Tiedotearkisto: 2014

Ukkoskuuroja ja –puuskia odotettavissa myös tiistaina

20.5.2014 12:17

Maan eteläosaan ennustetaan ukkoskuuroja tiistaina alkuiltapäivästä alkaen. Ukkoset leviävät voimistuen kohti maan itäosaa iltapäivän ja illan kuluessa.

Kuva: Asko Hämäläinen

Kuva: Asko Hämäläinen

Ilmatieteen laitoksen tiistaina 20. toukokuuta tekemän ennusteen mukaan maan etelä- ja itäosa kuuluvat edelleen kostean helteiseen ilmamassaan. Säätila on otollinen voimakkaille ukkoskuuroille, joita ennustetaan muodostuvan maan eteläosaan tiistaina alkuiltapäivästä alkaen. Iltapäivän ja illan aikana ukkoset leviävät voimistuen kohti maan itäosaa.

"Tiistaina voi esiintyä puuskavahinkoja, erityisesti Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa sekä Pohjois-Savon eteläosissa", sanoo päivystävä meteorologi Henri Nyman.  "Näillä alueilla aamupäivä on ollut laajalti selkeä ja lämpötila kohoaa päivän kuluessa yleisesti 25 – 30 asteen välille. Tämä lisää ukkosriskiä", Nyman huomauttaa.

Koska ukkoskehitys ei ole vielä käynnistynyt, tilanteeseen liittyy vielä jonkin verran epävarmuutta. Tilanteen kehittymistä voi seurata voimassa olevista varoituksista sekä Ilmatieteen laitoksen sadetutkasta. http://ilmatieteenlaitos.fi/sade-ja-pilvialueet.

Lisätiedot:

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (4,01 e/min + pvm)
Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)


Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset
Toimintaohjeita ukkospuuskiin: http://ilmatieteenlaitos.fi/toimintaohjeita-ukkospuuskissa