Säätiedotus 17.1.2019 klo 6

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Maan eteläosassa oleva lumipyryalue väistyy itään.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Maan eteläosassa

Pilvistä ja lumipyryä tai lumikuuroja, rannikolla paikoin myös vähäistä vesisadetta. Keskipäivällä lännestä alkaen enimmäkseen poutaa ja rakoilevaa pilvisyyttä, itärajalla vasta aamuyöllä. Lämpötila on enimmäkseen -3...-10 astetta, rannikolla käydään tilapäisesti nollan vaiheilla. Enimmäkseen kohtalaista idän ja pohjoisen välistä tuulta, päivästä alkaen pohjoisenpuoleista tuulta.

Maan keskiosassa

Pilvistä ja alueen eteläosassa lumisadetta, alueen pohjoisosassa enimmäkseen poutaa. Keskipäivällä lännestä alkaen enimmäkseen poutaa ja rakoilevaa pilvisyyttä, itäralla vielä yöllä lumisadetta. Lämpötila on enimmäkseen -5...-15 astetta, kylmintä alueen pohjoisosassa. Heikkoa tai kohtalaista idän ja pohjoisen välistä tuulta, alueen eteläosassa enimmäkseen kohtalaista tuulta.

Maan pohjoisosassa

Enimmäkseen pilvistä ja paikoin heikkoa lumisadetta. Lämpötila on pääosin -10 ja -20 asteen välillä, lännessä paikoin noin -25 astetta. Heikkoa tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 17.1.2019 klo 6

Kovan tuulen varoitus:

Selkämeren eteläosa

Koillistuulta 16 m/s.

Suomenlahden itäosa

Kaakkoistuulta 14 m/s.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Pohjoisen ja luoteen välistä tuulta 14 m/s.

Selkämeren pohjoisosa

Koillistuulta 14 m/s.

Jäätämisvaroitus

Jään kertyminen alusten rakenteisiin on yöstä alkaen kohtalaista Selkämerellä, Merenkurkussa ja Perämeren eteläosassa.

Saaristomerellä oleva matalapaine liikkuu pitkin Suomelahtea itään.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Suomenlahden itäosa

Kaakkoistuulta 10-14 m/s. Aamupäivällä tuuli heikkenee ja kääntyy lounaaseen 5-10 m/s. Myöhemmin iltapäivällä tuuli kääntyy luoteeseen ja voimistuu, illalla 9-13 m/s. Yöllä tuuli heikkenee vähän. Lumisadetta ja ajoittain huono näkyvyys, yöllä parempi näkyvyys.

Suomenlahden länsiosa

Heikkenevää lounaistuulta, aluksi 7-12 m/s, aamupäivällä 4-8 m/s. Keskipäivällä tuuli alkaa käänty luoteeseen ja voimistua, iltapäivällä 9-13 m/s. Yöllä tuuli heikkenee, aamyöllä 5-9 m/s. Lumi- tai vesisadetta, aluksi huono näkyvyys, illalla parempi näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Pohjoisen ja luoteen välille kääntyvää tuulta 10-14 m/s. Illalla tuuli heikkene, yöllä luoteistuulta 6-10 m/s. Paikoin lumi- tai vesikuuroja.

Selkämeri

Koillistuulta 10-14 m/s, eteläosassa enimmillään 16 m/s. Iltapäivällä tuuli alkaa heikkenemään ja kääntymään pohjoisen ja luoteen välille, yöllä luoteistuulta 7-11 m/s. Lumisadetta, päivällä parempi näkyvyys.

Merenkurkku

Pohjoisenpuolelle kääntyvää tuulta 7-11 m/s. Illalla heikkenevää luoteistuulta, yöllä 3-7 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, mahdollisesti lumikuuroja.

Perämeri

Vähän voimistuvaa pohjoistuulta, aluksi 2-6 m/s, päivällä 5-9 m/s. Yöllä vähän heikkenevää luoteistuulta 3-7 m/s. Hyvä näkyvyys.

Saimaa

Voimistuvaa idän ja koillisen välistä tuulta, päivällä 4-8 m/s, eteläosassa enimmillään 10 m/s. Yöllä tuuli kääntyy luoteeseen. Lumisadetta.