Säätiedotus 30.7.2014 klo 8

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Lännessä tulee sade- ja ukkoskuuroja, idässä ja pohjoisessa on päivällä enimmäkseen poutaa.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa:

Osaksi selkeää tai puolipilvistä ja enimmäkseen poutaa, päivän kuluessa alueen länsiosassa sade- ja ukkoskuuroja, jotka voivat olla paikoin voimakkaita. Mahdollisesti myös rakeita. Illalla sade- ja ukkoskuuroja tulee myös idempänä. Päivän ylin lämpötila 23...29 ja yön alin 15...20 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja idän välistä tuulta.

Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa:

Puolipilvistä tai pilvistä ja enimmäkseen poutaa, paikoin tihkusadetta. Yöllä etelästä alkaen sade- tai ukkoskuuroja. Päivän ylin lämpötila 13...20 ja yön alin 9...14 astetta. Viileintä on Itä-Lapissa. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja idän välistä tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 30.7.2014 klo 7.50

Huomautus veneilijöille:

Pohjanlahti:

Etelän ja kaakon välistä tuulta illasta tai yöstä alkaen 11 m/s.

Suomenlahti, Ahvenanmeri, Saaristomeri, Selkämeri ja Merenkurkku:

Ukkospuuskia.

Kuolan niemimaalla on korkeapaine ja matalapaineen alue Norjanmerellä.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Suomenlahti:

Tuuli kääntyy etelän ja kaakon välille, päivällä 3-7, illemmalla 5-9 m/s. Paikoin utua tai sumua, iltapäivästä alkaen sade- tai ukkoskuuroja.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeri:

Vähitellen voimistuvaa etelän ja kaakon välistä tuulta, iltapäivällä 5-10, myöhemmin illalla Selkämerellä etelätuulta 7-11 m/s. Paikoin utua, päivästä alkaen paikoin sade- tai ukkoskuuroja.

Merenkurkku:

Idän ja kaakon välistä tuulta 4-9 m/s. Illasta alkaen voimistuvaa etelän puolelle kääntyvää tuulta, yöllä 8-11 m/s. Paikoin sade- tai ukkoskuuroja.

Perämeri:

Idän ja koillisen välistä tuulta 4-9 m/s. Iltapäivästä alkaen vähän voimistuvaa idän ja kaakon välistä tuulta, yöllä etelän ja kaakon välistä tuulta 8-11 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Saimaa:

Idänpuoleista tuulta 2-6, iltapäivästä alkaen kaakkoistuulta, illalla 4-8 m/s. Aluksi utua tai sumua, iltapäivästä alkaen paikoin sade- tai ukkoskuuroja.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat säätiedot Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

FMI-TV

Twitter