Avoimet työpaikat

Tästä osiosta löydät avoimet työpaikkamme. Sivun ollessa tyhjä, paikkoja ei ole haettavana. Voit hakea avoimia paikkojamme valtiolle.fi valtionhallinnon sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta.

Viestintäasiantuntija

Tule Ilmatieteen laitoksen viestintäasiantuntijaksi vakituiseen työsopimussuhteeseen!

Ilmatieteen laitoksen viestintäryhmä auttaa asiantuntijoita viestimään tutkimuksen uusimmista tuulista. Varmistamme meteorologiemme kanssa, että sää ei yllätä ketään. Kehitämme verkkopalvelua ja mobiiliapplikaatiota yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa, sekä huolehdimme, että kollegamme saavat tuen vuorovaikutukseen ja työyhteisöviestintään. Viestintäryhmä vastaa siis mm. mediasuhteista ja toimittajayhteistyöstä, tiedeviestinnästä, verkkoviestinnästä ja sosiaalisesta mediasta, työyhteisöviestinnästä, sekä viestinnän prosessien, keinojen ja kanavien kehittämisestä.

Pienessä ryhmässämme tehtävät ovat monipuolisia ja tuemme joustavasti kollegojamme. Viestintäasiantuntijana tehtäviisi kuuluvat ensisijaisesti sää- ja turvallisuuspalveluihin liittyvä viestintä sekä sosiaalisen median kanavien koordinointi ja kehittäminen. Vastaat mediayhteistyöstä, tiedotteiden ja artikkeleiden kirjoittamisesta ja erityistilanneviestinnästä. Teet tiivistä yhteistyötä verkkopäätoimittajamme, meteorologien sekä muiden asiantuntijoiden kanssa viestinnän kehittämiseksi. Koordinoit ja kehität sosiaalisen median kanaviamme. Et vierasta myöskään sisäistä viestintää tai intranetin päivittämistä ja kehittämistä.

Tehtävä on vakituinen työsuhde ja se täytetään mahdollisimman pian. Tehtävän alussa on koeaika. Päätoimipaikkamme sijaitsee Helsingin Kumpulassa, jonne myös tehtävä sijoittuu. Palkkaus määräytyy Ilmatieteen laitoksen palkkausjärjestelmän mukaan, perusteena tehtävän vaativuus ja aikaisempi työkokemus. Tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014).

Tule tekemään yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä kanssamme!

Hae paikkaa

Research scientist in DIAL (differential absorption lidar)

The Atmospheric Composition unit at the Finnish Meteorological Institute seeks a highly motivated individual for a position in a project dedicated to “Differential absorption lidar (DIAL)” funded by TEKES. The overall aim is to design a robust eye-safe implementation of a scanning DIAL system to measure profiles of specific trace gases in the atmosphere.

The position is for 2-4 years starting as soon as possible. Salary is based on the FMI salary system.

Hae paikkaa

PhD student in DIAL

The Atmospheric Composition unit at the Finnish Meteorological Institute seeks a highly motivated individual for a position in a project dedicated to “Differential absorption lidar (DIAL)” funded by TEKES. The overall aim is to design a robust eye-safe implementation of a scanning DIAL system to measure profiles of specific trace gases in the atmosphere.

The position is for 2-4 years starting as soon as possible. Salary is based on the FMI salary system.

Hae paikkaa

Diplomityöntekijä (älykäs liikenne) Sodankylään

Arktinen tutkimus -yksikkö hakee Havainto- ja mittausjärjestelmien tutkimus ja kehitys- ryhmään Sodankylään diplomityöntekijää tekemään tutkimusta älykkääseen liikenteeseen liittyvissä tutkimushankkeissa.

Arktinen tutkimus on mukana useissa älykkääseen liikenteeseen liittyvissä tutkimushankkeissa, muun muassa Älykkäät Arktiset Rekat- (jossa kehitetään reaaliaikaista tiesääpalvelua suoraan autoihin ajoneuvosta tehtävien havaintojen pohjalta), Sod5G- (ajoneuvojen talvitestausradan tarkka 5G-pohjainen tiesääinformaatio), SafeCOP- (pilvipalvelun kautta välitettävä suojattu kehittynyt tiesääpalvelu), 5G-Safe- (kehittyneet ajoneuvodataan perustuvat 5G-ajoneuvopalvelut) ja CyberWI-hankkeissa (tietoturvalliset tiesää- ja tietokantapalvelut).

Diplomityöntekijä osallistuu valtaosaan näistä hankkeista, sekä omaan koulutustaustaansa pohjautuen valikoi tarjolla olevista tutkimusaiheista sopivan diplomityölleen.

Työsuhde alkaa mahd. pian, ja jatkuu (koeajan jälkeen) sopimuksen mukaan vähintään 2018 maaliskuuhun. Palkkaus perustuun Ilmatieteen laitoksen palkkausjärjestelmään. Valitulle hakijalle voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014).

Hae paikkaa

Jätä kesätyöhakemus

Jos haluat meille kesätöihin, jätä vapaamuotoinen hakemuksesi cv:n ja opintokirjan otteen/ tutkintotodistuksen kanssa osoitteeseen kesatyot(at)fmi.fi Merkitse sähköpostin otsikkoon "Kesätyöhakemus + mihin toimipisteeseen/ yksikköön" toivot pääseväsi, esim. "Kesätyöpaikkahakemus/Helsinki/Ilmastokeskus".

Kerro hakemuksessa toiveistasi sekä osaamisestasi. Minkälainen työ innostaa Sinua? Miksi Sinä olisit hyvä hakija kuvaamaasi tehtävään? Otamme yhteyttä kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Jos yhteydenottoa ei kuulu, sopivaa paikkaa ei ollut tarjolla tai paikka on jo täytetty.

Tutustu toimintoihimme sivuiltamme http://ilmatieteenlaitos.fi/tutkimustoiminta ja http://ilmatieteenlaitos.fi/saa-ja-turvallisuus

Rekisterin tietosuojaseloste

Jätä avoin hakemus

Vakituiset tehtävät ja pidemmät määräaikaisuudet julkaisemme valtiolle.fi-järjestelmän kautta. Halutessasi voit jättää vapaamuotoisen hakemuksen ja CV:n osoitteeseen avoinhakemus(at)fmi.fi. Hyödynnämme avoimia hakemuksia joskus lyhyiden määräaikaisuuksien täyttämisessä.

Otamme yhteyttä kolmen viikon kuluessa avoimen hakemuksen jättämisestä. Jos yhteydenottoa ei kuulu, sopivaa paikkaa ei ole tarjolla. Hakemuksia säilytetään
3 kk saapumispäivästä lukien.


Rekisterin tietosuojaseloste

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme osoitteessa www.valtiolle.fi