Tiedotearkisto: 2004

Ilmatieteen laitoksen Lento- ja sotilassää -yksikkö sai laatusertifikaatin

11.10.2004 12:00

Ilmatieteen laitoksen Lento- ja sotilassää -yksikölle on luovutettu 27.9.2004 ISO 9001:2000 -standardin mukainen sertifikaatti. Sertifioijana on toiminut Det Norske Veritas. Laatujärjestelmä muodostaa tärkeän työkalun toiminnan ja palveluiden jatkuvaan asiakaslähtöiseen kehittämiseen, tulosten mittaamiseen ja toiminnan laadun säännölliseen arvioimiseen.

Kuva: Kari Österberg

Ilmatieteen laitoksen lento- ja sotilassääyksikkö toimii haasteellisessa ympäristössä, jolle ovat ominaisia tiukat lentoturvallisuuteen liittyvät laatuvaatimukset. Toiminta perustuu asiakkaiden tarpeiden tuntemiseen sekä kykyyn suunnitella ja tuottaa räätälöityjä, vaatimuksia vastaavia palveluja. Nyt saatu sertifikaatti koskee lento- ja sotilassäähän liittyvää säänennustustoimintaa. Asiakkaalle laatujärjestelmän käyttäminen ja sertifikaatin saaminen näkyy luotettavana, varmana ja sovitun mukaisena toimintana. Laatujärjestelmän lopputuloksena on tyytyväinen asiakas.

Ensi vuonna voimaan astuva EU:n asetus yhteisestä eurooppalaisesta ilmatilasta, Single European Sky, velvoittaa lennonvarmistuspalveluja tuottavat organisaatiot harmonisoimaan toimintaansa. Lentosääennusteiden tuottaminen tulee ensi vuonna luvanvaraiseksi koko Euroopan alueella. Luvan saamisen yhtenä edellytyksenä on ISO 9001 -sertifikaatti.

- Nyt saamamme laatusertifikaatti on ulkopuolisen myöntämä osoitus siitä, että toimintamme kuvaus ja käytäntö vastaavat standardin vaatimuksia. Olemme pitkäjänteisellä työllä luoneet joustavat ja jatkuvaan asiakaslähtöiseen kehitykseen tähtäävät toimintatavat, yksikön päällikkö Heikki Juntti kertoo.

Ilmatieteen laitoksen lento- ja sotilassääpalvelu on erikoistunut sääpalveluiden tuottamiseen sekä siviili-ilmailun että puolustusvoimien käyttöön normaali- ja poikkeusoloissa. Sen tehtävänä on myös osallistua Ilmatieteen laitoksen tutkimus- ja kehittämistoimintaan sekä varautua poikkeusolojen sääpalveluun. Lento- ja sotilassäällä on toimipisteitä Helsinki-Vantaalla, Tampereella, Kuopiossa ja Rovaniemellä.

Lisätietoja:

Yksikön päällikkö Heikki Juntti, puh. (09) 6151 3800
Meteorologi Tero Lassila, puh. (09) 1929 3646