Säätiedotus 23.5.2015 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Sää on tänään tuulinen ja epävakainen lähes koko maassa.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan länsiosassa:

Enimmäkseen navakkaa sekä puuskaista lounaanpuoleista tuulta, illalla tuuli heikkenee. Puolipilvistä tai pilvistä ja aluksi poutaa, iltapäivällä ja illalla paikoin sadekuuroja. Huomenna päivällä yksittäisiä sadekuuroja. Yöstä alkaen alueen eteläosassa poutaa. Päivälämpötila 9...15 ja yön alin 2...7 astetta, mahdollisesti hallaa.

Maan itäosassa:

Navakkaa sekä puuskaista etelän ja lounaan välistä tuulta. Iltaa kohti tuuli vähän heikkenee ja kääntyy länteen. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja ajoittain sadekuuroja, yöstä alkaen osaksi selkeää ja poutaa. Huomenna päivällä joitakin sadekuuroja sekä ukkosta. Päivälämpötila 10...15 ja yön alin 3...7 astetta.

Maan pohjoisosassa:

Kohtalaista tai navakkaa sekä puuskaista etelän ja lännen välistä tuulta. Pilvistä ja yleisesti vesisadetta, tuntureilla paikoin myös räntä- tai lumisadetta. Yöllä etelästä alkaen selkeämpää ja vain yksittäisiä vesikuuroja. Huomenna päivällä enimmäkseen pilvistä ja ajoittain vesisadetta. Päivälämpötila +3...8, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 10 asteen vaiheilla. Yön alin -1...+5 astetta.

Maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Säätiedotus merenkulkijoille 23.5.2015 klo 12.45

Kovan tuulen varoitus:

Perämeren pohjoisosa:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 18 m/s.

Selkämeren pohjoisosa, Merenkurkku ja Perämeren eteläosa:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 16 m/s.

Huomautus veneilijöille:

Suomenlahti, Selkämeren eteläosa ja Saimaa:

Lounaanpuoleista tuulta 12 m/s.

Aallokkovaroitus:

Perämeren pohjoisosassa esiintyy kohtalaista aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 2,5 metriä.

Perämerellä oleva matalapaine liikkuu koilliseen ja syvenee. Jäämerellä oleva toinen matalapaine pysyy lähes paikallaan.

Odotettavissa huomiseen keskipäivään asti:

Suomenlahti:

Lounaanpuoleista tuulta 8-12 m/s. Illalla heikkenevää, yöstä alkaen länsituulta 4-8 m/s. Hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Lounaanpuoleista tuulta 5-9 m/s, illalla tilapäisesti 2-6 m/s. Aamulla heikkenevää ja suunnaltaan vaihtelevaa tuulta. Hyvä näkyvyys.

Selkämeren eteläosa:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 8-12 m/s, iltapäivällä 4-8 m/s ja illalla 6-10 m/s. Huomenna aamupäivällä lännen ja luoteen välistä tuulta 4-8 m/s. Hyvä näkyvyys.

Selkämeren pohjoisosa ja Merenkurkku:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 12-16 m/s, iltapäivästä alkaen 8-12 m/s. Huomenna aamupäivällä heikkenevää tuulta. Paikoin sadetta tai sadekuuroja, yöstä alkaen hyvä näkyvyys.

Perämeri:

Lännen ja lounaan välille kääntyvää tuulta 12-16 m/s, Perämeren pohjoisosassa paikoin 18 m/s. Iltapäivällä tai illalla tuuli heikkenee etelästä alkaen, yöllä 6-10 m/s. Huomenna aamupäivällä tuuli heikkenee edelleen. Paikoin sadetta tai sadekuuroja, yöstä alkaen hyvä näkyvyys.

Saimaa:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 7-12 m/s. Illalla tuuli heikkenee, yöllä lounaistuulta 4-8 m/s. Ajoittain sadetta tai sadekuuroja, yöstä alkaen hyvä näkyvyys.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat säätiedot Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

Sää maailmalla

Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n palvelusta näet sääennusteen ja -havainnot lukuisiin paikkohin ympäri maailmaa.

World Weather Information Service

Twitter