Varoitukset lähivuorokaudelle (24 h)

Päivitetty 31.7.2014 klo 15:02

Varoitukset merialueilla

Huomautus veneilijöille: Pohjanlahti: Etelän ja lounaan välistä tuulta 11 m/s. Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri: Lännen ja lounaan välistä tuulta 11 m/s. Suomenlahti, Perämeri ja Saimaa: Ukkospuuskia.

Varoitukset maa-alueilla

Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy tänään ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa kehittyy tänään ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy erittäin voimakkaita ukkospuuskia, yli 25 m/s. Maan itäosassa sisävesillä liikkuvia varoitetaan tänään voimakkaasta etelätuulesta. Sadevaroitus: Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa voi sataa tänään rankasti, yli 30 mm tunnissa. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa.

Ennakkovaroitukset lähipäiville (2–5 vrk)

Päivitetty 31.7.2014 klo 14:09

Ennakkovaroitukset merialueilla

Ei varoituksia.

Ennakkovaroitukset maa-alueilla

Maan etelä- ja keskiosassa tukalan helleaallon todennäköisyys on 70 % sunnuntaipäivästä tiistaipäivään asti. Koko maassa tukalan helleaallon todennäköisyys on 70 % maanantaipäivästä tiistaipäivään asti. Helleaalto voi aiheuttaa riskiryhmille terveysongelmia.