Tiedotearkisto: 2006

Venäjän metsäpaloista voi kantautua savuja sunnuntaina myös Etelä-Suomeen

25.8.2006 12:00

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan metsäpalojen savua voi jälleen kantautua Venäjältä Etelä-Suomeen sunnuntaina 27. elokuuta. Sääennusteen mukaan ilmavirtaus kääntyy sunnuntain ja lauantain välisenä yönä itäiseksi. Venäjän metsäpaloista tulevia savuja voidaan havaita Etelä-Suomessa todennäköisimmin sunnuntaina päivällä, mikäli paloja ei ole sitä ennen saatu sammumaan.

Näkymä Hämeentielle maanantaina 21.8. iltapäivällä. Etualalla Ilmatieteen laitoksen ja Helsingin yliopiston yhteinen kaupunkimittausmasto. Kuva: Henri Nyman.

Lappiin metsäpalojen savuja on Ilmatieteen laitoksen malliennusteen mukaan kulkeutunut perjantain 25.8. aikana Venäjän Kantalahden alueelta. Lappiin savuja on odotettavissa edelleen, koska tuulen suunta pysyy itäisenä. Viipurin ja Narvan lähellä Venäjällä sijaitsevien paloalueiden savut sen sijaan eivät levinneet merkittävästi Suomen puolelle perjantaina.

Viipurin ja Narvan lähellä Venäjällä sijaitseville metsäpaloalueille sunnuntai-illaksi ennustetut runsaammat sateet voivat edistää palojen sammumista. Suomessa sade- ja ukkoskuuroja voi tulla lauantaina lähinnä maan kaakkoisosassa, sunnuntaina ja maanantaina myös maan etelä- ja länsiosassa. Sateet laskevat ilman hiukkaspitoisuuksia.

Lue lisää
Viimeisimmän sääennusteen yhteydessä kerrotaan myös savuista

Metsäpalojen aiheuttaminen pienhiukkaspäästöjen leviämisennuste

Linkkejä kuntien omille ilmanlaatusivuille

Lisätiedot
Tutkimusprofessori Risto Hillamo
puh. (09) 1929 5500, gsm 050 5505 778
Tutkimusprofessori Jaakko Kukkonen
puh. 050 520 2684

Lisätietoja säästä palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,95 EUR/min + pvm)