Uutinen 12.9.2013

Ilmatieteen laitoksen tiedeviestintä uudistuu

Ilmatieteen laitoksessa tehtävän tutkimuksen tiedottamista kehitetään.
www.twitter.com/IlmaTiede

Huomiota annetaan jatkossa yhä enemmän kansainvälisesti ennakkotarkastetuille ja korkeatasoisille tiedejulkaisuille. 

Ilmatieteen laitoksessa tehdään paljon muutakin kuin ennustetaan säätä. Ilmatieteen laitoksessa tehdään kansainvälisesti korkeatasoista tutkimusta mm. ilmastonmuutoksesta, ilmanlaadusta, arktisista alueista, merestä sekä uusista havaintomenetelmistä. Ilmatieteen laitoksen tutkijat julkaisevat vuosittain vajaat 300 kansainvälisesti ennakkotarkastettua julkaisua. Tiedejulkaisu tarkoittaa säännöllisesti ilmestyvää lehteä, jonka tehtävänä on edistää tieteellistä tutkimusta julkaisemalla uusia tutkimustuloksia.. Tiedejulkaisujen pääasiallinen kohderyhmä on alan ammattilaiset. Ilmatieteen laitoksen tavoitteena on jatkossa julkaista tiedejulkaisuihin päässeistä tutkimustuloksista helposti ymmärrettäviä tiedeuutisia.

Tieteessä tapahtuu -palsta www-sivuille

Tiedeuutisia julkaistaan jatkossa Ilmatieteen laitoksen Tutkimustoiminta-otsikon alle perustetulla Tieteessä tapahtuu -palstalla. Jutut ovat noin sivun mittaisia tekstejä, joissa kerrotaan tutkimuksen tärkeimmistä tuloksista ja yhteiskunnallisesti laajemmasta merkityksestä. Osasta tutkimusuutisista tehdään entiseen tapaan myös lehdistötiedotteita.

IlmaTiede-Twitter avattu

Ilmatieteen laitos on ottanut käyttöön myös uusia viestintäkanavia, joista tärkeimmät ovat tieteeseen keskittyvä IlmaTiede -Twitter ja Ilmatieteen laitoksen You Tube -sivusto. Jo vuosia käytössä olleella ja säähän keskittyvällä meteorologien Twitter-tilillä on jo yli 26 000 seuraajaa.

Lisätietoa:

Ilmatieteen laitos, viestintä, puh. 029 539 2231, viestinta@fmi.fi

http://ilmatieteenlaitos.fi/tutkimustoimintawww.twitter.com/IlmaTiedewww.twitter.com/meteorologithttp://www.youtube.com/user/ilmatieteenlaitos