Ilmatieteen laitoksen avoin data ja lähdekoodi

Suurin osa Ilmatieteen laitoksen tietoaineistoista on saatavilla maksutta. Tietoaineistot on avattu koneluettavassa, digitaalisessa muodossa. Myös laitoksessa tuotettujen lähdekoodien avaaminen on aloitettu vuonna 2016.

Ilmatieteen laitoksen avoimen datan verkkopalvelun kautta voi hakea, katsella ja ladata laitoksen tuottamia tietoaineistoja koneluettavassa muodossa maksutta.

Verkkopalvelun tekninen toteutus noudattaa Inspire-direktiivin vaatimusmäärittelyjä. Sisällön osalta toteutus on Inspire-direktiivissä määriteltyä laajempi. Avointa dataa jaetaan hakupalvelussa Open Geospatial Consortium –standardien mukaisesti.

Datan käyttö ei vaadi rekisteröitymistä

Avoimen datan palvelu on käytettävissä ilman rekisteröitymistä. Ilmatieteen laitos kehittää verkkopalvelua tietoaineistojen käyttötarpeiden ja käyttäjien palautteen perusteella. Halutessasi voit edelleen rekisteröityä', jolloin saat meiltä tietoa mahdollisista muutoksista palvelun toiminnassa.

Ilmatieteen laitoksen avoimen datan verkkopalvelussa käyttäjien on hyväksyttävä Creative Commons -lisenssi.

Rekisteröidy käyttäjäksi Siirry FMI Catalog palveluun

 

Tietoaineistoihin liittyvät palvelut

Ilmatieteen laitos tarjoaa tietoaineistoihin liittyvää neuvontaa ja konsultointipalvelua. Apua ja neuvoja on saatavilla esimerkiksi avoimen datan käyttämiseen ja käsittelemiseen.

Lisätietoja

5.12.2018