Varoitukset lähivuorokaudelle (24 h)

Päivitetty 24.10.2014 klo 20:18

Varoitukset merialueilla

Myrskyvaroitus: Selkämeri ja Merenkurkku: Etelämyrskyä 21 m/s. Kovan tuulen varoitus: Ahvenanmeri ja Perämeri: Etelätuulta 19 m/s. Pohjois-Itämeri ja Saaristomeri: Etelätuulta 17 m/s. Suomenlahti: Etelätuulta 15 m/s. Huomautus veneilijöille: Saimaa: Etelätuulta 12 m/s.

Aallokkovaroitus: Pohjanlahdella esiintyy kovaa aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 4 metriä. Pohjois-Itämerellä ja Ahvenanmerellä esiintyy kohtalaista aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 2,5 metriä.

Varoitukset maa-alueilla

Koko maassa sisävesillä liikkuvia varoitetaan voimakkaasta etelätuulesta.

Liikennesää pääteillä

Ajokeli on erittäin huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa jäätävän vesisateen, lumisateen sekä voimakkaan tuulen vuoksi. Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi yöllä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski- ja Pohjois-Lapissa lumisateen sekä voimakkaan tuulen vuoksi. Muualla maassa vallitsee normaali ajokeli.

Ennakkovaroitukset lähipäiville (2–5 vrk)

Päivitetty 24.10.2014 klo 13:44

Ennakkovaroitukset merialueilla

Suomenlahdella, Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä ja Saaristomerellä kovan lounaistuulen todennäköisyys on 30 % lauantai-illasta sunnuntai-iltaan asti. Suomenlahdella, Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä ja Saaristomerellä kovan lounaistuulen todennäköisyys on 70 % sunnuntain ja maanantain välisestä yöstä maanantaipäivään asti. Pohjanlahdella kovan lounaistuulen todennäköisyys on 30 % lauantai-illasta sunnuntaipäivään asti. Pohjanlahdella kovan lounaistuulen todennäköisyys on 70 % sunnuntaipäivästä maanantaiaamuun asti.

Lauantai-illasta maanantaipäivään asti kohtalaisen aallokon todennäköisyys on 70 % Suomenlahden länsiosassa, Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä ja Pohjanlahdella. Merkitsevä aallonkorkeus voi ylittää 2,5 metriä.

Ennakkovaroitukset maa-alueilla

Ei varoituksia.

Liikennesää pääteillä

Ei varoituksia.