Säätiedotus 25.1.2020 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Sää on laajalti selkeä ja poutainen. Lähinnä maan keskivaiheilla on pilvisempää ja paikoin sataa lunta. Yöllä uusi lumisadealue saapuu maan etelä ja keskiosaan lännestä. Pohjoisessa lämpötilat laskevat yöllä paikoin -30 asteeseen.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan eteläosassa

Selkeää ja poutaa. Yöllä lännestä alkaen pilvistyvää ja lumisadetta, aamulla sade tulee paikoin vetenä. Päivälämpötila on 0...+3 astetta, huomenna vähän ylempi. Yön alin lämpötila 0...-5 astetta. Kohtalaista lännenpuoleista tuulta.

Maan keskiosassa

Puolipilvistä tai pilvistä ja idässä paikoin lumisadetta, Lännestä alkaen selkenevää ja poutaa. Yöllä lännestä alkaen jälleen pilvistyvää ja lumisadetta, idässä lunta sataa vasta aamulla. Lämpötila on tänään +2...-3 astetta, yöstä alkaen -2...-10 astetta, huomenna päivällä alueen lounaisosassa jokunen plus-aste. Kohtalaista lännenpuoleista tuulta, yöllä tuuli heikkenee vähän.

Maan pohjoisosassa

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja paikoin lumikuuroja. Huomenna enimmäkseen selkeää ja poutaa. Lämpötila on -15...-25, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa ja Kainuussa -5...-10 astetta. Yöstä alkaen Lapissa -20...-30 astetta, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa -12...-23 astetta. Heikkoa tai kohtalaista pohjoisen ja lännen välistä tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 25.1.2020 klo 12

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeren itäosa ja Selkämeri

Lännen ja luoteen välistä tuulta 15 m/s.

Pohjois-Itämeren länsiosa

Lounaistuulta huomenna 14 m/s.

Suomen itäpuolella oleva matalapaine liikkuu edelleen itään. Toinen matalapaine saapuu huomenna lännestä Selkämerelle ja liikkuu kaakkoon.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti

Lännen ja luoteen välistä tuulta 11-15 m/s. Iltapäivällä tuuli heikkenee, illalla 7-11 m/s. Aamulla uudelleen voimistuvaa lounaistuulta, aamupäivällä 9-14 m/s. Hyvä näkyvyys, huomenna Suomenlahden itäosassa paikoin vesi- tai räntäsadetta.

Pohjois-Itämeri

Heikkenevää lännen ja luoteen välistä tuulta, aluksi 8-12 m/s, Pohjois-Itämeren itäosassa 10-15 m/s, illalla 6-10 m/s. Iltayöllä tuuli kääntyy lounaaseen ja voimistuu jälleen, aamuyöstä alkaen 10-14 m/s. Hyvä näkyvyys.

Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Heikkenevää lännen ja luoteen välistä tuulta, aluksi 8-12 m/s, illalla 5-10 m/s. Iltayöllä tuuli kääntyy lounaaseen, aamuyöstä alkaen 7-12 m/s. Hyvä näkyvyys.

Selkämeri

Heikkenevää lännen ja luoteen välistä tuulta, aluksi 10-15 m/s, illalla 4-8 m/s. Iltayöllä tuuli kääntyy lännen ja lounaan välille, aamuyöstä alkaen 6-11 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, yöllä paikoin vesi- tai räntäsadetta.

Merenkurkku ja Perämeri

Heikkenevää lännen ja luoteen välistä tuulta, aluksi 8-12 m/s, iltapäivällä 6-10 m/s. Yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Aamulla voimistuvaa koillistuulta, aamupäivällä 7-12 m/s. Hyvä näkyvyys, yöllä lännestä alkaen lumisadetta ja ajoittain huono näkyvyys.

Saimaa

Lännen ja luoteen välistä tuulta 7-12 m/s. Illalla heikkenevää länsituulta, yöllä 2-6 m/s. Aamulla tuuli kääntyy etelään, päivällä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta. Aluksi paikoin lumikuuroja, huomenna ajoittain lumisadetta.