Tiedotearkisto: 2017

Keski- ja Pohjois-Lappiin kelivaroitus alkuviikolle

15.10.2017 17:17

Ajokeli voi olla paikoin erittäin huono runsaan ja märän lumisateen vuoksi. Maan keski- ja pohjoisosissa on odotettavissa myös paikoin voimakkaita tuulenpuuskia.

Kuva: Olavi Alatalo

Kuva: Olavi Alatalo

Ilmatieteen laitoksen sunnuntaina 15.10. tekemän ennusteen mukaan ajokeli voi muuttua erittäin huonoksi runsaan ja märän lumisateen vuoksi Keski- ja Pohjois-Lapissa maanantai-aamupäivästä alkaen.

Voimakas matalapaine liikkuu Lapin ylitse itään maanantain aikana. Matalan keskus etenee melkein napapiiriä myöden. Sen pohjoispuolella on odotettavissa lumipyryä ja itätuulta. Eteläpuolella taas tulee vesisadetta, jonka jälkeen länsiluoteesta tulee kuivaa ja puuskaista tuulta.

Voimakkaat puuskat rajoittuvat matalapaineen eteläpuolelle. Puuskien ennustetaan olevan voimakkaimmillaan 20 metriä sekunnissa tuulelle herkillä alueilla. Roudattoman maan aikaan on odotettavissa puiden kaatumisia ja sitä seuraavia vaikutuksia kuten sähkökatkoja paikoin.

Voimassa olevat varoitukset on nähtävillä Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelussa: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Lisätietoja:

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,85 e/min + pvm)
Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm