Säätiedotus 26.6.2016 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Suurimmassa osassa maata on tänään enimmäkseen poutaa, paikoin on hellettä. Illalla maan eteläosassa sää muuttuu epävakaisemmaksi.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa:

Selkeää tai puolipilvistä. Aluksi enimmäkseen poutaa, illasta alkaen alueen eteläosassa pilvistyvää ja sadekuuroja, mahdollisesti ukkosta. Päivän ylin lämpötila on 20...26, etelässä 24...29 astetta. Päivän ylin on huomenna 18...23 astetta. Yön alin 12...18 astetta. Heikkoa tai kohtalaista itätuulta.

Lapissa:

Pilvistä tai puolipilvistä ja enimmäkseen poutaa, mahdollisesti tulee yksittäisiä sadekuuroja. Yöllä poutaa ja osaksi selkeää. Päivän ylin lämpötila on 16...21 astetta, Pohjois-Lapissa noin 14 astetta. Päivän ylin on huomenna 18...22 astetta. Yön alin 5...10 astetta. Enimmäkseen heikkoa tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 26.6.2016 klo 15

Huomautus veneilijöille:

Suomenlahden itäosa:

Huomenna itätuulta 12 m/s.

Suomenlahti:

Ukkospuuskia.

Matalapaineen alue Etelä-Skandinaviassa liikkuu koilliseen. Korkeapaine Pohjois-Skandinaviassa liikkuu Kuolan niemimaalle.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti:

Etelän ja kaakon välistä tuulta 4-8 m/s, yöstä alkaen 6-10 m/s, Suomenlahden itäosassa ylimmillään 12 m/s. Paikoin sade- tai ukkoskuuroja, yöstä alkaen utuisempaa ja paikoin sumua.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Idänpuoleista tuulta 5-10 m/s, yöllä kaakkoon kääntyvää tuulta. Aamupäivällä etelän ja lounaan välistä tuulta 4-8 m/s. Utuisempaa ja paikoin sumua, paikoin myös ukkoskuuroja.

Selkämeri ja Merenkurkku:

Koillistuulta 3-7 m/s. Illalla tuuli voimistuu, yöstä alkaen 5-10 m/s. Aamuyöllä kaakkoon kääntyvää tuulta. Paikoin sade- tai ukkoskuuroja, huomenna myös utua tai sumua.

Perämeri:

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Illalla vähän voimistuvaa koillisenpuoleista tuulta, yöstä alkaen idän ja kaakon välistä tuulta 5-9 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, aluksi paikoin utua.

Saimaa:

Pohjoistuulta 1-5 m/s. Illalla tuuli kääntyy idän puolelle ja vähän voimistuu, yöllä 3-7 m/s, aamulla 5-9 m/s. Hyvä näkyvyys.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat säätiedot Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

Sää maailmalla

Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n palvelusta näet sääennusteen ja -havainnot lukuisiin paikkohin ympäri maailmaa.

World Weather Information Service

Twitter