Säätiedotus 30.3.2017 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Suurimmassa osassa maata on tänään poutaa ja enimmäkseen selkeää. Yön ja aamun aikana lumisadealue leviää maan länsi- ja eteläosaan.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa:

Aluksi selkeää tai puolipilvistä ja enimmäkseen poutaa. Illalla ja yöllä lännestä alkaen lisääntyvää pilvisyyttä ja lähinnä maan länsi- ja eteläosassa lumisadetta, päivällä jälleen enimmäkseen poutaa. Päivän ylin lämpötila on tänään ja huomenna -1...+5 astetta. Yön alin lämpötila lännessä 0...-5 ja idässä -5...-10 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja idän välille kääntyvää tuulta.

Maan pohjoisosassa:

Selkeää tai puolipilvistä ja tänään lähinnä Pohjois-Lapissa yksittäisiä lumikuuroja, muuten poutaa. Päivän ylin lämpötila on tänään ja huomenna 0...-5 astetta. Yön alin lämpötila -10...-20 astetta, paikoin -25 astetta. Enimmäkseen heikkoa tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 30.3.2017 klo 12

Korkeapaineen selänne liikkuu Suomen yli itään. Matalapaine liikkuu Itämeren yli itään huomenna.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti:

Voimistuvaa lännen ja lounaan välille kääntyvää tuulta, iltapäivällä 7-11 m/s. Yöllä etelätuulta, huomenna päivällä idän ja kaakon välistä tuulta. Hyvä näkyvyys, yöllä lännestä alkaen lumisadetta.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 8-12 m/s. Yöllä etelän ja kaakon välistä tuulta. Huomenna päivällä lännestä alkaen pohjoiseen kääntyvää tuulta 3-7 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, illalla lännestä alkaen lumi- tai vesisadetta.

Selkämeri:

Etelätuulta 6-10 m/s, illalla ylimmillään 12 m/s. Aamusta alkaen 2-6 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, illalla lännestä alkaen lumi- tai räntäsadetta.

Merenkurkku ja Perämeri:

Lounaistuulta 5-9 m/s. Yöllä kaakonpuoleista tuulta 3-7 m/s. Huomenna päivällä pohjoiseen kääntyvää tuulta. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, yöstä alkaen Merenkurkussa lumisadetta.

Saimaa:

Luoteistuulta 1-5 m/s. Illasta alkaen etelän ja lounaan välistä tuulta. Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min+pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Sää maailmalla

Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n palvelusta näet sääennusteen ja -havainnot lukuisiin paikkohin ympäri maailmaa.

World Weather Information Service

Twitter