Säätiedotus 26.8.2016 klo 19

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Syvä matalapaine saapuu huomenna maan pohjoisosaan lounaasta ja länsituuli voimistuu puuskissa maan etelä- ja keskiosassa monin paikoin myrskylukemiin.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Maan etelä- ja keskiosassa:

Tänään heikkoa tuulta, huomenna lännestä alkaen hyvin puuskaista lounaistuulta, joka myöhemmin kääntyy länteen. Pilvistä tai melko pilvistä ja paikoin sadetta. Yöllä lounaasta alkaen selkeämpää ja enimmäkseen poutaa, mutta huomenna päivällä luoteesta alkaen jälleen lisääntyvää pilvisyyttä ja varsinkin maan keskiosassa monin paikoin sadetta tai sadekuuroja. Lämpötila on enimmäkseen 16...20 astetta, yöllä paikoin alempi.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa:

Aluksi selkeää tai puolipilvistä ja poutaa. Myöhemmin illalla lounaasta alkaen pilvistyvää ja sadetta. Aamulla lännestä alkaen pilvipeite rakoilee, mutta edelleen monin paikoin sade- tai ukkoskuuroja. Yön alin lämpötila 8...12, päivän ylin 10...15 astetta. Tänään heikkoa tuulta, huomenna ajoittain puuskaista lounaanpuoleista tuulta.

Lapissa:

Aluksi selkeää tai puolipilvistä ja lähinnä pohjoisessa jokunen sadekuuro. Yöllä lounaasta alkaen pilvistyvää ja monin paikoin sadetta, joka on varsinkin etelässä runsasta. Lämpötila on yöstä alkaen enimmäkseen 6...10 astetta. Tänään heikkoa tuulta, huomenna voimistuvaa idän ja pohjoisen välistä tuulta.

Ahvenanmaan maakunnassa lounaistuuli on voimakasta huomenna päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Säätiedotus merenkulkijoille 26.8.2016 klo 19

Myrskyvaroitus:

Perämeri:

Pohjoisen ja luoteen välistä myrskyä 21 m/s.

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahti, Selkämeri ja Merenkurkku:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 19 m/s.

Pohjois-Itämeren itäosa:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 17 m/s.

Pohjois-Itämeren länsiosa, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Saimaa:

Lounaistuulta 15 m/s.

Aallokkovaroitus:

Suomenlahden itäosassa, Selkämerellä ja Perämeren eteläosassa esiintyy huomenna kovaa aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 4 metriä.

Suomenlahden länsiosassa, Pohjois-Itämerellä, Merenkurkussa ja Perämeren pohjoisosassa esiintyy huomenna kohtalaista aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 2,5 metriä.

Keski-Norjassa oleva matalapaine syvenee ja liikkuu huomenna päivällä Perämeren pohjoisosan yli itään kohti Vienanmerta.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Suomenlahti:

Vähitellen voimistuvaa etelänpuoleista tuulta, iltayöllä 7-11 m/s. Yöllä ja aamulla edelleen voimistuvaa lännen ja lounaan välille kääntyvää tuulta, päivällä 14-19 m/s. Paikoin utua.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Voimistuvaa lännen ja lounaan välille kääntyvää tuulta, yöstä alkaen 11-15 m/s, Pohjois-Itämeren itäosassa päivällä ylimmillään 17 m/s. Paikoin utua.

Selkämeri ja Merenkurkku:

Voimistuvaa etelän ja idän välistä tuulta, iltayöllä 9-13 m/s. Yöllä edelleen voimistuvaa lännen ja lounaan välille kääntyvää tuulta, aamulla 14-19 m/s. Myöhemmin iltapäivällä heikkenevää luoteeseen kääntyvää tuulta. Ajoittain sadetta, mahdollisesti ukkosta, paikoin utua.

Perämeri:

Voimistuvaa idän ja kaakon välistä tuulta, yöllä 10-15 m/s. Aamulla lounaaseen kääntyvää tuulta. Iltapäivällä edelleen voimistuvaa pohjoisen ja luoteen välille kääntyvää tuulta, myöhemmin iltapäivällä 17-21 m/s. Ajoittain sadetta, paikoin utua.

Saimaa:

Vähitellen voimistuvaa etelänpuoleista tuulta, yöllä 5-9 m/s. Aamulla edelleen voimistuvaa lounaaseen kääntyvää tuulta, päivällä 10-15 m/s. Paikoin sadetta, enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Säätiedotus 2 vrk merenkulkijoille 26.8.2016 klo 19

Odotettavissa lauantai-illasta sunnuntai-iltaan:

Suomenlahti:

Heikkenevää pohjoisen ja lännen välistä tuulta, kovan tuulen todennäköisyys yöllä 40 prosenttia. Tuulen nopeus sunnuntaina päivällä alle 10 m/s.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Heikkenevää pohjoisen ja lännen välistä tuulta, yöstä alkaen alle 10 m/s.

Pohjanlahti:

Heikkenevää pohjoisen ja lännen välistä tuulta, yöllä alle 14, sunnuntaina päivällä alle 10 m/s.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat säätiedot Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

Sää maailmalla

Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n palvelusta näet sääennusteen ja -havainnot lukuisiin paikkohin ympäri maailmaa.

World Weather Information Service

Twitter