Säätiedotus 21.4.2018 klo 12

Kylmempää ilmaa virtaa pohjoisesta maahamme.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa:

Puolipilvistä tai pilvistä ja monin paikoin sadekuuroja, huomenna päivällä enää vain lounaassa. Yöllä ja aamulla maan keskiosassa myös lumikuuroja. Päivän ylin lämpötila on tänään 7...12, idässä +1...+7 astetta. Päivän ylin huomenna sama tai vähän alempi. Yön alin -2...+3 astetta, kylmintä on Pohjois-Karjalassa. Kohtalaista, tänään ajoittain navakkaa pohjoisen ja lännen välistä tuulta. Huomenna tuuli heikkenee.

Maan pohjoisosassa:

Verrattain pilvistä ja lähinnä Länsi-Lapissa monin paikoin heikkoa lumisadetta, huomenna päivällä myös räntää. Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Itä-Lapissa huomenna ajoittain selkeämpää. Päivän ylin lämpötila tänään -1...+5 astetta, huomenna sama tai vähän korkeampi. Yön alin -1...-10 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja idän välistä tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 21.4.2018 klo 12

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahti ja Selkämeri:

Luoteistuulta 14 m/s.

Suomen kaakkoispuolella oleva matalapaine liikkuu itään. Korkeapaineen selänne vahvistuu koillisesta Suomeen.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti:

Luoteistuulta 10-14 m/s. Illalla tuuli heikkenee, yöllä 6-10 m/s. Aamulla tuuli heikkenee edelleen ja kääntyy idänpuolelle, huomenna päivällä 4-8 m/s. Ajoittain sadekuuroja.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Luoteenpuoleista tuulta 8-12 m/s. Illalla tuuli heikkenee, yöllä 6-10 m/s, huomenna päivällä 4-8 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Selkämeri:

Luoteenpuoleista tuulta, myöhemmin iltapäivällä 10-14 m/s. Yöllä tuuli heikkenee, huomenna aamupäivällä 4-8 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Merenkurkku ja Perämeri:

Koillisenpuolelle kääntyvää tuulta 3-7 m/s. Huomenna päivällä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Paikoin utua tai sumua, lumi- tai vesikuuroja.

Saimaa:

Pohjoisenpuoleista tuulta 5-9 m/s. Yöllä tuuli heikkenee ja kääntyy koilliseen, huomisaamusta alkaen 2-6 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 3,85 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min+pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Twitter