Tiedotearkisto: 2013

Ilmatieteen laitos mukana SPR:n Sydäntalvi-harjoituksessa

13.2.2013 11:35

Ilmatieteen laitos on mukana 16. helmikuuta järjestettävässä Suomen Punaisen Ristin Sydäntalvi-valmiusharjoituksessa.

Kuva: Eija Vallinheimo

Kuva: Eija Vallinheimo


Ilmatieteen laitos on mukana 16. helmikuuta järjestettävässä Suomen Punaisen Ristin Sydäntalvi-valmiusharjoituksessa. Ilmatieteen laitos on laatinut harjoituksen säätilanteen ja sääpäivystys vastaa harjoituksen aikana viranomaisten puheluihin harjoitukseen liittyen.

Lauantaina 16. helmikuuta Suomen Punainen Risti järjestää valtakunnallinen Sydäntalvi-valmiusharjoituksen, jossa vapaaehtoiset pääsevät kokeilemaan toimimista poikkeusoloissa. Myös Ilmatieteen laitos on mukana talven sydämellisimmässä valmiusharjoituksessa ja tuottaa harjoituksessa tarvittavia säätietoja.
Ilmatieteen laitos auttaa viranomaisia onnettomuuksissa ja muissa poikkeustilanteissa. Sydäntalven tavoitteena on harjoitella toimintaa poikkeusoloissa.

Sydäntalvi-harjoituksessa harjoitellaan selviytymistä vuoden 2011 tapaninpäivän kaltaisten myräköiden varalle. Sydäntalvessa simuloidaan tilannetta, jossa talvimyräkkä on katkaissut sähkön- ja lämmönjakelun pakkaspäivänä. Tällöin esimerkiksi vanhuksia pitää siirtää kylmenevistä asunnoista väliaikaisesti muualle turvaan. Viranomaiset tarvitsevat evakuointiin vapaaehtoisten apua. Tavoitteena on, että harjoitukseen osallistuvilla tahoilla on valmius toimia viranomaisten tukena paikallisesti evakuointi-, väestösiirto- ja ensihuoltotehtävissä.

Lisätietoja:

Ilmatieteen laitos, viestintä, puh. 029 539 2231, viestinta@fmi.fi
http://www.punainenristi.fi/