Säätiedotus 9.12.2018 klo 19

Tiedotukseen sisältyy varoituksia

Lännessä on lauhaa ja monin paikoin sataa vettä, sitä vastoin pohjoisessa sataa lunta ja lämpötila on pakkasella. Huomenna lännessäkin viilenee ja sade muuttuu lumisemmaksi.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Maan länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa

Pilvistä ja monin paikoin vesisadetta, joka lounaassa on paikoin runsasta. Yöllä sataa räntää alueen pohjoisosassa, huomisaamuna myös etelämpänä. Huomenna päivällä lähinnä sataa räntää tai lunta, joka voi olla etelässä runsaampaa, rannikolla tulee myös vettä. Lämpötila on enimmäkseen +0...+5 astetta, lauhinta lounassa. Kohtalaista kaakkoistuulta, joka huomenna päivällä kääntyy itään.

Maan itäosassa sekä Koillismaalla ja Kainuussa

Pilvistä ja ajoittain vähän lumisadetta, idässä paikoin jäätävää tihkua, alueen eteläisimmässä osassa myös vesisadetta. Huomisaamusta alkaen enimmäkseen poutaa. Lämpötila on tänään -1...+3, yöstä alkaen +1...-5 astetta, kylmintä on itärajalla. Kohtalaista kaakkoistuulta, joka huomenna päivällä kääntyy itään.

Lapissa

Pilvistä ja lumisadetta, paikoin jäätävää tihkua, Lapin lounaisimmassa osassa myös räntää. Lämpötila on +1...-8 astetta, lauhinta lounaassa. Heikkoa tai kohtalaista idänpuoleista tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 9.12.2018 klo 19

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeren itäosa ja Saaristomeri

Etelätuulta 15 m/s.

Selkämeri

Etelän ja kaakon välistä tuulta 15 m/s.

Selkämeren yllä on matalapaineen alue.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeren itäosa ja Saaristomeri

Etelätuulta aluksi 12-15 m/s. Myöhemmin illalla tuuli heikkenee, yöstä alkaen etelän ja kaakon välistä tuulta 8-11 m/s. Huomenna iltapäivällä Pohjois-Itämeren itäosassa tuuli heikkenee ja kääntyy lounaaseen. Ajoittain vesisadetta.

Pohjois-Itämeren länsiosa ja Ahvenanmeri

Lounaanpuoleista tuulta 7-11 m/s. Yöllä tilapäisesti suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s, huomisaamusta alkaen lännenpuoleista tuulta. Ajoittain vesisadetta.

Selkämeri

Etelän ja kaakon välistä tuulta aluksi 11-15 m/s, yöllä 8-12 m/s. Huomisaamuna tuuli kääntyy kaakkoon ja heikkenee, huomenna päivällä 6-10 m/s. Ajoittain vesisadetta.

Merenkurkku ja Perämeri

Kaakkoistuulta 9-12 m/s. Yöllä tuuli heikkenee, huomisaamuna 5-9 m/s. Huomenna päivällä tuuli kääntyy itään. Ajoittain vesisadetta, pohjoisessa myös räntäsadetta.

Saimaa

Vähän heikkenevää kaakkoistuulta, yöstä alkaen 4-8 m/s. Huomenna päivällä tuuli kääntyy itään. Paikoin vähän vesi- tai lumisadetta sekä utua tai sumua.

Säätiedotus 2 vrk merenkulkijoille 9.12.2018 klo 19

Odotettavissa maanantai-illasta tiistai-iltaan:

Suomenlahti

Maanantaina kaakkoistuulta alle 10 m/s, tiistaina koillistuulta alle 14 m/s.

Pohjois-Itämeri

Maanantaina enimmäkseen heikkoa tuulta, tiistaina koillistuulta alle 10 m/s.

Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Pohjanlahti

Koillistuulta alle 10 m/s.