Tiedote 31.1.2018

Runsaita lumisateita maan etelä- ja keskiosaan

Torstaina pyryttää etenkin Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla, ja ajokeli muuttuu erittäin huonoksi.
Kuva: Tuire Härkönen

Ilmatieteen laitoksen 31.1. tekemän ennusteen mukaan Lounais-Suomeen saapuu lännestä tänään keskiviikkoiltana runsaan lumisateen alue, joka leviää torstain aikana maan etelä- ja keskiosaan. Lunta pyryttää torstaina 1. helmikuuta varsinkin Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Perjantaiaamuun mennessä pakkaslunta kertyy voimakkaan tuulen kera etelä- ja lounaisrannikon maakuntiin paikoin 20–30 senttimetriä. Muualla maan etelä- ja keskiosassa lunta kertyy 5–15 senttiä.

Ajokeli muuttuu torstaina erittäin huonoksi etenkin Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Kymenlaaksossa, sillä tuuli pöllyttää lunta, jolloin näkyvyys heikkenee voimakkaasti.  "Tuuli myös kinostaa lunta merkittävästi", sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko.

Muualla maan etelä- ja keskiosassa ajokeli muuttuu huonoksi. Tuuli on voimakkaimmillaan Varsinais-Suomen pohjoisosassa sekä Satakunnassa, missä noin 20 m/s puuskat voivat aiheuttaa paikoin vahinkoja. Lumisateen, tuulen ja pakkasen yhteisvaikutus voi aiheuttaa myös raide- ja lentoliikenteelle ongelmia.

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,85 e/min + pvm)Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)

Säästä twiittaavat Twitterissä @meteorologit