Säätiedotus 21.9.2014 klo 8

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Sää kylmenee pohjoisesta alkaen.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Maan etelä- ja keskiosassa:

Vähitellen pilvistyvää ja aluksi yksittäisiä sadekuuroja, päivästä alkaen sadekuuroja yleisemmin. Päivän ylin lämpötila 14...18 ja yön alin 5...11 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelänpuoleista tuulta.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa:

Enimmäkseen pilvistä ja lännestä alkaen sadekuuroja, jotka yleistyvät päivän kuluessa. Illemmalla Koillismaalla mahdollisesti myös räntäsadetta. Päivän ylin lämpötila 12...15 ja yön alin -2...+3 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelänpuoleista tuulta, illalla tuuli kääntyy pohjoiseen.

Lapissa:

Enimmäkseen pilvistä ja ajoittain vesisadetta, Pohjois-Lapissa paikoin myös räntäsadetta. Päivän kuluessa pohjoisesta alkaen osaksi selkeää ja poutaa. Päivän ylin lämpötila +2...10 ja yön alin -1...-7 astetta. Kohtalaista pohjoisen puolelle kääntyvää tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 21.9.2014 klo 7.50

Kovan tuulen varoitus:

Selkämeri ja Merenkurkku:

Pohjoisen ja koillisen välistä tuulta illasta tai yöstä alkaen 18 m/s.

Perämeri:

Pohjoisen ja koillisen välistä tuulta iltapäivästä alkaen 15 m/s.

Lapissa oleva matalapaineen alue liikkuu itään. Pohjoistuuli voimistuu Pohjanlahdella.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 5-9 m/s. Päivällä tuuli vähän heikkenee Suomenlahtea lukuun ottamatta. Illalla etelän ja idän välistä tuulta, Ahvenanmerellä voimistuvaa koillistuulta. Paikoin utua tai sumua sekä sadekuuroja.

Selkämeri ja Merenkurkku:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 6-9 m/s. Aamupäivällä tuuli kääntyy lännen puolelle, päivällä 3-7 m/s. Illalla tai yöllä nopeasti voimistuvaa pohjoisen ja koillisen välille kääntyvää tuulta, yöstä alkaen 14-18 m/s. Paikoin utua tai sumua sekä sadekuuroja.

Perämeri:

Lounaistuulta 7-11 m/s. Aamupäivällä lännen puolelle kääntyvää tuulta 5-8 m/s. Iltapäivällä tuuli kääntyy pohjoisen puolelle sekä voimistuu nopeasti, myöhemmin iltapäivällä ja illalla pohjoisen ja koillisen välistä tuulta 12-15 m/s. Paikoin utua sekä sadekuuroja.

Saimaa:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 3-7, päivällä 5-8 m/s. Illalla tuuli heikkenee. Paikoin utua sekä sadekuuroja.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat säätiedot Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

FMI-TV

Twitter