Tiedotearkisto: 2012

Ilmatieteen laitoksen uusi Sää-sovellus iPhone- ja Android-puhelimiin

11.6.2012 14:37

Maksuttomassa sääsovelluksessa on sääennuste yli 17 000 paikkaan Suomessa sekä tuhansiin ulkomaan kohteisiin. Sääsovellus tuo Suomessa voimassa olevat varoitukset helposti käyttäjien ulottuville.

Ilmatieteen laitos on julkaissut uuden sääsovelluksen iPhone- ja Android-puhelimiin. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi AppStoresta tai  Google Play -palvelusta. Sovellus toimii myös iPad-laitteissa sekä Android-tableteissa.

Sääsovelluksessa on kymmenen vuorokauden sääennuste yli 17 000 paikkaan Suomessa sekä tuhansiin ulkomaan kohteisiin. Paikallissään yhteydessä esitetään myös havainnot Suomen säähavaintoasemilta. Jos puhelimen paikannustoiminto on päällä, sovellus näyttää automaattisesti käyttäjän sijainnin sääennusteen. Sääennuste sisältää myös sateen todennäköisyyden ja ennustetun tunnin sademäärän sekä tuulen suunnan ja nopeuden. Sovelluksesta voi tarkistaa myös auringon nousu- ja laskuajat. Ennustetun lämpötilan lisäksi sovelluksessa on "tuntuu kuin" -lämpötila. Sovelluksen käyttökieleksi voi valita suomen, ruotsin tai englannin. Sovelluksessa ei ole mainoksia.

Tietoa säähän liittyvistä varoituksista

Säähän liittyvät varoitukset ovat nyt entistä helpommin saatavilla, kun virallisten varoituskanavien lisäksi Ilmatieteen laitoksen laatimat varoitukset päivittyvät automaattisesti myös sääsovellukseen. Varoitukset päivittyvät seitsemän kertaa vuorokaudessa, ja sovelluksesta näkee yhdellä silmäyksellä myös Suomessa voimassa olevien varoitustyyppien määrän.

-- Turvallisuusviranomaisena meille on tärkeää saada säävaroitukset mahdollisimman monen ihmisen tietoon ajantasaisesti, sää- ja turvallisuusjohtaja Juhani Damski sanoo.  -- Uuden sovelluksemme avulla varoitukset tavoittavat nyt helposti myös älypuhelimien käyttäjiä.

Tuetut puhelinmallit

Sääsovellus toimii iPhone 3GS - sekä sitä uudemmissa versioissa, joissa on iOS-versio 4.3 tai uudempi, iPad-laitteissa, joissa on iOS-versio 4.3 tai uudempi sekä Android-laitteissa, joissa on Android 2.2 tai uudempi.

Sovellus on saatavilla AppStoressa ja Google Play'ssä

Sääsovellus on ilmainen. Käyttäjä maksaa sovelluksen käytöstä ainoastaan normaalin datansiirtomakson oman liittymäsopimuksensa mukaisesti.

Palautetta sovelluksesta

Ilmatieteen laitos kehittää mobiilipalvelujaan jatkuvasti. Palautetta sääsovelluksesta voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen mobiili@fmi.fi tai Facebookissa FMI Beta --sivun kautta.