Säätiedotus 26.11.2015 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Lumisadealue liikkuu nopeasti maan pohjoisosan yli yön aikana. Tuuli voimistuu ja on paikoin kovaa ja puuskaista. Tämän jälkeen sää lauhtuu koko maassa.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa:

Pilvistä ja ajoittain vähän vesi- tai lumisadetta, Pohjanmaalla selkeämpää ja poutaa. Illemmalla tilapäisesti enimmäkseen poutaa myös muualla. Aamuyöllä keskiosassa ajoittain vesi- tai räntäsadetta, aamupäivästä alkaen koko alueella joitakin vesikuuroja. Lämpötila on -1...+4 astetta, mutta kohoaa yön aikana ja on huomenna päivällä +3...+7 astetta. Kohtalaista tai navakkaa sekä puuskaista etelän ja lännen välistä tuulta. Pohjanmaalla tuuli on yöllä paikoin hyvin puuskaista.

Maan pohjoisosassa:

Pilvipeite rakoilee paikoin ja alueen eteläosassa ajoittain vähän vesi- tai räntäsadetta. Yöllä lännestä alkaen pilvistyvää ja monin paikoin lumi- tai räntäsadetta, joka on paikoin runsasta Lounais-Lapissa. Alueen eteläosassa myös vesisadetta. Aamupäivällä poutaa ja osaksi selkeää. Lämpötila on 0...+4 astetta, Keski- ja Pohjois-Lapissa 0...-6 astetta. Kohtalaista tai navakkaa sekä puuskaista etelän ja lännen välistä tuulta. Yön aikana tuuli on paikoin hyvin puuskaista.

Tuulivaroitus maa-alueille:

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Säätiedotus merenkulkijoille 26.11.2015 klo 12

Myrskyvaroitus:

Perämeri:

Etelän ja lounaan välistä myrskyä yöllä 23 m/s.

Merenkurkku:

Etelän ja lounaan välistä myrskyä yöllä 21 m/s.

Kovan tuulen varoitus:

Selkämeren pohjoisosa:

Etelän ja lounaan välistä tuulta yöllä 19 m/s.

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeren eteläosa:

Lounaistuulta yöllä 17 m/s.

Aallokkovaroitus:

Selkämeren pohjoisosassa, Merenkurkussa ja Perämerellä esiintyy yöllä ja aamulla kovaa aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 4 metriä.

Vedenkorkeusvaroitus:

Meriveden ennustetaan nousevan aamulla Perämeren pohjoisosassa erittäin korkealle.

Meriveden ennustetaan nousevan aamulla Merenkurkussa ja Perämeren eteläosassa korkealle.

Norjanmerellä oleva syvä matalapaine liikkuu hitaasti koilliseen. Suomen kaakkoispuolella on korkeapaine.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti:

Lounaanpuoleista tuulta 10-14 m/s. Yöstä alkaen voimistuvaa tuulta, aamusta alkaen 13-17 m/s. Ajoittain vesi- tai räntäsadetta.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeren eteläosa:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 4-8 m/s. Illalla voimistuvaa lounaistuulta, yöstä alkaen 13-17 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Selkämeren pohjoisosa ja Merenkurkku:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 6-10 m/s. Illalla voimistuvaa etelän ja lounaan välistä tuulta, yöllä 15-19 m/s, Merenkurkussa ylimmillään 21 m/s. Aamulla tuuli heikkenee, päivällä 10-14 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Perämeri:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 10-14 m/s. Illalla voimistuvaa tuulta, yöllä 19-23 m/s. Aamulla heikkenevää lännen ja lounaan välistä tuulta, päivällä 11-15 m/s. Yöllä vesisadetta, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Saimaa:

Etelänpuoleista tuulta 7-11 m/s. Yöllä tuuli voimistuu, aamulla 9-13 m/s. Paikoin lumisadetta, aamulla myös vesisadetta.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat säätiedot Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

Sää maailmalla

Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n palvelusta näet sääennusteen ja -havainnot lukuisiin paikkohin ympäri maailmaa.

World Weather Information Service

Twitter