Säätiedotus 25.2.2017 klo 19

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Uusi lumisadealue saapuu huomenna maan lounaisosaan, mutta suurimmassa osassa maata on enimmäkseen poutaa ja osaksi selkeää.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Maan länsiosassa:

Osaksi selkeää ja enimmäkseen poutaa. Yöllä lisääntyvää pilvisyyttä ja aamusta alkaen eteläosassa ajoittain lumisadetta. Yön alin lämpötila -5...-15, päivän ylin 0...-5 astetta. Heikkenevää lännenpuoleista tuulta, huomenna itätuulta.

Maan itä- ja pohjoisosassa:

Puolipilvistä tai pilvistä ja paikoin lumisadetta. Huomenna osaksi selkeää ja enimmäkseen poutaa, mutta alueen eteläisimmässä osassa mahdollisesti lumisadetta. Yön alin lämpötila -8...-20, Lapissa paikoin lähellä -25 astetta. Päivän ylin lämpötila -2...-10 astetta. Enimmäkseen heikkoa tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 25.2.2017 klo 19

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahti:

Lännen ja luoteen välistä tuulta 14 m/s.

Jäätämisvaroitus:

Jään kertyminen alusten rakenteisiin on kohtalaista Suomenlahdella ja Perämeren eteläosassa.

Suomen itäpuolella on matalapaine. Toinen matalapaine saapuu Pohjois-Itämerelle huomenna lännestä.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Suomenlahti:

Lännen ja luoteen välistä tuulta 10-14 m/s. Yöllä tuuli heikkenee ja kääntyy lounaaseen, aamulla etelänpuoleista tuulta 5-9 m/s. Päivällä heikkenevää itään kääntyvää tuulta. Hyvä näkyvyys, aamulla lännestä alkaen lumisadetta.

Pohjois-Itämeri ja Ahvenanmeri:

Vähän heikkenevää lännen ja luoteen välistä tuulta, yöllä etelänpuoleista tuulta 6-10 m/s. Päivällä lännen ja luoteen välistä tuulta 3-7 m/s. Lännestä alkaen lumi- tai räntäsadetta, päivällä paikoin utua.

Saaristomeri:

Heikkenevää lännen ja luoteen välistä tuulta, yöllä etelänpuoleista tuulta 5-9 m/s. Päivällä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Yöllä lännestä alkaen lumisadetta, päivällä paikoin utua.

Selkämeri:

Heikkenevää lännen ja luoteen välistä tuulta, yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Aamulla tuuli kääntyy itään. Lännestä alkaen paikoin lumisadetta.

Merenkurkku ja Perämeri:

Luoteistuulta 5-9 m/s. Yöllä tuuli heikkenee ja kääntyy pohjoiseen, aamulla koillistuulta 2-6 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Saimaa:

Lännen ja luoteen välistä tuulta 4-8 m/s. Aamulla tuuli heikkenee, iltapäivällä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Ajoittain heikkoa lumisadetta.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min+pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Sää maailmalla

Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n palvelusta näet sääennusteen ja -havainnot lukuisiin paikkohin ympäri maailmaa.

World Weather Information Service

Twitter