Tiedotearkisto: 2006

Helsinki Testbed valittiin vuoden tuottavaksi ideaksi

23.10.2006 12:00

Ilmatieteen laitoksen ja Vaisalan yhteinen Helsinki Testbed -hanke voitti tämänvuotisen Tuottava idea -kilpailun yhteiskuntasarjan.

Kuva: Eija Vallinheimo

Helsinki Testbed on Uudenmaan alueen kattava, uusien säähän ja ympäristöön liittyvien havaintolaitteiden ja - järjestelmien, analyysi- ja ennustemallien sekä palvelujen kehitys- ja kokeilualusta. Työkalun avulla voidaan tuottaa entistä tarkempia paikallissääpalveluja.

Kilpailun raadin mukaan Testbed-tutkimusprojekti on ennakkoluuloton osoitus meteorologian ja tietotekniikan soveltamisesta paikallisen säätilan reaaliaikaiseen päivitykseen. Raadin mielestä Testbed-hanke hyödyntää alan suomalaista teknologiaa ja toimintamalleja esimerkillisesti. Pitkän tähtäimen tavoitteena on edesauttaa kansainvälistä huipputasoa olevan meteorologian osaamiskeskuksen syntyä Helsingin seudulle. Idealla on yhteiskunnallisesti erittäin merkittävä vaikutus, joka on jo nyt ilmennyt kansainvälisen kiinnostuksen kohteena.

Luovan yritystoiminnan edistämiseen pyrkivä kilpailu järjestettiin nyt 28. kerran. Tuottava idea -kilpailussa etsitään uusia, enintään kolme vuotta vanhoja innovatiivisia ideoita, jotka ovat jo tuottavassa käytössä. Kilpailussa on kaksi sarjaa: yritys- ja yhteiskuntasarja.

Tuottava idea -kilpailun järjestää Suomen Nuorkauppakamarit ry. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Kauppalehden / Kauppalehti Option, OP-ryhmän, kauppa- ja teollisuusministeriön, Suomen Teollisuussijoitus Oy:n, Tamro Oyj:n, Suomen Yrittäjien, Keskuskauppakamarin ja Suomalaisen Työn Liiton kanssa.

Lue lisää
Testbed-hankkeesta
Testbed-hankkeen verkkosivut

Lisätietoja:

vanhempi suunnittelija Jani Poutiainen
puh. (09) 1929 4140, gsm 050 3673172