Tiedotearkisto: 2012

Ilmatieteen laitoksen RainMan-säätutkasovellus iPadille ja iPhonelle

27.8.2012 9:58

Uusi RainMan-säätutkasovellus näyttää sadealueet Suomen alueella. Tarkat ja zoomattavat tutkakuvat päivittyvät 15 minuutin välein. Maksullisessa RainMan Pro -versiossa on myös mm. salamapalvelu, havainnot sekä hälytyspalvelut.

RainMan-säätutkasovelluksessa voi seurata helposti sadealueiden liikkumista Suomessa ja lähialueilla. Puhelimen paikannustoiminnon ollessa päällä, sovellus näyttää automaattisesti käyttäjän sijainnin sadetilanteen. Säätutkasovelluksessa voi hakea yli 13 000 paikkakuntaa, joita voi myös merkitä kartalle. Tutkakuvia voi zoomata ja ne päivittyvät 15 minuutin välein.

Maksullisessa RainMan Pro -versiossa on myös salamapalvelu ja muita lisäominaisuuksia

RainMan Pro -versio sisältää reaaliaikaisen salamapalvelun, sade- ja salamahälytykset, havainnot, satelliittikuvat sekä suosikkikohteiden tallennuksen.

RainMan Pro -tutkasovellus sisältää tarkat ja zoomattavat sadetutkakuvat Suomeen 5 minuutin välein ja Skandinavian alueelle 15 minuutin välein.

RainMan Pro -versiossa havaitut salamaniskut esitetään kartalla noin 30 sekunnin viiveellä. Sovelluksessa voidaan tarkastella myös yksittäisen salaman tietoja.

Sadetutkaan liittyvistä parametreista voidaan valita sateen voimakkuus tai yhden tunnin, 12 tunnin ja 24 tunnin sadekertymät millimetreinä. Tiedot esitetään lähes reaaliajassa. Satelliittikuvat saadaan 15 minuutin tarkkuudella. Myös säähavainnot - lämpötila, tuuli, suhteellinen kosteus, kastepiste, ilmanpaine, lumen syvyys ja näkyvyys - ovat saatavilla 10 minuutin päivitysvälein. Yksittäisen tutkan mittaukset ovat helposti yhden painalluksen takana.

Käyttäjä voi myös merkitä suosikkikohteitaan kartalle ja aktivoida vahtipalvelun sateen ja salamoiden varalle. Vahti ilmoittaa, kun valitulla säteellä kohteesta sataa tai salamoi.

Sovellus on saatavilla AppStoressa

RainMan-säätutkasovelluksen saa ladata maksutta AppStoresta. Käyttäjä maksaa sovelluksen käytöstä ainoastaan normaalin datansiirtomakson oman liittymäsopimuksensa mukaisesti. Lisäominaisuudet saa käyttöön ostamalla RainMan Pro -version.

Sovellus toimii iOS 5 -käyttöjärjestelmässä ja sitä uudemmissa versioissa.

RainMan Pro -palvelun hinta on

7 vrk 3,99€
Kuukausi 4,99€

Palautetta sovelluksesta

Ilmatieteen laitos kehittää mobiilipalvelujaan jatkuvasti. Palautetta sääsovelluksesta voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen mobiili(at)fmi.fi tai Facebookissa FMI Beta --sivun kautta (http://www.facebook.com/fmibeta).

Lisätiedot:

Suunnittelija Roope Tervo, puh. 029 539 3651, roope.tervo@fmi.fi

RainMan AppStoressa