Säätiedotus 20.4.2018 klo 6

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Vesi- ja lumisadealue liikkuu tänään maan pohjoisosan ja osin myös itäosan yli itään. Etelässä ja lännessä on enimmäkseen poutaa ja varsin lämmintä. Yöllä kulkee uusi vesisadealue maan etelä- ja keskiosan yli itään.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Maan etelä- ja länsiosassa:

Enimmäkseen selkeää tai puolipilvistä ja poutaa. Yöllä pilvistyvää ja yleisesti vesisadetta. Päivän ylin lämpötila 11...19 astetta, lämpimintä sisämaassa. Yön alin lämpötila +3...+7 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja lännen välistä tuulta.

Maan itäosassa:

Pilvistä tai melko pilvistä ja lähinnä Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa aamupäivästä alkaen vesi- tai räntäsadetta. Illalla ohimenevästi poutaa, mutta yöllä monin paikoin vesisadetta. Päivän ylin lämpötila 2...10 astetta, kylmintä Ylä-Karjalassa. Yön alin lämpötila 0...+4 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelänpuoleista tuulta, illalla tuuli kääntyy lännen puolelle.

Maan pohjoisosassa:

Pilvistä ja lännestä alkaen yleisesti lumi- tai räntäsadetta, lounaassa myös vesisadetta. Myöhemmin iltapäivällä lännestä alkaen enimmäkseen poutaa. Päivän ylin lämpötila +2...+7, Itä- ja Pohjois-Lapissa +1...-2 astetta. Yön alin lämpötila +1...-4 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja lännen välistä tuulta, Lapissa idänpuoleista tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 20.4.2018 klo 6

Kovan tuulen varoitus:

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeren eteläosa:

Luoteistuulta, yöllä 15 m/s.

Fennoskandia kuuluu laajaan matalapaineen alueeseen. Osakeskus liikkuu tänään Perämeren yli kohti Kaakkois-Suomea. Toinen osakeskus liikkuu yöllä Ahvenanmaan yli itään ja syvenee.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Suomenlahti:

Vähitellen voimistuva lännen ja lounaan välistä tuulta, iltapäivästä alkaen 7-12 m/s. Mahdollisesti utua tai sumua.

Pohjois-Itämeri:

Voimistuvaa lännen ja lounaan välistä tuulta, aamupäivällä 9-13 m/s. Yöllä luoteeseen kääntyvää tuulta 11-15 m/s. Paikoin utua tai sumua.

Ahvenanmeri, Saaristomeri, Selkämeri ja Merenkurkku:

Lounaanpuoleista tuulta 4-8 m/s. Illalla tilapäisesti heikompaa tuulta. Yöllä nopeasti voimistuvaa luoteen puolelle kääntyvää tuulta, aamuyöllä 11-15 m/s, Selkämeren pohjoisosassa ja Merenkurkussa 8-12 m/s. Paikoin utua tai sumua, yöllä vesisadetta.

Perämeri:

Etelänpuoleista tuulta 4-8 m/s. Iltapäivällä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Yöllä pohjoisen ja idän välistä tuulta 3-7 m/s. Ajoittain vesisadetta, paikoin utua tai sumua.

Saimaa:

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-4 m/s. Aamupäivällä voimistuvaa etelänpuoleista tuulta, iltapäivällä 3-7 m/s. Yöllä jälleen suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-4 m/s. Ajoittain vesisadetta, paikoin utua tai sumua.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 3,85 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min+pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Twitter