Tiedotearkisto: 2012

Naistenviikko perinteisesti sateinen

26.7.2012 12:44

Viikon lopulla ja ensi viikon alussa sää jatkuu epävakaisena, mutta rankimmista sateista päästään eroon. 18. - 24.7. vietettävä naistenviikko on tilastojen mukaan usein melko sateinen.

Ilmatieteen laitoksen torstaina 19.7. laatiman ennusteen mukaan naistenviikon lopulla sää on vaihtelevaa, mutta rankkasateista päästään kuitenkin eroon. Perjantaina matalapaineen sadealue leviää Kuolan niemimaalta Itä-Lappiin ja sää on paikoin koleaa. Myös maan etelä- ja keskiosassa tulee jokunen sadekuuro, Pohjois-Pohjanmaalla sekä Kainuussa taas on pääosin poutaa.

Lauantaina päivällä lännestä saapuu hajanaisia sateita maan etelä- ja keskiosaan. Pohjoisessa on enimmäkseen poutaa. Sunnuntaiksi sateet väistyvät itään, ja lähinnä osassa Lappia voi tulla paikoin sadetta, muualla maassa on poutaa ja melko aurinkoista. Alkuviikolla lounaistuulen voimistuessa uusia hajanaisia sateita pyrkii Suomeen.

Lämpötilat pysyttelevät pääosin 15 ja 20 asteen välillä, etelässä on ajoittain lämpimämpää. Pohjoisessa perjantain koleat lämpötilalukemat kohoavat viikonlopun edetessä reiluun 15 asteeseen.

Täysin poutainen naistenviikko yleensä vain kerran 10 vuodessa

Naistenviikon maine sateisena ajanjaksona perustuu siihen, että se sattuu loppukesään, joka on tilastollisesti vuoden sateisinta aikaa. Naistenviikon suhteen vaihtelut vuodesta toiseen ovat kuitenkin suuria. Täysin poutaisia naistenviikkoja on keskimäärin kerran 10 vuodessa. Hieman poutaviikkoja useammin on viikkoja, jolloin sataa kuutena tai jopa kaikkina seitsemänä päivänä. Tyypillisintä on, että naistenviikolla sataa kolmena tai neljänä päivänä. Viimeksi on erittäin sateinen naistenviikko koettu vuonna 2005.

Lisätietoja:

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24h/vrk, puh. 0600 1 0600 (3,98 e/min + pvm)

Naistenviikon säätilastot: http://ilmatieteenlaitos.fi/519
Heinäkuun säätilastot: http://ilmatieteenlaitos.fi/heinakuu