Tiedotearkisto: 2010

Ilmatieteen laitos mukana ympäristö- ja yhdyskunta-alan messuilla

5.10.2010 12:00

Kuva: Eija Vallinheimo

Ilmatieteen laitos on mukana Helsingin messukeskuksessa 6.-9. lokakuuta järjestettävillä Ympäristö, Yhdyskunta, Vesi &Viemäri, Jäte & Kierrätys 2010 -messuilla. Sää- ja ilmastotietoa voidaan hyödyntää mm. yhteiskunta- ja liikennesuunnittelussa.

Ilmatieteen laitoksen tutkijat muistuttavat messuilla, että ihmisen toiminnan vaikutukset näkyvät jo ilmakehän koostumuksessa ja ilmastossa. Ilmatieteen laitoksen messuosastolta saa tietoa menneestä, nykyisestä ja tulevasta ilmastosta.

Ilmatieteen laitos tuottaa myös tietoa mm. ilmaston ja sään yhteiskunnallisista vaikutuksista. Ilmastonmuutos muuttaa mm. lyhytkestoisten sateiden luonnetta, mikä edellyttää taajama-alueiden maankäytön ja kaupunkitulvien hallinnan suunnittelua. Oikeiden ratkaisujen tekeminen helpottuu, kun tuntee oman alueen ilmaston erityispiirteet.

Messuilla esitellään myös Ilmasto-opas.fi -hanketta. Ilmasto-opas on portaali, johon kootaan monipuolisesti tietoa ilmastonmuutoksesta. Rakenteilla olevan ilmasto-opas.fi -portaalin kautta voidaan tarkastella ilmastonmuutoksen vaikutuksia paikallisella tasolla ja löytää keinoja päätöksenteon ja suunnittelun tueksi.

Sään ja ilmanlaadun palvelut osaksi päätöksentekoa
Ilmatieteen laitos esittelee messuilla myös erilaisia dynaamisia ja reaaliaikaisia sääpalveluja, jotka helpottavat arjessa, tukevat päätöksentekoa ja auttavat vähentämään sään aiheuttamia vahinkoja.

Esillä ovat myös ilmanlaadun asiantuntijapalvelut, jotka tarjoavat yksityisen ja julkisen sektorin käyttöön tietoa päästöjen leviämisestä, pitoisuuksien ja laskeumien muodostumisesta ja niiden aiheuttamista vaikutuksista.

Ilmatieteen laitoksen osasto on 5a47, hallissa 5.

Messujen aukioloajat:
keskiviikkona 6.10. klo 9 - 17
torstaina 7.10. klo 9 - 17
perjantaina 8.10. klo 9 - 17
lauantaina 9.10. klo 10 - 16

Lisätietoa:
Ilmatieteen laitoksen viestintä, puh. (09) 1929 2231

Rekisteröidy kävijäksi maksutta etukäteen

Ympäristötekniikka-messut

Ilmatieteen laitoksen tiedotteet ovat saatavilla myös RSS-syötteenä osoitteesta http://ilmatieteenlaitos.fi/tiedotteet/rss.