Tiedotearkisto: 2000

Ilmatieteen laitoksen uudet Internet-sivut

25.10.2000 12:00

Ilmatieteen laitos julkistaa tänään 25. lokakuuta uudet Internet-sivut, joiden sisältö ja ulkoasu palvelevat käyttäjiä aiempaa tehokkaammin. Suomen ajankohtaiset säätiedot ja varoitukset löytyvät heti etusivulta. Paikkakuntakohtainen sää kerrotaan uudistuksen jälkeen 40 paikkakunnalta. Viiden vuorokauden sääennusteiden lisäksi paikkakuntakohtaiset säähavainnot saadaan Ilmatieteen laitoksen havaintoasemilta välittömästi Internetiin. Myös poikkeavista ilmanlaatutilanteista tiedotetaan sivuilla.

Havainnolliset tutka- ja satelliittikuva-animaatiot kertovat sade- ja pilvialueiden liikkeistä Pohjois-Euroopan alueella. Muun Euroopan säätietoja löytyy perinteisinä sääkarttoina. Sivuilla voi tutustua myös Ilmatieteen laitoksen tuotteisiin ja palveluihin.

Suositut säätilastot tarjoavat mahdollisuuden vertailla eri ajankohtien sääilmiöitä. Uutuutena sivujen käyttäjille tarjotaan tutkimus-, sää- ja ilmastouutisia. Uutisaiheita ovat esimerkiksi ilmastoasiat eri näkökulmista, avaruustutkimus sekä otsonitilanteen muutokset. Sivuilla kerrotaan laajasti Ilmatieteen laitoksen tekemästä meteorologian, ilmaston, ilmanlaadun ja geofysiikan tutkimuksesta. Ilmatieteen laitoksella työskentelee yli 200 tutkijaa sekä maamme suurin ryhmä ennustavia meteorologeja. Kansainvälisesti merkittävää asiantuntemusta riittää ilmakehän kaikista osa-alueista.

Maailman ilmatieteen järjestön, WMO:n jäsenenä Ilmatieteen laitoksen käytössä on maailman laajuinen säähavaintoverkko. Tämän havaintoverkon avulla tehdään sääennusteita myös ympäri maailmaa. Monet kansainvälisesti toimivat suomalaisyhtiöt käyttävät Ilmatieteen laitoksen ulkomaista tekemiä sääennusteita.

Ilmatieteen laitoksen uudet sivut näkyvät tutussa osoitteessa: www.ilmatieteenlaitos.fi. Sivut ovat sekä suomen- että englanninkieliset. Hakutoiminnon avulla kaikki sivuilla oleva tieto löytyy nopeasti ja vaivattomasti. Uutta sivuilla on myös linkkejä muille sääaiheisille sivuille.

Ilmatieteen laitoksen Internet-sivujen graafisen ilmeen on suunnitellut graafikko Tiina Paju. Teknisestä toteutuksesta vastaavat Mosaic Productions Oy ja Ilmatieteen laitos. Sisällön on tuottanut Ilmatieteen laitos.

Lisätietoja:

www-toimittaja Tuija Vuorinen, puhelin (09) 1929 2234
tutkimuspuolen www-toimittaja Maija Parviainen, puhelin (09) 1929 5413
tiedotuspäällikkö Katriina Palmroth, puhelin (09) 1929 2230 tai 0500 615 459