Säätiedotus 19.1.2019 klo 19

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Hajanainen lumisadealue liikkuu maan länsi- ja eteläosan yli kaakkoon.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Maan länsiosassa

Lisääntyvää pilvisyyttä ja monin paikoin lumisadetta. Aamulla lännestä alkaen enimmäkseen poutaa. Lämpötila -3...-12 astetta, länsirannikolla aluksi nollan vaiheilla. Yöllä voimistuvaa pohjoisen puolelle kääntyvää tuulta.

Maan itäosassa

Verrattain pilvistä ja alueen eteläosassa yleisesti lumisadetta, joka voi olla sakeaa. Alueen pohjoisosassa lunta sataa vain paikoin. Aamupäivästä alkaen enimmäkseen poutaa. Lämpötila on enimmäkseen -10...-20 astetta, pohjoisessa yöllä ja aamulla paikoin noin -25 astetta. Enimmäkseen heikkoa tuulta, huomenna voimistuvaa pohjoistuulta.

Maan pohjoisosassa

Puolipilvistä tai pilvistä ja paikoin heikkoa lumisadetta. Yöllä pohjoisesta alkaen selkeämpää ja poutaa. Lämpötila on enimmäkseen -12...-22, Lapissa yöstä alkaen -15...-30 astetta. Heikkoa tuulta, huomenna vähän voimistuvaa pohjoistuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 19.1.2019 klo 12

Kovan tuulen varoitus:

Pohjois-Itämeren itäosa, Ahvenanmeri ja Selkämeren eteläosa

Luoteistuulta 19 m/s.

Suomenlahden länsiosa, Pohjois-Itämeren länsiosa ja Saaristomeri

Luoteistuulta 17 m/s.

Selkämeren pohjoisosa

Pohjoistuulta 17 m/s.

Suomenlahden itäosa

Lännen ja lounaan välistä tuulta 14 m/s.

Merenkurkku

Pohjoistuulta 14 m/s.

Matalapaine muodostuu Selkämeren pohjoisosaan ja liikkuu kaakkoon kohti Suomenlahden itäosaa ja syvenee samalla vähän.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti

Länsituulta 5-10 m/s. Illalla voimistuvaa lännen ja lounaan välistä tuulta, iltayöstä alkaen 10-14 m/s. Aamuyöllä tuuli kääntyy lännestä alkaen luoteeseen, Suomenlahden länsiosassa aamulla ylimmillään 17 m/s. Paikoin lumikuuroja, muuten hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeren itäosa, Ahvenanmeri ja Selkämeren eteläosa

Voimistuvaa lännenpuoleista tuulta, myöhemmin iltapäivällä 10-14 m/s. Illalla edelleen voimistuvaa luoteeseen kääntyvää tuulta, yöllä 14-19 m/s. Aamulla tuuli alkaa heiketä, päivällä 7-12 m/s. Lumikuuroja.

Suomenlahden länsiosa, Pohjois-Itämeren länsiosa ja Saaristomeri

Voimistuvaa lännenpuoleista tuulta, myöhemmin iltapäivällä 10-14 m/s. Illalla edelleen voimistuvaa luoteeseen kääntyvää tuulta, yöllä 12-17 m/s. Aamulla tuuli alkaa heiketä, päivällä 7-12 m/s. Lumikuuroja.

Selkämeren pohjoisosa

Lännenpuoleista tuulta 4-8 m/s. Myöhemmin iltapäivällä nopeasti voimistuvaa luoteistuulta, myöhemmin illalla pohjoistuulta 12-17 m/s. Yöllä tuuli heikkenee, aamusta alkaen 5-10 m/s. Iltapäivällä ja illalla ajoittain lumisadetta ja paikoin huono näkyvyys, muuten näkyvyys on enimmäkseen hyvä.

Merenkurkku ja Perämeri

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Illalla voimistuvaa pohjoiseen kääntyvää tuulta, iltayöstä alkaen 7-12 m/s, Merenkurkussa ylimmillään 14 m/s. Aamusta alkaen tuulennnopeus on 6-11 m/s. Iltapäivällä ja illalla ajoittain lumisadetta ja ja paikoin huono näkyvyys, muuten näkyvyys on enimmäkseen hyvä.

Saimaa

Lännen ja etelän välistä tuulta 1-5 m/s. Yöllä idänpuoleista tuulta, joka voimistuu eteläosassa. Aamusta alkaen pohjoisen ja luoteen välistä tuulta 3-8 m/s. Yöllä lännestä alkaen lähinnä eteläosassa ajoittain lumisadetta ja kohtalainen tai huono näkyvyys.