Säätiedotus 24.4.2017 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Suuressa osassa maata sää on edelleen epävakaista ja vuodenaikaan nähden kylmää.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa:

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja yleisesti vesi- tai räntäkuuroja, paikoin lumirakeita ja mahdollisesti ukkosta. Myöhemmin illalla tilapäisesti enimmäkseen poutaa ja osittain selkeää. Yön aikana lännestä alkaen pilvistyvää ja yleisesti vesi- tai räntäsadetta, paikoin myös lunta. Huomispäivän aikana myös maan keskiosassa pilvisempää ja ajoittain vesi- tai räntäsadetta. Päivälämpötila on 5...10 astetta, huomenna vähän alempi. Yön alin +1...-4 astetta. Heikkoa tuulta, yöllä voimistuvaa itätuulta, joka on kohtalaista.

Maan pohjoisosassa:

Puolipilvistä tai enimmäkseen pilvistä ja paikoin lumikuuroja, alueen eteläosassa myös vesikuuroja. Yöstä alkaen osittain selkeää, mutta paikoin sumupilveä. Päivälämpötila on +1...+6 astetta, Itä- ja Pohjois-Lapissa vähän alempi. Yön alin -3...-12 astetta. Heikkoa tai kohtalaista itätuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 24.4.2017 klo 12

Kovan tuulen varoitus:

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeren eteläosa:

Idän ja kaakon välistä tuulta yöllä 17 m/s.

Vähäinen matalapaine Merenkurkussa heikkenee vähitellen. Toinen matalapaine Etelä-Norjassa lähestyy Suomea yöllä.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti:

Lännenpuoleista tuulta 2-6 m/s. Illalla tuuli kääntyy kaakonpuolelle ja alkaa voimistua, yöllä länsiosassa 8-13 m/s ja itäosassa 4-8 m/s. Aamulla tuuli kääntyy etelään, huomenna päivällä 6-10 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, yöllä lännestä alkaen räntä- tai vesisadetta, huomenna vielä vesikuuroja.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeren eteläosa:

Etelänpuoleista tuulta 4-8 m/s. Illalla voimistuvaa idän ja kaakon välistä tuulta, yöllä 12-17 m/s. Aamulla heikkenevää etelään kääntyvää tuulta, huomenna aamupäivällä 8-13 m/s. Illalla lännestä alkaen räntä- tai vesisadetta, huomenna vielä vesikuuroja.

Selkämeren pohjoisosa:

Etelänpuoleista tuulta 2-6 m/s. Illasta alkaen voimistuvaa itätuulta, yöstä alkaen 8-13 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, yöllä etelästä alkaen räntä- tai vesisadetta.

Merenkurkku ja Perämeri:

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Illalla idänpuoleista tuulta 3-7 m/s. Huomenna aamupäivällä voimistuvaa koillistuulta, päivällä 7-11 m/s. Paikoin lumikuuroja, muuten hyvä näkyvyys.

Saimaa:

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 0-3 m/s. Yöllä voimistuvaa kaakonpuoleista tuulta, huomenna aamupäivällä 4-8 m/s. Paikoin sadekuuroja, muuten hyvä näkyvyys.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min+pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Sää maailmalla

Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n palvelusta näet sääennusteen ja -havainnot lukuisiin paikkohin ympäri maailmaa.

World Weather Information Service

Twitter