Avaruussää 23.2.2017 klo 10.20

Kohtalaista aktiivisuutta odotettavissa, pieni geomagneettinen myrsky mahdollinen torstaina tai perjantaina.

Aurinkotuuli oli yöllä tavanomaista, mutta on alkanut nopeutua aamun aikana. Torstain ja perjantain välisenä yönä nopea aurinkotuuli aiheuttanee Suomessa kohtalaista geomagneettista aktiivisuutta. Pieni geomagneettinen myrsky (G1 / Kp 5) on mahdollinen. Mahdolliset revontulet jäänevät enimmäkseen pilvien taakse.

Nopea aurinkotuuli on peräisin koronan aukosta, jonka leveyden perusteella voi arvioida, että sen vaikutus kestää pari vuorokautta. Avaruussää hiljenee siis viikonlopun aikana.

 

Revontulten todennäköisyys Etelä-Suomessa

Tänään ja yöllä Huomenna 2–3 vrk.
kohtalainen
todennäköisyys
pienehkö
todennäköisyys
pienehkö
todennäköisyys

 

23.2.2017

Aktiivisuus nyt

Avaruussään aktiivisuus nyt

  • Revontulet epätodennäköisiä
  • Revontulet todennäköisiä

Magneettinen aktiivisuus kuluneen vuorokauden aikana

Pylväskaavio näyttää magneettisen häiriöisyyden kuluneen vuorokauden aikana. Asemien sijainti ja viimeisin lukema esitetään myös kartalla.

Revontulten esiintyminen havaintopaikan läheisyydessä on todennäköistä, kun magneettisten häiriöiden voimakkuus ylittää tietyn asemakohtaisen kynnysarvon. Tämä kynnysarvo on esitetty pylväskaaviossa punaisella vaakaviivalla. Kartalla aseman sijainnin osoittava täplä muuttuu punaiseksi, kun viimeisin mittaus ylittää mainitun kynnysarvon.

Tiedot perustuvat Ilmatieteen laitoksen automaattisten magnetometriasemien mittauksiin. Sodankylän mittauksen tuottaa Oulun yliopiston Sodankylän geofysiikan observatorio. Revontulikameroiden kuvia sekä vanhempia magneettikenttämittauksia on saatavissa Auroras Now -palvelusta. Lisätietoa avaruussäästä Teematiedossa. Katso myös pilvisyystilanne.