Tiedotearkisto: 2016

Sää jatkuu sateisena

4.7.2016 16:58

Laatokalta nouseva matalapaine pitää Suomen sään epävakaisena koko viikon ajan. Suuressa osassa maata tulee jakson aikana sade- ja ukkoskuuroja. Alkuviikolla sade voi paikoin olla myös jatkuvaa.

Kuva: Eija Vallinheimo

Kuva: Eija Vallinheimo

Ilmatieteen laitoksen maanantaina 4.7. tekemän ennusteen mukaan maahamme saapuva matalapaine jää pyörimään Suomen ylle lähes koko viikon ajaksi ja sää on laajalti sateista. Sademäärät voivat tulevalla viikolla olla monin paikoin hyvinkin runsaita.

Matalapaineen pohjoispuolitse virtaa lämmintä ilmaa ja lämpötila saattaa paikoin kohota hellerajan tuntumaan. Myös sade- sekä ukkoskuuroja tulee yleisesti. Säätilanne on maan pohjoisosissa otollinen jopa voimakkaille ukkospuuskille.

Jakson ennustettu sademäärä on maan länsi- ja pohjoisosassa enimmäkseen 5–25 mm ja maan itä-osassa 15–50 mm, paikoin voi sataa runsaammin. "On mahdollista, että heinäkuun keskimääräinen sademäärä ylittyy joillakin havaintoasemilla jo heinäkuun ensimmäisen viikon aikana. Sateiden kuuroluonteisuudesta johtuen sademäärissä on suurta paikallista vaihtelua", arvioi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Juha Tuomala arvioi.

Päivälämpötila on enimmäkseen 15 ja 25 asteen välillä. Yön alin lämpötila on 10 ja 17 asteen välillä.

Lisätietoja:

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (4,01 e/min + pvm)
Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Lue lisää sadevaroituksista: http://ilmatieteenlaitos.fi/sadevaroitukset

Heinäkuun säätilastoja: http://ilmatieteenlaitos.fi/heinakuu