Säätiedotus 19.4.2015 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Lähinnä idässä tulee vesi- tai lumikuuroja, jotka voivat olla tänään runsaita. Lännessä on enimmäkseen poutaa.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan länsiosassa:

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja enimmäkseen poutaa. Päivän ylin lämpötila on tänään ja huomenna 7...11 astetta, yön alin -2...+2 astetta. Puuskaista pohjoistuulta, illasta alkaen tuuli heikkenee.

Maan itäosassa:

Enimmäkseen pilvistä ja ajoittain vesi- tai räntäsadetta, alueen itäisimmässä osassa myös lumisadetta. Illalla pohjoisesta alkaen selkeämpää, mutta huomenna vielä joitakin vesi- tai lumikuuroja. Päivän ylin lämpötila on tänään 1...6 astetta, huomenna vähän korkeampi. Yön alin lämpötila -2...+2 astetta. Heikkoa tai kohtalaista enimmäkseen pohjoisen ja lännen välistä tuulta.

Maan pohjoisosassa:

Puolipilvistä tai pilvistä ja varsinkin idässä vesi- tai lumikuuroja. Yöllä enimmäkseen poutaa, mutta huomenna jälleen joitakin vesi- tai lumikuuroja. Päivän ylin lämpötila on tänään 2...7 astetta, lämpimintä lounaassa, huomenna vähän alempi. Yön alin lämpötila 0...-5 astetta. Puuskaista pohjoistuulta, illasta alkaen tuuli heikkenee.

Säätiedotus merenkulkijoille 19.4.2015 klo 12.45

Kovan tuulen varoitus:

Pohjois-Itämeren länsiosa, Ahvenanmeri ja Selkämeren eteläosa:

Pohjoistuulta yöllä 16 m/s.

Pohjois-Itämeren itäosa, Saaristomeri ja Selkämeren pohjoisosa:

Pohjoistuulta iltayöstä alkaen 14 m/s.

Skandinavian länsipuolella on vahva korkeapaine. Matalapaineen osakeskus liikkuu Suomen itäpuolitse etelään.

Odotettavissa huomiseen keskipäivään asti:

Suomenlahti:

Lännenpuoleista tuulta 4-8 m/s, läntisimmässä osassa ylimmillään 11 m/s. Illalla voimistuvaa pohjoiseen kääntyvää tuulta, yöstä alkaen koko alueella 9-12 m/s. Huomenna aamupäivällä vähitellen heikkenevää tuulta. Itäosassa paikoin vesikuuroja, muuten hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeri:

Pohjoisen ja luoteen välistä tuulta 8-12 m/s. Iltayöstä alkaen 10-14 m/s, Pohjois-Itämeren länsiosassa, Ahvenanmerellä ja Selkämeren eteläosassa yöllä ylimmillään 16 m/s. Aamulla pohjoisesta alkaen heikkenevää tuulta, päivällä 8-12 m/s. Hyvä näkyvyys.

Merenkurkku ja Perämeri:

Luoteistuulta 6-10 m/s, illasta alkaen pohjoistuulta 9-12 m/s. Aamulla heikkenevää tuulta, päivällä 4-7 m/s. Hyvä näkyvyys.

Saimaa:

Vähitellen voimistuvaa luoteistuulta, illasta alkaen 6-10 m/s. Yöstä alkaen pohjoistuulta. Tänään vesikuuroja, muuten hyvä näkyvyys.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat säätiedot Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

Twitter