Tiedotearkisto: 2016

Suunta Pariisin jälkeen - ilmastonmuutoskoulutus toimittajille helmikuussa

26.1.2016 9:22

Ilmatieteen laitos järjestää 16.-17.2. ilmastonmuutoskoulutuksen toimittajille. Vuosittain järjestettävän koulutuksen teemana on tällä kertaa kansainvälisyys otsikolla "Suunta Pariisin jälkeen". Nyt 11. kertaa järjestettävässä koulutuksessa asiantuntijat kertovat ilmastonmuutoksen syistä, seurauksista ja ajankohtaisista hillintätoimista.

Kuva: Anna Toppari

Kuva: Anna Toppari

Ilmastonmuutoskoulutus on jaettu kahteen osaan. Ensimmäisen kurssipäivän aikana käydään läpi perusasioita ilmastonmuutoksesta sekä toimittajille hyödyllisiä tietolähteitä. Asiantuntijat selvittävät, mitkä tekijät muuttavat ilmastoa, mitä erilaiset skenaariot kertovat ja miten päästöjä mitataan. Päivän aikana osallistujat saavat tietoa myös arktisen merijään tilanteesta sekä metaanin ja pienhiukkasten roolista muutoksessa.

Mitä Pariisin jälkeen tapahtuu?

Toisen kurssipäivän aikana ilmastonmuutokseen pureudutaan yhteiskunnallisena ja globaalina ilmiönä. Asiantuntijat käyvät läpi Pariisin ilmastokokouksen tuloksia ja muita kansainvälisen politiikan toteutuskeinoja. Lisäksi kerrotaan pelastuslaitosten varautumisesta muutokseen, kansallisista ja kansainvälisistä hillintätoimista sekä sopeutumisen talousvaikutuksista.

"Ilmaston lämpeneminen koskettaa jo meitä kaikkia. Koulutus tarjoaa hyvät pohjatiedot aiheesta. Lisäksi toimittaja saa koulutuksesta monipuolisen ajankohtaispaketin ilmiön mukanaan tuomista riskeistä ja ratkaisukeinoista", kertoo ilmastonmuutoskoulutuksen puheenjohtaja, Ilmatieteen laitoksen ryhmäpäällikkö Heikki Tuomenvirta.

Kurssilla luennoi alan parhaita asiantuntijoita mm. Ilmatieteen laitoksesta, ympäristöministeriöstä, Etelä-Savon pelastuslaitoksesta ja Helsingin yliopistosta.

Ilmoittaudu mukaan!

Koulutus järjestetään Ilmatieteen laitoksella Kumpulassa Helsingissä 16.-17.2.2016.

Koulutuksen hinta on 150 euroa/päivä. Hintaan sisältyy luentomateriaali sekä lounas ja kahvit kurssipäivän aikana. Koulutukseen voi osallistua molempina tai vain jompanakumpana päivänä.

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen toimittajakoulutus@fmi.fi 5.2.2016 mennessä.

Kurssille otetaan enintään 40 osallistujaa/päivä ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittautuneita on alle 10 /päivä, kurssia ei järjestetä.

Lisätietoja & ohjelma: