Säätiedotus 22.2.2019 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia

Huomattavasti lauhempaa ilmaa alkaa virrata maahamme lännestä ja lumisateen sekä jäätävän vesisateen alue liikkuu Suomen yli itään. Huomenna päivällä on aurinkoista ja vuodenaikaan nähden lämmintä.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Vähitellen lisääntyvää pilvisyyttä ja illalla luoteesta alkaen monin paikoin lumisadetta ja myös jäätävää vesisadetta. Lounaassa enimmäkseen poutaa. Huomenna lännestä alkaen selkeää tai puolipilvistä ja poutaa, alueen itäisimmässä osassa kuitenkin vielä runsaampaa pilvisyyttä. Päivän ylin lämpötila on tänään -4...-10 astetta. Yöllä lämpötila alkaa kohota lännestä alkaen ja on huomenna päivällä +2...+8 astetta. Lämpimintä lännessä. Voimistuvaa etelän ja lännen välistä tuulta.

Lapissa

Pilvisyys lisääntyy ja myöhemmin iltapäivällä lännestä alkaen ajoittain lumisadetta, lännessä myös jäätävää vesisadetta. Huomenna lännestä alkaen vähitellen selkeää tai puolipilvistä ja poutaa. Päivän ylin lämpötila on tänään -7...-14 astetta. Yöllä lämpötila alkaa kohota lännestä alkaen ja on huomenna päivällä 0...+5 astetta, lounaassa jopa pari astetta korkeampi. Enimmäkseen kohtalaista lounaistuulta, huomenna länsituulta. Tuntureilla tuuli on kovaa, aluksi jopa myrskyisää.

Säätiedotus merenkulkijoille 22.2.2019 klo 12

Kovan tuulen varoitus:

Perämeri

Lounaistuulta 19 m/s.

Selkämeren pohjoisosa ja Merenkurkku

Lounaistuulta 16 m/s.

Suomenlahti ja Pohjois-Itämeren itäosa

Lännen ja lounaan välistä tuulta 16 m/s.

Pohjois-Itämeren länsiosa, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeren eteläosa

Lounaistuulta 14 m/s.

Selkämerellä oleva korkeapaine vaistyy etelään vähitellen. Huippuvuorten länsipuolella oleva matalapaine liikkuu itään.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti ja Pohjois-Itämeren itäosa

Lännen ja pohjoisen välistä tuulta 1-5 m/s. Illalla voimistuvaa lännen ja lounaan välistä tuulta, yöstä alkaen 10-14, aamuyöllä ylimmillään 16 m/s. Aamupäivällä vähitellen heikkenevää länsituulta. Yöllä paikoin lumisadetta, muuten hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeren länsiosa, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeren eteläosa

Pohjoisesta alkaen voimistuvaa lounaistuulta, iltapäivästä tai illasta alkaen 10-14 m/s. Yöllä vähän heikkenevää länteen kääntyvää tuulta, aamupäivällä 8-12 m/s. Hyvä näkyvyys.

Selkämeren pohjoisosa ja Merenkurkku

Voimistuvaa lounaistuulta, iltapäivästä alkaen 12-16 m/s. Myöhään illalla tuuli alkaa heiketä, keskiyöstä alkaen lännenpuoleista tuulta 8-12 m/s. Illalla paikoin jäätävää vesisadetta, muuten hyvä näkyvyys.

Perämeri

Voimistuvaa lounaistuulta, aluksi 10-14, illalla 15-19 m/s. Yöllä tuuli heikkenee ja kääntyy länteen, aamusta alkaen 8-12 m/s. Lännestä lumi- tai jäätävää vesisadetta, muuten hyvä näkyvyys.

Saimaa

Länsituulta 1-5 m/s. Illalla voimistuvaa lounaistuulta, yöllä 5-9 m/s. Aamulla tuuli kääntyy länteen. Yöllä lumi- tai jäätävää vesisadetta, muuten hyvä näkyvyys.