Tiedote 6.2.2018

Huonoihin ajokeleihin ja liukkauteen varauduttava etelässä

Ajokeli muuttuu paikoin erittäin huonoksi Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa lumisateiden myötä. Jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita varsinkin etelärannikolla.
Kuva: Antonin Halas

Suomen etelä- ja keskiosaan saapui tiistaina matalapaine, ja idästä virtaa samalla maahamme hyvin kylmää ilmaa. Pakkasta on maan etelä- ja keskiosassa enimmäkseen 7…15 astetta ja pohjoisosassa 15…25 astetta. Kevyttä pakkaslunta sataa Ilmatieteen laitoksen tämän hetkisten ennusteiden mukaan tiistaina maan etelä- ja keskiosassa monin paikoin 1–5 senttimetriä. Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa lumisade sakenee illan aikana ja lunta kertynee 5–10 senttiä. Ajokeli on huono, sillä tuuli pöllyttää lunta, jolloin näkyvyys heikkenee voimakkaasti. Myös risteysalueet ja rampit kiillottuvat kireässä pakkasessa hyvin liukkaiksi.

Keskiviikkona 7. helmikuuta matalapaineen keskus liikkuu Suomenlahden yli kohti Kaakkois-Suomea ja varsinkin etelärannikolla lumisade voi olla paikoin sakeaa. Lunta voi kertyä tämän hetkisten ennusteiden mukaan keskiviikkona 5–15 senttimetriä Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. Ajokeli muuttuu paikoin jopa erittäin huonoksi.   

Myös jalkakäytävät ovat varsinkin etelärannikolla paikoin petollisen liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on kevyttä pakkaslunta. 

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,85 e/min + pvm)Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)

Säästä twiittaavat Twitterissä @meteorologit