Ammattimerenkulun sääpalvelut

Ilmatieteen laitos tarjoaa ammattimerenkululle räätälöityjä sääpalveluita Euroopan alueelle internetin, sähköpostin, faksin ja kännykän välityksellä. Palveluiden tuotannossa hyödynnämme parhaita säämalleja, havaintotietoja sekä korkeatasoista meteorologista asiantuntemusta.

Merisääpalvelu Pohjois-Eurooppaan

Ilmatieteen laitos tuottaa ammattimerenkululle internet-sääpalvelua, joka kattaa tuuli- ja aaltoennusteet usean vuorokauden päähän Itämerelle ja Pohjanmerelle. Palvelu on helppo ja edullinen ottaa käyttöön - tarvitset vain www-osoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Merisääennuste Suomen aluevesille

Merisääennuste sisältää tuuli- ja sääennusteen 1 - 5 vuorokautta eteenpäin Suomen merialueille. Palvelu on tilattavissa palvelunumerosta 0600 1 0650 (4,25 €/tilaus) ja sen voi vastaanottaa sähköpostin, internetin tai faxin välityksellä.

Merisäähavainnot

Ilmatieteen laitoksella on käytettävissä tiedot yli neljältäkymmeneltä merisäähavaintoasemalta. Internetiin räätälöitävään palveluun on tuuliennusteiden lisäksi mahdollista liittää miltei reaaliaikaiset tiedot halutuilta merisääasemilta.

Merisää kaikille Euroopan merille tekstiviestinä

Tekstiviestipalvelustamme saa kätevästi tuuliennusteet kaikille Euroopan merialueille. Lähetä viesti meri + aluekoodi (esim. meri n1) numeroon 16161, ilman suuntanumeroita, myös ulkomailla. Hetken kuluttua saat kahden vuorokauden tuuliennusteen haluamallesi merialueelle.

Palvelu toimii Elisan, Telian ja DNA:n liittymillä ja hinta on 0,84 €/viesti (DNA 0,85 €/viesti).

Euroopan merialueet

Sääkonsultointi

Soittamalla suoraan Ilmatieteen laitoksen palvelevalle meteorologille saat parhaan mahdollisen näkemyksen säätilanteen kehittymisestä sekä tukea sääriippuvaisten operaatioiden päätöksentekoon. Palvelunumero on 0600 1 0600 (hinta 4,01 €/min + pvm).