Säätiedotus 26.1.2015 klo 22

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Lumisadealue liikkuu maamme yli itään.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Maan etelä- ja itäosassa:

Enimmäkseen pilvistä ja aluksi poutaa. Huomenna lännestä alkaen lumisadetta, lounaassa myös räntäsadetta. Lämpötila 0...-5 astetta, kylmintä idässä. Enimmäkseen heikkoa tai kohtalaista etelän ja lounaan välistä tuulta.

Maan länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa:

Pilvistä ja lännestä alkaen lumisadetta, rannikon läheisyydessä myös räntäsadetta. Päivällä jälleen lännestä alkaen poutaa ja länsirannikolla paikoin selkeämpää. Lämpötila +1...-4 astetta, kylmintä Kainuussa ja Koillismaalla. Enimmäkseen kohtalaista etelän ja lounaan välistä tuulta.

Lapissa:

Aluksi enimmäkseen pilvistä ja monin paikoin lumisadetta. Yöllä lännestä alkaen enimmäkseen poutaa ja paikoin selkeämpää, mutta mahdollisesti sumua. Lämpötila on enimmäkseen -2...-8 astetta, Luoteis-Lapissa on paikoin kylmempää. Heikkoa, aluksi ajoittain kohtalaista lounaaseen kääntyvää tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 26.1.2015 klo 21.50

Kovan tuulen varoitus:

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Selkämeri ja Perämeren pohjoisosa:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 14 m/s.

Norjanmerellä oleva laaja matalapaine liikkuu hitaasti kohti Skandinaviaa.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Suomenlahti:

Etelän ja lounaan välistä tuulta, itäosassa 5-10 m/s, länsiosassa 7-12 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, huomenna lännessä lumisadetta.

Pohjois-Itämeri:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 9-14 m/s. Huomenna heikkenevää tuulta, iltapäivällä lännenpuoleista tuulta 5-10 m/s. Lännestä alkaen lumi- tai vesisadetta.

Ahvenanmeri ja Selkämeren eteläosa:

Heikkenevää etelän ja lounaan välistä tuulta, aluksi 9-14 m/s, aamuyöllä 4-9 m/s. Huomenna länteen kääntyvää tuulta. Ajoittain lumi- tai vesisadetta.

Saaristomeri:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 7-12 m/s. Huomenna heikkenevää tuulta, iltapäivällä lännenpuoleista tuulta 3-7 m/s. Ajoittain lumi- tai vesisadetta.

Selkämeren pohjoisosa ja Merenkurkku:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 8-12 m/s, Selkämeren pohjoisosassa aluksi ylimmillään 14 m/s. Vähitellen heikkenevää tuulta, yöllä 3-8 m/s. Aamulla tuuli kääntyy länteen. Näkyvyys ajoittain lumi- tai räntäsateen heikentämä, päivällä hyvä näkyvyys.

Perämeri:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 8-12, Perämeren pohjoisosassa aluksi ylimmillään 14 m/s. Vähitellen heikkenevää tuulta, huomenna lännen ja lounaan välistä tuulta 3-8 m/s. Näkyvyys ajoittain lumi- tai räntäsateen heikentämä, aamusta alkaen hyvä näkyvyys.

Saimaa:

Etelänpuoleista tuulta 3-8 m/s. Paikoin utua tai heikkoa lumisadetta.

Säätiedotus 2 vrk merenkulkijoille 26.1.2015 klo 18.50

Odotettavissa tiistai-illasta keskiviikkoiltaan:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Voimistuvaa etelän ja lännen välistä tuulta, kovan tuulen todennäköisyys päivällä 40 prosenttia.

Pohjanlahti:

Etelän ja lännen välistä tuulta, kovan tuulen todennäköisyys 60 prosenttia.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat säätiedot Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

Twitter