Säätiedotus 21.3.2019 klo 19

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Sadealue liikkuu Suomen yli itään. Sadealuetta seuraa voimakas kuiva luoteinen ilmavirtaus ja huomenna päivällä suurimmassa osassa maata on aurinkoista.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Maan länsiosassa

Lännestä alkaen selkenevää. Lämpötila on yöllä 0...-3 astetta, huomenna +2...+4 astetta. Tuuli kääntyy luoteen puolelle ja muuttuu puuskaiseksi alueen pohjoisimmassa ja itäisimmässä osassa.

Maan itäosassa

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja monin paikoin vähän vesisadetta, pohjoisimmassa osassa iltayöllä myös lumisadetta. Yöllä lännestä alkaen selkeämpää ja poutaa, mutta alueen pohjoisosassa aamulla luoteesta jälleen monin paikoin lumisadetta. Päivällä sää selkenee vähitellen lännestä alkaen. Lämpötila on yöllä 0...-3 astetta, huomenna +2...+4 astetta. Lämpimintä etelässä. Tuuli kääntyy luoteeseen ja muuttuu puuskaiseksi.

Maan pohjoisosassa

Pilvistä ja kohtalaista lumisadetta. Yöllä lumisade on paikoin sakeaa. Pohjoisimmassa Lapissa on enimmäkseen poutaa. Huomisaamuna luoteesta alkaen poutaa ja selkenevää, Kainuun tienoilla vasta päivällä. Lämpötila on yöllä 0...-4, pohjoisessa -4...-10 astetta ja huomenna 0...+3, pohjoisessa vähän kylmenmpää. Tuuli kääntyy luoteeseen ja muuttuu puuskaiseksi.

Tuulivaroitus maa-alueille

Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Säätiedotus merenkulkijoille 21.3.2019 klo 22

Kovan tuulen varoitus:

Perämeri

Luoteistuulta 19 m/s.

Selkämeri ja Merenkurkku

Luoteistuulta 17 m/s.

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Saimaan eteläosa

Luoteistuulta 15 m/s.

Matalapaine liikkuu Etelä-Lapin yli kaakkoon illalla ja yöllä. Päivällä Suomen yllä on korkeapaineen selänne.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Voimistuvaa luoteistuulta, yöstä alkaen 10-15 m/s. Päivällä tuuli heikkenee lännessä, iltapäivällä 5-10 m/s. Aluksi vesikuuroja, yöllä selkenevää ja hyvä näkyvyys.

Selkämeri

Voimistuvaa luoteistuulta, yöllä 12-17 m/s. Aamulla tuuli heikkenee ja on päivällä 7-11 m/s. Hyvä näkyvyys.

Merenkurkku ja Perämeri

Voimistuvaa luoteistuulta, yöllä 12-17 m/s, Perämerellä ylimmillään 19 m/s. Aamulla tuuli hiekkenee ja on päivällä 5-10 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Saimaa

Voimistuvaa luoteistuulta, yöllä 8-13 m/s, eteläosassa ylimmillään 15 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, illalla vesikuuroja.

Säätiedotus 2 vrk merenkulkijoille 21.3.2019 klo 19

Odotettavissa perjantai-illasta lauantai-iltaan:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Aluksi lännenpuoleista tuulta alle 10 m/s. Yöllä voimistuvaa lounaanpuoleista tuulta. Aamusta alkaen kovan tuulen todennäköisyys 30 prosenttia.

Pohjanlahti

Voimistuvaa lounaanpuoleista tuulta. Yöstä alkaen kovan tuulen todennäköisyys 70 prosenttia.