Revontulet ja avaruussää 24.11.2017 klo 9

Avaruussää on rauhallista, sunnuntaista eteenpäin häiriöt mahdollisia

Avaruussää on rauhallista. Aurinkotuuli on tavanomaista ja geomagneettiset myrskyt ovat epätodenäköisiä. Lähellä Auringon päiväntasaajaa on koronan aukko, josta lähetevä nopea aurinkotuuli on saavuttamassa Maan magneettikehän näillä näkymin sunnuntaina. Tällöin pienet geomagneettiset myrskyt ovat mahdollisia ja todennäköisyys eteläisiin revontuliin on pienehkö.

Auringonpilkkuja ei ole näkyvillä ja Maata kohti suuntautuvat merkittävät purkaukset ovat epätodennäköisiä.

 

Revontulten todennäköisyys eteläisessä Suomessa

Tänään ja yöllä Huomenna Ylihuomenna
pieni pieni pienehkö

 

24.11.2017

Aktiivisuus nyt

Avaruussään aktiivisuus nyt

  • Revontulet epätodennäköisiä
  • Revontulet todennäköisiä

Magneettinen aktiivisuus kuluneen vuorokauden aikana

Pylväskaavio näyttää magneettisen häiriöisyyden kuluneen vuorokauden aikana. Asemien sijainti ja viimeisin lukema esitetään myös kartalla.

Revontulten esiintyminen havaintopaikan läheisyydessä on todennäköistä, kun magneettisten häiriöiden voimakkuus ylittää tietyn asemakohtaisen kynnysarvon. Tämä kynnysarvo on esitetty pylväskaaviossa punaisella vaakaviivalla. Kartalla aseman sijainnin osoittava täplä muuttuu punaiseksi, kun viimeisin mittaus ylittää mainitun kynnysarvon.

Tiedot perustuvat Ilmatieteen laitoksen automaattisten magnetometriasemien mittauksiin. Sodankylän mittauksen tuottaa Oulun yliopiston Sodankylän geofysiikan observatorio. Revontulikameroiden kuvia sekä vanhempia magneettikenttämittauksia on saatavissa Auroras Now -palvelusta. Lisätietoa avaruussäästä Teematiedossa. Katso myös pilvisyystilanne. Revontulista ja muista avaruusasioista kerromme myös avaruustutkimuksen Twitter-tilillä.