Tiedotearkisto: 2002

Merisääpalvelut laajentuvat kaikille Euroopan merille

27.5.2002 12:00

Ilmatieteen laitoksen Weatherproof GSM-merisää tarjoaa nyt myös tuuliennusteita tekstiviestinä matkapuhelimeen kaikille Euroopan merille. Palvelu kattaa Itämeren, Pohjanmeren, Norjan rannikon, Euroopan länsirannikon, Kanarian Saarten merialueet sekä Välimeren.

Palvelut toimivat muuallakin Euroopassa yhtä helposti kuin Suomessa. Lähettämällä esimerkiksi tekstiviestin MERI M10 saa 42 tunnin tuuliennusteen Samoksen merelle. Tilaukset lähetetään numeroon 16161 ilman suuntanumeroa. Meret on jaettu noin 100 alueeseen ja niiden hakusanat löytyvät internetistä.

Merisääpalvelut ovat saatavissa myös ruotsin ja englannin kielillä. Hakusanalla SJÖ ja aluenumero saa tuuliennusteen ruotsiksi sekä hakusanalla SEA ja aluenumero saa tuuliennusteen englanniksi.

Weatherproof-merisääpalvelu kattaa tällä hetkellä koko Itämeren tuuliennusteet, havainnot ja aallonkorkeusennusteet sekä tuuliennusteet noin sadalle järvelle. Palvelu toimii hakusanoilla MERI ja aluenumero, MERINYT ja aluenumero, AALTO ja aluenumero ja JÄRVI ja järven nimi numerossa 16161. Palveluiden hinta on 0,84 euroa/haku ja ne toimivat Soneran ja Radiolinjan liittymillä.

Lisätietoja palvelusta ja hakusanat kaikkiin palveluihin

Lisätietoja:

Yhteyspäällikkö Vesa Kurki, puhelin (09) 1929 3132, 050 583 9075,
sähköposti vesa.kurki@fmi.fi