Tiedotearkisto: 2007

Sääpalvelut auttavat sadonkorjuussa

21.8.2007 10:23

Sadonkorjuu on parhaillaan täydessä vauhdissa. Kuurosateet ovat kuitenkin paikoin hidastaneet viljojen puintien aloittamista ja etenemistä. Ilmatieteen laitoksen maataloussääpalvelut auttavat sadonkorjuun suunnittelussa.

Sää on merkittävä tekijä parhaillaan käynnissä olevien puintien onnistumisessa. Hyvän sadon edellytyksenä on myös sään pysyminen poutaisena puintikauden loppuun. Esimerkiksi pieni suhteellinen ilmankosteus vähentää viljan kuivauskustannuksia.

Ilmatieteen laitos tarjoaakin monipuolisia sääpalveluja maanviljelijöille. Maatalousääpalvelua saa puhelimitse kuultavassa muodossa valikkonumeroista 0600 1 0620 (suomenkielinen) ja 0600 1 0640 (ruotsinkielinen). Palvelun hinta on 0,92 e/min. Sääennusteet uusitaan useita kertoja vuorokaudessa.

Maataloudelle suunnattuja kännykkäpalveluja ovat sateen todennäköisyys ja sademäärä, lämpötila, hallan todennäköisyys ja suhteellinen kosteus, tuulen suunta ja nopeus, tehoisa lämpösumma ja kasvinsuojelusää. Tietoja voi hakea paikkakunnan tai postinumeron mukaan. Esimerkiksi kirjoittamalla sade Tampere ja lähettämällä sen numeroon 16161 saa vastausviestinä aina tuoreen ennusteen sateen todennäköisyydestä ja sademäärästä kolmen tunnin jaksoissa vuorokauden ajalle. Palvelun hinta on 0,84 e/viesti.

Lisätietoja:

Meteorologi Riitta Bernström puh. (09) 1929 3140

Maatalouden sääpalvelut

Maatalouden mobiilipalvelut