Säätiedotus 30.5.2017 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Sadealue liikkuu maan etelä- ja keskiosan yli itään. Pohjoisessa on vuodenaikaan nähden kylmää ja huomenna kylmää ilmaa alkaa virrata myös maan etelä- ja keskiosiin.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan länsiosassa:

Lännestä alkaen pilvistyvää ja vesisadetta, alueen pohjoisimmassa osassa vain vähän. Aamulla pilvipeite rakoilee, mutta etenkin päivällä paikoin sadekuuroja. Päivän ylin lämpötila on 11...16, huomenna pohjoisessa alle 10 astetta. Yön alin lämpötila 5...8 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelätuulta, huomenna voimistuvaa luoteistuulta.

Maan itäosassa:

Vähitellen lisääntyvää pilvisyyttä ja myöhemmin illalla lännestä alkaen vesisadetta. Aamupäivän aikana sade heikkenee ja muuttuu ajoittaisemmaksi, kuitenkin edelleen enimmäkseen pilvistä. Päivän ylin lämpötila on tänään 10...15, huomenna 7...12 astetta. Yön alin 4...8 astetta. Enimmäkseen heikkoa tuulta.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa:

Puolipilvistä ja jokunen heikko sadekuuro. Yöllä enimmäkseen selkeää ja poutaa. Huomenna luoteesta alkaen lisääntyvää pilvisyyttä ja monin paikoin sadekuuroja, Koillismaalla myös lumikuuroja. Päivän ylin lämpötila on tänään 7...12, huomenna +2...+10 astetta. Yön alin +1...-4 astetta. Heikkoa tai kohtalaista länsituulta, huomenna luoteistuulta.

Lapissa:

Puolipilvistä tai pilvistä ja tänään lähinnä Keski- ja Pohjois-Lapissa paikoin räntä- tai lumikuuroja, yöstä alkaen myös muualla. Päivän ylin lämpötila on tänään ja huomenna +2...10 astetta. Yön alin +1...-5 astetta. Heikkoa tai kohtalaista länsituulta, huomenna pohjoistuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 30.5.2017 klo 12

Huomautus veneilijöille:

Pohjois-Itämeren länsiosa, Ahvenanmeri ja Selkämeren eteläosa:

Etelätuulta 12 m/s.

Pohjois-Itämeren itäosa ja Saaristomeri:

Etelätuulta illalla 12 m/s.

Lännestä saapuu matalapaine Suomen eteläosaan.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti:

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-6 m/s. Illalla voimistuvaa kaakkoistuulta, yöllä 6-10 m/s. Aamulla lännestä alkaen lounaaseen kääntyvää tuulta. Lännestä alkaen ajoittain vesisadetta.

Pohjois-Itämeren itäosa ja Saaristomeri:

Voimistuvaa etelätuulta, illalla 8-12 m/s. Yöllä heikkenevää lännen ja luoteen välille kääntyvää tuulta, aamuyöllä 6-10 m/s. Lännestä alkaen ajoittain vesisadetta.

Pohjois-Itämeren länsiosa ja Ahvenanmeri:

Voimistuvaa etelätuulta, iltapäivällä 7-12 m/s. Illalla heikkenevää lännen ja luoteen välille kääntyvää tuulta, yöllä 6-10 m/s. Aamulla tuuli vähän heikkenee. Lännestä alkaen ajoittain vesisadetta.

Selkämeri:

Voimistuvaa etelätuulta, myöhemmin iltapäivällä 6-10 m/s, eteläosassa ylimmillään 12 m/s. Illalla heikkenevää ja vähitellen pohjoisen puolelle kääntyvää tuulta, yöllä 4-8 m/s, eteläosassa ylimmillään 10 m/s. Lännestä alkaen ajoittain vesisadetta.

Merenkurkku ja Perämeri:

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s, iltapäivällä Merenkurkussa lounaistuulta ylimmillään 8 m/s. Aamulla voimistuvaa pohjoisenpuoleista tuulta. Hyvä näkyvyys.

Saimaa:

Enimmäkseen suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Myöhemmin iltapäivällä voimistuvaa etelän ja kaakon välistä tuulta, illasta alkaen 3-8 m/s. Yöstä alkaen ajoittain vesisadetta, muuten hyvä näkyvyys.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min+pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Sää maailmalla

Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n palvelusta näet sääennusteen ja -havainnot lukuisiin paikkohin ympäri maailmaa.

World Weather Information Service

Twitter