Tiedote 24.4.2017

Lumisateisiin syytä varautua lähipäivinä

Talvirenkaita ei kannata välttämättä vielä vaihtaa pois, sillä suuressa osassa maata tulee lähipäivinä räntää ja jopa lunta.
Kuva: Eija Vallinheimo

Ilmatieteen laitoksen mukaan sää on lähipäivinä epävakaista ja viileää. Tiistain ja keskiviikon aikana voimakas matalapaine sateineen liikkuu maamme yli koilliseen. Ajokeli muuttuu tiistaina aamuyöstä alkaen huonoksi Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä lumi- tai räntäsateen vuoksi. Keskiviikkona ajokeli huononee maan itäosissa lumi- ja räntäsateiden takia. Sateet lisäävät onnettomuusriskiä etenkin jos joukossa on autoilijoita, joilla alla on jo kesärenkaat.

Torstaina matalapaine väistyy, mutta torstaitakin parin asteen lämpötilassa ja lumi-räntäsateita tulee paikoin. "Perjantaina sää näyttäisi poutaantuvan. Loppuviikolla sää lämpenee taas keväisiin, paikoin jopa n. +10 asteen, päivälämpötiloihin", toteaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen. Yöt jatkuvat edelleen kylminä. Yön alin lämpötila on etelässä +1 ja -5 välillä ja pohjoisessa 0 ja -12 asteen välillä.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan sää on tällä hetkellä tavallista viileämpää. Lumi- tai räntäsade tähän aikaan vuodesta ei ole harvinaista, tosin määrät jäävät yleensä varsin pieniksi maan eteläosassa. Silti esimerkiksi vuosi sitten huhtikuun 25. päivänä satoi maan lounais- ja länsiosassa melko yleisesti noin viisi senttiä lunta.

Lisätietoja:           

Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (4,01 e/min + pvm)     

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset