Säätiedotus 22.8.2018 klo 6

Lähes koko maassa on tänään poutaa. Illalla sadealue saapuu lännestä maan länsiosaan.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Maan länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa:

Selkeää tai puolipilvistä ja poutaa. Iltapäivällä lännestä alkaen pilvisyys lisääntyy, yöllä sadetta tai sadekuuroja, alueen eteläosassa kuitenkin edelleen poutaa. Päivän ylin lämpötila on 16...20, yön alin 10...15 astetta. Etelän ja lännen välistä voimistuvaa tuulta.

Maan itäosassa:

Selkeää tai puolipilvistä ja poutaa. Päivällä vaihtelevaa pilvisyyttä. Illalla pilvisyys lisääntyy, huomenna aamulla alueen länsiosassa sadetta. Päivän ylin lämpötila on 15...19, yön alin 10...15 astetta. Kohtalaista lännenpuoleista tuulta, illalla heikkoa tai kohtalaista etelän ja lännen välistä tuulta.

Lapissa:

Selkeää tai puolipilvistä ja poutaa. Päivällä pilvisyys lisääntyy ja lähinnä Pohjois-Lapissa joitakin sadekuuroja. Illalla lännestä alkaen pilvisyys lisääntyy, yöllä alueen länsiosassa sadetta. Päivän ylin lämpötila on 10...15, yön alin 4...9 astetta. Heikkoa tai kohtalaista lännenpuoleista tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 22.8.2018 klo 6

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri, Selkämeri ja Merenkurkku:

Lounaistuulta 14 m/s.

Huomautus veneilijöille:

Perämeri:

Etelän ja kaakon välistä tuulta 12 m/s.

Aallokkovaroitus:

Suomenlahden länsiosassa, Pohjois-Itämerellä, Selkämerellä ja Merenkurkussa esiintyy iltayöstä alkaen kohtalaista aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 2,5 metriä.

Suomen itäpuolella oleva matalapaine liikkuu itään. Korkeapaineen selänne vahvistuu vähitellen lännestä Suomeen ja liikkuu itään.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Suomenlahden itäosa:

Luoteistuulta 8-12 m/s. Päivällä 6-10 m/s, iltapäivällä tuuli kääntyy länteen ja voimistuu vähän, iltayöllä lounaistuulta 8-12 m/s, aamuyöstä alkaen 10-14 m/s. Hyvä näkyvyys.

Suomenlahden länsiosa, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Lännenpuoleista tuulta 4-8 m/s. Päivällä lännestä alkaen tuuli kääntyy lounaaseen ja voimistuu, illalla 8-12 m/s. Yöstä alkaen 10-14 m/s. Hyvä näkyvyys.

Selkämeri ja Merenkurkku:

Aluksi luoteistuulta 4-8 m/s, myöhemmin päivällä tuuli kääntyy lounaaseen ja voimistuu, iltapäivällä 6-10 m/s, illalla 10-14 m/s. Hyvä näkyvyys, illalla lännestä alkaen sadetta.

Perämeri:

Aluksi luoteistuulta 6-10 m/s, päivällä lännenpuoleista tuulta 4-8 m/s. Iltapäivällä tuuli kääntyy lounaaseen ja voimistuu, illalla 8-12 m/s. Yöllä etelän ja kaakon välistä tuulta 8-12 m/s. Hyvä näkyvyys, illalla lännestä alkaen sadetta.

Saimaa:

Luoteenpuoleista tuulta 4-8 m/s. Iltapäivällä ja illalla lännenpuoleista tuulta, yöllä tuuli kääntyy etelään. Hyvä näkyvyys.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 3,85 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min + pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Twitter