Tiedotearkisto: 2010

Uusi Puosu-veneilysääpalvelu veneilijöiden turvana Itämerellä

3.5.2010 12:00

Kuva: Eija Vallinheimo

Ilmatieteen laitoksen uusi Puosu-veneilysääpalvelu tarjoaa tarkat merisääennusteet ja -havainnot Itämerelle yksittäisiin pisteisiin ja veneilyreitin varrelle.

Puosu-veneilysääpalvelu kertoo ennusteet Itämerelle tuulesta, puuskista, aallonkorkeudesta, sateesta, ilmanpaineesta, pilvisyydestä ja lämpötilasta. Ennusteet tehdään seuraavalle 12 tunnille aina tunnin välein, 1,5 vuorokauden ennusteessa kolmen tunnin välein ja kolmelle seuraavalle vuorokaudelle kuuden tunnin välein. Ennusteet esitetään animaatioina ja selkeinä taulukkoina.

Palvelusta saa myös havainnot pilvisyydestä, tuulesta ja tuulenpuuskista, sateesta, ilmanpaineesta sekä lämpötilasta. Havaintopisteet ovat Suomen säähavaintoasemilta.

Palvelun käyttö maksaa 0,84 euroa sekä operaattorin datansiirtomaksun. Tilaus on voimassa seuraavat neljä tuntia. Palvelun käyttö ei sido jatkotilaukseen.
Palvelu ilmoittaa erikseen käyttöajan päättymisestä, jolloin tilaus voidaan haluttaessa uusia. Palvelu toimii puhelimen selaimella osoitteessa http://puosu.fi.

Palvelu toimii lähes kaikilla puhelinmalleilla.

Lisätietoja:

Yhteyspäällikkö Leila Maïche-Plathan, puh. (09) 1929 3659, leila.maiche@fmi.fi

Ilmatieteen laitoksen tiedotteet ovat saatavilla myös RSS-syötteenä osoitteesta http://ilmatieteenlaitos.fi/tiedotteet/rss.