Paikallissääsivun hakutoiminnossa on edelleen ongelmia. Pahoittelemme puuttuvia tietoja. Asiaa selvitetään parhaillaan.

Ilmatieteen laitoksen avoin data ja lähdekoodi

Suurin osa Ilmatieteen laitoksen tietoaineistoista on saatavilla maksutta. Tietoaineistot on avattu koneluettavassa, digitaalisessa muodossa. Myös laitoksessa tuotettujen lähdekoodien avaaminen on aloitettu vuonna 2016.

Ilmatieteen laitoksen avoimen datan verkkopalvelun kautta voi hakea, katsella ja ladata laitoksen tuottamia tietoaineistoja koneluettavassa muodossa maksutta.

Verkkopalvelun tekninen toteutus noudattaa Inspire-direktiivin vaatimusmäärittelyjä. Sisällön osalta toteutus on Inspire-direktiivissä määriteltyä laajempi. Avointa dataa jaetaan hakupalvelussa Open Geospatial Consortium –standardien mukaisesti.

Datan käyttö vaatii rekisteröitymisen

Ilmatieteen laitos kehittää verkkopalvelua tietoaineistojen käyttötarpeiden ja käyttäjien palautteen perusteella. Siksi hakupalvelun käyttö vaatii rekisteröitymisen. Ilmatieteen laitos noudattaa asiakasrekisterin muodostamista koskevaa lainsäädäntöä.

Ilmatieteen laitoksen avoimen datan verkkopalvelussa käyttäjien on hyväksyttävä Creative Commons -lisenssi verkkopalveluun rekisteröitymisen yhteydessä.

 

Tietoaineistoihin liittyvät palvelut

Ilmatieteen laitos tarjoaa tietoaineistoihin liittyvää neuvontaa ja konsultointipalvelua. Apua ja neuvoja on saatavilla esimerkiksi avoimen datan käyttämiseen ja käsittelemiseen.

Lisätietoja:

Voimmeko auttaa? -sivun lomakkeella

Myös Facebookissa voi seurata avoimen datan palvelun kehitystä www.facebook.com/fmibeta

4.7.2018

Kirjaudu omiin tietoihin

Open data manual

Avoimen datan käyttöohjeita tarkemmin englanniksi Open data manual