Säätiedotus 28.5.2017 klo 6

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Uusi sadealue saapuu päivällä lännestä maan keski- ja pohjoisosaan. Lounaassa on tilapäisesti lämmintä.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Maan etelä- ja länsiosassa:

Enimmäkseen puolipilvistä tai pilvistä ja aluksi paikoin sadekuuroja, mutta päivällä enimmäkseen poutaa. Illalla ja yöllä yleisemmin sadekuuroja, mahdollisti myös ukkosta. Päivän ylin lämpötila 15...20, lounaassa 19...23 astetta. Yön alin lämpötila 6...12 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelänpuoleista tuulta, yöllä tuuli kääntyy pohjoiseen.

Maan itäosassa:

Enimmäkseen pilvistä ja päivällä lännestä alkaen monin paikoin sadetta tai sadekuuroja. Päivän ylin lämpötila 8...15, yön alin 4...10 astetta. Viileintä Ylä-Karjalassa. Heikkoa tai kohtalaista pohjoisen ja idän välistä tuulta.

Maan pohjoisosassa:

Lännestä alkaen vesi- tai räntäsadetta, Käsivarressa myös lumisadetta. Pohjoisimmassa Lapissa kuitenkin enimmäkseen poutaa. Yöllä myös muualla pohjoisesta alkaen enimmäkseen poutaa ja paikoin selkeämpää. Päivän ylin lämpötila +2...+9, yön alin +2...-4 astetta. Enimmäkseen heikkoa tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 28.5.2017 klo 6

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahti ja Pohjois-Itämeri:

Lounaistuulta 14 m/s.

Pohjanlahti:

Pohjoistuulta 14 m/s.

Huomautus veneilijöille:

Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Lounaistuulta 12 m/s.

Lofoottien tienoilla oleva matalapaine liikkuu illalla Perämeren yli kohti Itä-Suomea.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Suomenlahti:

Kaakkoistuulta 3-7 m/s. Päivällä tuuli kääntyy lounaaseen ja voimistuu, illalla 10-14 m/s. Yöllä tuuli hieman heikkenee. Paikoin sadekuuroja, mahdollisesti ukkosta, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeri:

Vähitellen voimistuvaa lounaaseen kääntyvää tuulta, iltapäivällä 10-14 m/s. Iltayöllä tuuli hieman heikkenee. Paikoin sadekuuroja, mahdollisesti ukkosta, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Vähitellen voimistuvaa lounaaseen kääntyvää tuulta, iltapäivällä 8-12 m/s. Iltayöllä tuuli on ohimenevästi heikompaa. Aamuyöllä tuuli kääntyy pohjoiseen. Paikoin sadekuuroja, mahdollisesti ukkosta, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Pohjanlahti:

Etelän ja idän välistä tuulta 4-8 m/s. Päivällä eteläpuoleista tuulta 5-10 m/s. Yöllä voimistuvaa pohjoiseen kääntyvää tuulta, aamuyöllä 10-14 m/s. Paikoin sadetta tai sadekuuroja ja utua.

Saimaa:

Vähitellen voimistuvaa etelän ja kaakon välistä tuulta, iltapäivällä 5-9 m/s. Illalla tuuli heikkenee, yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-4 m/s. Aamuyöllä voimistuvaa pohjoistuulta. Paikoin sadetta tai sadekuuroja, mahdollisesti ukkosta.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 4,01 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min+pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Sää maailmalla

Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n palvelusta näet sääennusteen ja -havainnot lukuisiin paikkohin ympäri maailmaa.

World Weather Information Service

Twitter