Säätiedotus 18.4.2014 klo 8

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Maan keski- ja pohjoisosassa tulee tänään monin paikoin vesi- tai lumisadetta, eteläosassa on enimmäkseen poutaa.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Maan eteläosassa:

Puolipilvistä tai pilvistä mutta enimmäkseen poutaa. Päivän ylin lämpötila 9...13, yön alin -2...+2 astetta. Kohtalaista lounaistuulta, illalla tuuli heikkenee.

Maan keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa:

Pilvistä ja monin paikoin vesisadetta, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa paikoin myös räntäsadetta. Iltapäivällä luoteesta alkaen vähitellen poutaa ja paikoin selkeämpää. Päivän ylin lämpötila 3...10, yön alin -3...+4 astetta. Kylmintä on Kainuussa. Kohtalaista lounaistuulta, illalla tuuli heikkenee.

Lapissa:

Aluksi enimmäkseen pilvistä ja monin paikoin lumi- tai räntäsadetta. Päivällä luoteesta alkaen selkeämpää ja poutaa. Päivän ylin lämpötila +1...+6, yön alin -2...-7 astetta. Heikkoa tai kohtalaista lännen ja pohjoisen välistä tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 18.4.2014 klo 7.50

Kuolan niemimaalla oleva matalapaine liikkuu itään. Suomen eteläpuolelle vahvistuu illalla korkeapaineen selänne.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeren eteläosa:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 7-11 m/s. Päivällä tuuli heikkenee, illasta alkaen suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Aluksi paikoin vesisadetta, muuten hyvä näkyvyys. Yöllä paikoin sumua.

Selkämeren pohjoisosa:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 6-10 m/s. Aamupäivällä tuuli heikkenee, iltapäivällä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Illalla jälleen hieman voimistuvaa etelän ja luonaan välistä tuulta, yöllä 3-7 m/s. Aluksi paikoin vesisadetta, yöllä paikoin sumua.

Merenkurkku ja Perämeri:

Heikkenevää etelän ja lounaan välistä tuulta, aluksi 7-11 m/s, iltapäivällä pohjoisen puolelle kääntyvää tuulta 3-7 m/s. Illalla jälleen voimistuvaa etelän ja luonaan välille kääntyvää tuulta, yöllä 7-11 m/s. Aluksi paikoin vesisadetta, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Saimaa:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 5-8 m/s. Illalla tuuli heikkenee, yöllä 2-5 m/s. Paikoin vesisadetta, muuten hyvä näkyvyys.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat säätiedot Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

Pakkasen purevuus

Interaktiivinen pakkasen purevuus -taulukko (Aukeaa uuteen ikkunaan)

Helteen tukaluus

Helteen tukaluus -taulukko (aukeaa uuteen ikkunaan)

Twitter