ennuste uusitaan työpäivisin klo 7.00 ja 14.00, viikonloppuisin klo 14.00.

Faksipalvelu tilataan soittamalla numeroon 0600 16211. Puhelimesta kuuluvien ohjeiden avulla valitaan kaupunki ja sen jälkeen näppäillään vastaanottajafaksin numero suuntanumeroineen.

Uudistuksen yhteydessä palvelun hinta laski kiinteän hinnoittelun vuoksi 29,80 markkaan faksilta. Entisellä minuuttiveloituksella faksin hinnaksi muodostui keskimäärin 32 mk. Palvelusta laskutetaan entiseen tapaan puhelinlaskun yhteydessä.

Kiinteistönhoidossa tarvittavat lämmitystarveluvut saa talviaikana samasta palvelunumerosta valinnalla 4 ensimmäisestä valikosta. Luvut kahdelta edeltävältä viikolta ja koko edelliseltä kuukaudelta päivitetään joka tiistai klo 9.00 ja aina kuukauden vaihteessa.

Rakentamiseen ja kiinteistönhoitoon on myös saatavilla alueellista sääpalvelua puhelimitse numerossa 0600 16210. Nauhoitteen hinta on 5,45 mk/min.

Lisätietoja:

Timo Laine, yhteyspäällikkö, puhelin (09) 1929 3131, 050 5839 021
sekä asiakaspalvelun nettisivuilta.