Säätiedotus 23.10.2014 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Sää on aluksi kylmää, mutta illalla pilvisyys lisääntyy lännestä alkaen ja samalla etelänpuoleinen ja lauhempi ilmavirtaus voimistuu.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan länsiosassa:

Selkeää tai puolipilvistä ja enimmäkseen poutaa, etelä- ja länsirannikolla runsaampaa pilvisyyttä. Aluksi lähinnä etelärannikolla paikoin vähän lumisadetta. Illalla lännestä pilvistyvää, huomenna päivällä lännestä alkaen paikoin vesi- tai lumisadetta. Lämpötila on tänään päivällä sekä yöllä +1...-5 astetta, päivälämpötila huomenna 0...+5 astetta. Heikkoa tai kohtalaista kaakonpuoleista tuulta, joka on huomenna puuskaista.

Maan itäosassa:

melko selkeää ja enimmäkseen poutaa, etelärannikolla runsaampaa pilvisyyttä. Yöllä lännestä alkaen koko alueella pilvistyvää. Päivälämpötila on tänään 0...-6 ja huomenna -2...+3 astetta. Yön alin -3...-13 astetta, itärajan tuntumassa paikoin kylmempää. heikkoa tai kohtalaista kaakonpuoleista tuulta, joka on huomenna puuskaista.

Maan pohjoisosassa:

Enimmäkseen poutaa ja aluksi melko selkeää. Illalla lännestä pilvistyvää ja yöllä lännestä alkaen lumisadetta monin paikoin. Lämpötila on tänään päivällä sekä yöllä -2...-10 astetta, yöllä itärajan tuntumassa paikoin kylmempää. Päivälämpötila on huomenna 0...-4 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja idän välistä tuulta, joka on tänään navakkaa Länsi- ja Pohjois-Lapissa.

Säätiedotus merenkulkijoille 23.10.2014 klo 12.45

Kovan tuulen varoitus:

Selkämeri ja Merenkurkku:

Etelätuulta 20 m/s.

Ahvenanmeri ja Perämeri:

Etelätuulta 18 m/s.

Pohjois-Itämeri ja Saaristomeri:

Etelätuulta 16 m/s.

Suomenlahden länsiosa:

Etelätuulta 14 m/s.

Huomautus veneilijöille:

Suomenlahden itäosa ja Saimaa:

Etelän ja kaakon välistä tuulta 12 m/s.

Aallokkovaroitus:

Selkämerellä, Merenkurkussa ja Perämeren pohjoisosassa esiintyy huomenna kovaa aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 4 metriä. Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä ja Perämeren eteläosassa esiintyy kohtalaista aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 2,5 metriä.

Itä-Suomessa oleva vahva korkeapaine liikkuu hitaasti kaakkoon. Laaja matalapaineen alue lähestyy Suomea lännestä.

Odotettavissa huomiseen keskipäivään asti:

Suomenlahden itäosa:

Voimistuvaa etelän ja kaakon välille kääntyvää tuulta, illasta alkaen 8-12 m/s. Paikoin vähäisiä lumikuuroja.

Suomenlahden länsiosa:

Kaakkoistuulta 8-12 m/s. Yöllä voimistuvaa etelätuulta, aamusta alkaen 10-14 m/s. Paikoin vähäisiä lumikuuroja.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Etelän ja kaakon välistä tuulta 10-14 m/s. Yöllä tuuli voimistuu, aamusta alkaen etelätuulta 12-16 m/s, Ahvenanmerellä paikoin 18 m/s. Paikoin vähäisiä lumikuuroja, huomenna paikoin vesisadetta.

Selkämeri ja Merenkurkku:

Voimistuvaa etelätuulta, illalla 13-17 m/s, aamusta alkaen 15-20 m/s. Paikoin lumikuuroja, huomenna vesi- tai räntäsadetta.

Perämeri:

Etelätuulta 10-14 m/s. Tuuli voimistuu vähitellen, yöstä alkaen 14-18 m/s. Paikoin lumikuuroja, huomenna lumi- tai räntäsadetta.

Saimaa:

Etelän ja kaakon välille kääntyvää tuulta 3-7 m/s. Yöllä tuuli voimistuu, aamusta alkaen 8-12 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat säätiedot Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

Twitter