Säätiedotus 30.7.2014 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Lännessä tulee sade- ja ukkoskuuroja, idässä ja pohjoisessa on päivällä enimmäkseen poutaa. Huomenna kehittyy voimakkaita ukkoskuuroja varsinkin maan länsiosaan.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa:

Osaksi selkeää tai puolipilvistä ja enimmäkseen poutaa. Päivän kuluessa alueen länsiosassa sade- ja ukkoskuuroja, jotka voivat olla paikoin voimakkaita. Mahdollisesti myös rakeita. Illalla sade- ja ukkoskuuroja tulee myös idempänä. Huomenna lähinnä lännessä monin paikoin sade- ja ukkoskuuroja, jotka voivat olla erittäin voimakkaita. Päivän ylin lämpötila 23...29 astetta, huomenna lännessä alempi. Yön alin 15...20 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja idän välistä tuulta, huomenna tuuli on puuskaista.

Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa:

Puolipilvistä tai pilvistä ja enimmäkseen poutaa, paikoin tihkusadetta. Illalla selkeämpää, mutta yöllä etelästä alkaen sade- tai ukkoskuuroja. Huomenna ukkoskuurot voivat olla alueen eteläosassa erittäin voimakkaita. Päivän ylin lämpötila 13...20 astetta, huomenna Kainuussa noin 25 astetta. Yön alin 9...14 astetta. Viileintä on Itä-Lapissa. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja idän välistä tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 30.7.2014 klo 12.45

Kovan tuulen varoitus:

Merenkurkku ja Perämeri:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 14 m/s.

Huomautus veneilijöille:

Selkämeri:

Etelätuulta 11 m/s.

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Pohjanlahti:

Ukkospuuskia.

Kuolan niemimaalla on korkeapaine ja matalapaineen alue Norjanmerellä.

Odotettavissa huomiseen keskipäivään asti:

Suomenlahti:

Etelän ja kaakon välistä tuulta 3-7 m/s. Aamulla vähän voimistuvaa etelänpuoleista tuulta, aamupäivällä 6-10 m/s. Paikoin sade- ja ukkoskuuroja, mahdollisesti sumua.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Etelänpuoleista tuulta 5-9 m/s. Yöllä tuuli kääntyy lounaan puolelle. Paikoin sade- tai ukkoskuuroja, mahdollisesti utua.

Selkämeri:

Etelästä alkaen voimistuvaa etelänpuoleista tuulta 6-11 m/s. Aamulla tuuli kääntyy lounaaseen. Paikoin sade- tai ukkoskuuroja.

Merenkurkku ja Perämeri:

Etelästä alkaen idän ja kaakon välistä tuulta 5-9 m/s. Illalla voimistuvaa etelän puolelle kääntyvää tuulta, yöllä 8-12 m/s, aamupäivällä ylimmillään 14 m/s. Paikoin sade- tai ukkoskuuroja.

Saimaa:

Kaakkoistuulta 2-6 m/s. Aamulla voimistuvaa etelän ja kaakon välistä tuulta, aamupäivällä 4-8 m/s. Paikoin sade- tai ukkoskuuroja.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat säätiedot Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

FMI-TV

Twitter