Ilmanlaatupalvelut - tutkimustyötä ja palvelua paremman ilmanlaadun puolesta

Tarjoamme ilmanlaadun asiantuntijapalveluita ja konsultointia Suomeen ja maailmanlaajuisesti. Tuotamme käytännön sovellutuksia yrityksille ja julkiselle sektorille ympäristön hyvinvoinnin, turvallisuuden ja paremman ilmanlaadun edistämiseksi.

Tutkijat tarkastelemassa leviämismallilaskelman tuloksia. Kuva Antonin HalasLeviämismalleilla voidaan selvittää, miten laajalle päästöt leviävät ja kuinka suuria pitoisuuksia ne aiheuttavat. Kuva: Antonin Halas

 

Palvelumme kattavat koko ilmanlaatuketjun päästöjen muodostumisesta ja leviämisestä pitoisuuksiin, laskeumiin ja niiden aiheuttamiin vaikutuksiin asti.

Ilmatieteen laitoksen monipuolinen tutkimus- ja kehitystoiminta antaa vankan pohjan ilmanlaatupalveluille. Kehitämme palvelujamme, osaamistamme ja tutkimusmenetelmiämme jatkuvasti ja määrätietoisesti. Tiiviit yhteydet alan kotimaiseen ja kansainväliseen huippututkimukseen takaavat asemamme Suomen johtavana ilmanlaadun asiantuntijana.

Ilmatieteen laitos on ympäristönsuojelulaissa mainittu ilmansuojelun asiantuntijalaitos Suomessa.

 

Ilmanlaatumittareita asentamassa. Kuva Antonin HalasIlmanlaadun mittauksilla voidaan selvittää miten suuria pitoisuudet ovat paikallisesti. Kuva: Antonin Halas