Säätiedotus 3.7.2015 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Maan etelä- ja keskiosassa on tänään aurinkoista ja helteistä. Maan pohjoisosassa on epävakaisempaa ja viileämpää.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa:

Maan eteläosassa on tänään poutaa ja selkeää. Maan keskiosassa vaihtelevaa pilvisyyttä ja illalla paikoin sade- tai ukkoskuuroja, huomenna lähinnä Pohjois-Karjalassa. Huomenna myös maan eteläosassa ajoittain lisääntyvää pilvisyyttä ja päivällä mahdollisesti ukkoskuuroja. Päivän ylin lämpötila tänään 25...30 astetta, huomenna maan eteläosassa 23...27 astetta, keskiosassa 19...24 astetta. Yön alin lämpötila 14...18 astetta. Kohtalaista, päivällä puuskaista länsituulta.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa:

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja joitakin sadekuuroja sekä ukkosta. Illasta alkaen pilvisempää ja yleisemmin sade- tai ukkoskuuroja. Huomenna päivällä lännessä enimmäkseen poutaa. Päivän ylin lämpötila tänään 20...27, huomenna 16...20 astetta. Yön alin lämpötila 10...15 astetta. Heikkoa tai kohtalaista länsituulta, yöllä pohjoiseen kääntyvää tuulta.

Lapissa:

Puolipilvistä ja pilvistä ja tänään Etelä-Lapissa ajoittain sadetta, muualla enimmäksee poutaa. Huomenna Etelä- ja Pohjois-Lapissa paikoin sadekuuroja, Keski-Lapissa poutaa. Päivän ylin lämpötila tänään 15...20, Pohjois-Lapissa 10...15 astetta. Päivän ylin huomenna 11...16 astetta, Pohjois-Lapissa 8...12 asteta. Yön alin lämpötila 3...10 astetta, mahdollisesti hallaa. Enimmäkseen heikkoa pohjoistuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 3.7.2015 klo 12.45

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahti:

Lounaistuulta 14 m/s.

Huomautus veneilijöille:

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri, Selkämeri ja Merenkurkku:

Lounaistuulta 12 m/s.

Suomen eteläpuolella on korkeapaine. Vähäinen matalapaine liikkuu Lapin yli itään.

Odotettavissa huomiseen keskipäivään asti:

Suomenlahti:

Lounaistuulta 8-12 m/s, myöhemmin iltapäivällä ja illalla ylimmillään 14 m/s. Huomenna päivällä 6-10 m/s. Hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Voimistuvaa lounaistuulta, myöhemmin iltapäivällä 8-12 m/s. Yöllä vähitellen heikkenevää länteen kääntyvää tuulta, huomenna päivällä lännen ja pohjoisen välistä tuulta 4-8 m/s. Hyvä näkyvyys.

Selkämeri:

Lounaistuulta 8-12 m/s. Yöllä heikkenevää luoteeseen kääntyvää tuulta, huomenna 4-8 m/s. Hyvä näkyvyys.

Merenkurkku:

Voimistuvaa lounaistuulta, myöhemmin iltapäivällä 8-12 m/s. Illalla tuuli heikkenee ja kääntyy lännen ja luoteen välille, yöllä 4-8 m/s. Hyvä näkyvyys.

Perämeri:

Lounaistuulta 5-9, pohjoisosassa 3-7 m/s. Illalla tuuli heikkenee tilapäisesti, yöstä alkaen lännen ja pohjoisen välistä tuulta 6-10 m/s. Ajoittain sadetta, mahdollisesti ukkosta.

Saimaa:

Lounaan ja lännen välistä tuulta 5-10 m/s. Yöllä tuuli heikkenee, aamulla 4-8 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, yöllä mahdollisesti sade- tai ukkoskuuroja.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat säätiedot Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

Sää maailmalla

Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n palvelusta näet sääennusteen ja -havainnot lukuisiin paikkohin ympäri maailmaa.

World Weather Information Service

Twitter