Säätiedotus 5.12.2016 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Sää selkenee vähitellen ja lämpötila laskee jälleen myös lännessä nollan alapuolelle. Lapissa pakkanen on paikoin kireää.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa:

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja aluksi paikoin heikkoa vesi- tai lumisadetta. Idässä puolipilvistä tai pilvistä ja paikoin lumisadetta. Yöstä alkaen selkenevää ja poutaa. Lämpötila on -2...-8 astetta, etelässä ja lännessä -2....+5 astetta. Lämpötila laskee päivän aikana ja on yöstä alkaen -5...-15 astetta, lauhinta rannikolla. Kohtalaista ja tänään puuskaista pohjoisen puolelle kääntyvää tuulta. Yöllä tuuli heikkenee.

Maan pohjoisosassa:

Selkenevää ja enimmäkseen poutaa. Tänään Kainuussa ja Käsivarressa pilvisempää ja heikkoa lumisadetta. Lämpötila on enimmäkseen -10...-20 astetta, Utsjoen ja Inarin kunnissa paikoin -25 astetta. Lämpötila on yöstä alkaen -15...-28 astetta. Heikkoa tai kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 5.12.2016 klo 12

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahti:

Lännen ja luoteen välistä tuulta 17 m/s.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Selkämeri:

Luoteistuulta 17 m/s.

Saaristomeri ja Merenkurkku:

Luoteistuulta 15 m/s.

Saimaan eteläosa:

Luoteistuulta 14 m/s.

Jäätämisvaroitus:

Jään kertyminen alusten rakenteisiin on kohtalaista Perämeren pohjoisosassa.

Suomen itäpuolella oleva voimakas matalapaine liikkuu kaakkoon. Korkeapaineen selänne vahvistuu lännestä Fennoskandiaan.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti:

Lännen ja luoteen välistä tuulta 14-17 m/s. Illalla tuuli kääntyy pohjoisen ja luoteen välille, aamuyöstä alkaen pohjoistuulta 10-14 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeren länsiosa ja Saaristomeri:

Luoteistuulta 12-15 m/s, illalla Pohjois-Itämeren länsiosassa enimmillään 17 m/s. Yöllä tuuli kääntyy pohjoiseen ja heikkenee, aamulla 9-13 m/s. Ajoittain vesi- tai räntäkuuroja, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeren itäosa, Ahvenanmeri ja Selkämeri:

Luoteistuulta 13-17 m/s. Illalla tuuli kääntyy pohjoisen puolelle sekä heikkenee vähän, yöllä 10-15 m/s. Aamulla pohjoisen ja koillisen välistä tuulta 7-12 m/s. Paikoin lumi- tai räntäkuuroja, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Merenkurkku ja Perämeri:

Pohjoistuulta 9-13 m/s, Merenkurkussa aluksi luoteistuulta ylimmillään 15 m/s. Yön aikana tuuli heikkenee, aamusta alkaen pohjoisen ja koillisen välistä tuulta 5-9 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Saimaa:

Luoteistuulta 9-12 m/s, eteläosassa enimmillään 14 m/s. Illalla tuuli vähän heikkenee, yöllä pohjoistuulta 5-10 m/s, aamulla 4-7 m/s. Yksittäisiä lumikuuroja, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min+pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Sää maailmalla

Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n palvelusta näet sääennusteen ja -havainnot lukuisiin paikkohin ympäri maailmaa.

World Weather Information Service

Twitter