Säätiedotus 19.6.2018 klo 6

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Uusi matalapaine sateineen ja puuskaisen tuulen kera liikkuu maamme yli koilliseen.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Maan etelä- ja keskiosassa:

Lännestä pilvistyvää ja yleisesti sadetta, idässä pääosin iltapäivästä alkaen. Illalla ja yöllä lännestä käsin poutaa ja selkenevää, mutta aluksi vielä sadekuuroja ja ukkosta. Päivän ylin lämpötila 15...20 ja yön alin 8...13 astetta. Kohtalaista, päivällä navakkaa ja puuskaista lännenpuoleista tuulta.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa:

Aluksi vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa. Aamupäivällä lännestä pilvistyvää ja päivällä alueen länsiosassa monin paikoin sadetta sekä paikoin ukkosta, idempänä vasta illalla. Päivän ylin lämpötila on 13...17, Kainuussa noin 20 astetta. Yön alin lähellä 10 astetta. Kohtalaista etelän ja lännen välistä tuulta.

Lapissa:

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja Pohjois-Lapissa aluksi paikoin sadekuuroja. Päivällä etelästä pilvistyvää ja monin paikoin sadetta, Pohjois-Lapissa Käsivartta lukuun ottamatta kuitenkin poutaa. Päivän ylin lämpötila 16...21 ja yön alin lähellä 10 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelänpuoleista tuulta.

Ahvenanmaan, Satkunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Säätiedotus merenkulkijoille 19.6.2018 klo 6

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahti:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 17 m/s.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Pohjanlahti:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 15 m/s.

Huomautus veneilijöille:

Saimaa:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 13 m/s.

Keski-Ruotsissa oleva matalapaine syvenee ja liikkuu kohti Lappia.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Suomenlahti:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 7-11 m/s. Aamupäivällä tuuli voimistuu, iltapäivästä alkaen lännen ja lounaan välistä tuulta 12-17 m/s. Yöllä vähän heikkenevää länsituulta. Lännestä alkaen ajoittain sadetta, kohtalainen tai hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeri:

Voimistuvaa lounaistuulta, päivällä 10-15 m/s. Iltapäivästä alkaen tuuli on lännen ja lounaan väliltä. Lännestä ajoittain sadetta, iltapäivästä alkaen enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Merenkurkku ja Perämeri:

Etelätuulta 5-10 m/s. Iltapäivällä tai illalla etelästä alkaen voimistuvaa länteen kääntyvää tuulta, iltayöstä alkaen 10-15 m/s. Aamuyöllä tuuli vähän heikenee. Päivällä etelästä ajoittain sadetta. Yöllä hyvä näkyvyys.

Saimaa:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 3-7 m/s. Aamupäivällä tuuli voimistuu, iltapäivästä alkaen 8-13 m/s. Yöllä lännenpuoleista tuulta. Päivällä lännestä sadetta, yöllä vielä sadekuuroja.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 3,85 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min + pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Twitter