Tiedotearkisto: 2016

Helteet väistyvät viikonlopuksi

2.6.2016 13:47

Koulujen päättäjäispäivän sää on viileä ja tuulinen. Etenkin maan itä- ja pohjoisosissa on epävakaista, länsiosissa enimmäkseen poutaa.

Ilmatieteen laitoksen 2. kesäkuuta laatiman ennusteen mukaan kylmä rintama liikkuu perjantaina Suomen yli kaakkoon ja koko maahan virtaa pohjoisesta huomattavasti viileämpää ilmaa. Kylmän rintaman yhteydessä esiintyy sade- ja ukkoskuuroja, joihin voi etenkin maan itäosassa liittyä myös voimakkaita ukkospuuskia. Säärintaman etupuolella lämpötila kohoaa perjantaina etelässä ja idässä hellelukemiin. Puuskainen luoteistuuli tuo kuitenkin viileää ja jopa koleaa ilmaa nopeasti kohti etelää. Päivälämpötilat laskevat lauantaiksi noin 10 asteella.

Lauantaina päivälämpötila on maan pohjoisosassa 5...10, maan keskiosassa 10...15 ja maan eteläosassa 14...18 astetta. Maan itä- ja pohjoisosassa sää on lauantaina puolipilvinen tai pilvinen ja paikoin tulee sadekuuroja, Lapissa paikoin myös räntäkuuroja. Maan länsiosassa on aurinkoisempaa ja enimmäkseen poutaa. Luoteistuuli on päivällä suurimmassa osassa maata puuskissa navakkaa.

Sunnuntaina kolea ilmavirtaus kiristää otettaan entisestään. Päivälämpötilat jäävät sunnuntaina koko maassa 5 ja 15 asteen välille. Lämpimintä on aivan etelärannikolla ja pohjoista kohden lämpötilat laskevat selvästi. Kolein sää on Lapissa, missä on enimmäkseen pilvistä. Muualla maassa on enimmäkseen puolipilvistä. Kuurosateet painottuvat sunnuntainakin maan itä- ja pohjoisosaan.

Lisätietoja:

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (4,01 e/min + pvm)

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset