Säätiedotus 16.12.2017 klo 22

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Hajanainen sadealue liikkuu maan keskiosasta koilliseen. Huomenna on enimmäkseen poutaa.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Maan etelä- ja keskiosassa:

Enimmäkseen pilvistä ja paikoin vesi- tai lumisadetta. Alueen keskivaiheilla paikoin myös jäätävää tihkua. Huomenna vähitellen poutaa, lännestä alkaen pilvipeite myös rakoilee. Lämpötila on maan eteläosassa -2...+2, yöstä alkaen -1...-6 astetta. Enimmäkseen heikkoa tuulta.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa:

Pilvistä ja heikkoa lumisadetta, paikoin myös jäätävää tihkua. Huomenna lännestä alkaen poutaa. Lämpötila on -3...-9 astetta. Enimmäkseen heikkoa tuulta.

Lapissa:

Pilvistä tai puolipilvistä ja enimmäkseen poutaa. Huomenna paikoin heikkoa lumisadetta. Lämpötila on enimmäkseen -8...-15 astetta, länsiosassa paikoin alempi. Heikkoa tai kohtalaista etelänpuoleista tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 16.12.2017 klo 19

Saaristomerellä oleva matalapaineen osakeskus liikkuu hitaasti kohti koillista ja täyttyy.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Suomenlahti:

Heikkenevää etelänpuoleista tuulta, aluksi 4-8, yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Huomisaamulla voimistuvaa luoteenpuoleista tuulta, päivällä 4-7 m/s. Paikoin vesikuuroja, mahdollisesti utua.

Pohjois-Itämeri:

Lännestä alkaen voimistuvaa pohjoisen puolelle kääntyvää tuulta, yöllä 7-11 m/s. Huomenna päivällä tuuli kääntyy luoteeseen ja heikkenee, iltapäivällä 4-8 m/s. Paikoin vesikuuroja, enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Voimistuvaa pohjoisen ja koillisen välistä tuulta, yöllä 7-10 m/s, Ahvenanmerellä ylimmillään 12 m/s. Aamulla heikkenevää luoteeseen kääntyvää tuulta, aamupäivällä 4-8 m/s. Iltapäivällä lännenpuoleista tuulta. Paikoin vesikuuroja, enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Selkämeri ja Merenkurkku:

Pohjoisen ja koillisen välistä tuulta 6-10 m/s. Yöllä heikkenevää lännen ja luoteen välille kääntyvää tuulta, aamupäivällä 5-8 m/s. Paikoin vesi- tai lumikuuroja, enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Perämeri:

Pohjoisen ja koillisen välistä tuulta 3-7 m/s. Yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Huomisaamuna voimistuvaa lännen ja lounaan välistä tuulta, päivällä 6-9 m/s. Yöllä paikoin utua, enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Saimaa:

Kaakonpuoleista tuulta 1-4 m/s. Yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta. Iltapäivällä lännenpuoleista tuulta 2-5 m/s. Paikoin lumisadetta tai utua.

Säätiedotus 2 vrk merenkulkijoille 16.12.2017 klo 18.50

Odotettavissa sunnuntai-illasta maanantai-iltaan:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Lännenpuoleista tuulta alle 10 m/s. Maanantaina päivällä vähän voimistuvaa lounaanpuoleista tuulta.

Pohjanlahti:

Voimistuvaa lounaanpuoleista tuulta, yöllä alle 10 m/s, päivällä alle 14 m/s.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 3,85 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min+pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Twitter