Tiedotearkisto: 2007

Ilmatieteen laitos antanut viranomaistiedotteen ukkosesta

22.8.2007 10:18

VIRANOMAISTIEDOTE: Uudenmaan länsiosaan on saapunut Suomenlahdelta erittäin voimakas ukkoskuuroalue. Ukkoskuurot saapuvat pääkaupunkiseudulle klo 10 ja 11 välillä. Runsas salamointi, rankkasade ja paikoin myös rakeet voivat aiheuttaa vaaraa.

Kuva: Paavo Korpela

Ilmatieteen laitos antaa viranomaistiedotteen, kun voimakkaan sääilmiön ennustetaan alkavan seuraavan kolmen tunnin aikana suurella todennäköisyydellä tai on jo tietoa tuhoista.

Viranomaistiedote annetaan myös, jos voimakas sääilmiö pystytään paikallistamaan voimassa olevaa varoitusta tarkemmin ja tiedotteella pystytään muutenkin antamaan varoituksiin merkittävää lisäarvoa. Tiedote julkaistaan myös, jos vaaraa aiheuttava sääilmiö esiintyy alueella tai lähestyy aluetta, jossa on meneillään runsaasti ihmisiä kokoava tapahtuma tai ilmiö esiintyy aikaan, jolloin ihmiset ovat erityisen alttiita sään aiheuttamalle vaaralle.

Muu viranomaistiedote luetaan YLEn kanavilla. Edellisen kerran muu viranomaistiedote on annettu 10.7.2006 jättirakeita ja syöksyvirtauksia aiheuttaneesta rajuilmasta. Vuoden 2005 Yleisurheilun MM-kisojen aikana Helsingissä olleesta ukonilmasta annettiin myös muu viranomaistiedote.

Lue lisää
Voimassa olevat varoitukset

Lisätietoja:

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk numerossa 0600 1 0600 (3,95 e/min + pvm)