Säätiedotus merenkulkijoille 19.5.2019 klo 19

Keski-Euroopassa on laaja matalapaineen alue, joka ulottuu Skandinaviaan. Suomen itäpuolella oleva korkeapaineen selänne pysyy lähes paikallaan.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeren itäosa ja Saaristomeri

Idän ja kaakon välistä tuulta 5-9 m/s, iltapäivällä alueen länsiosassa etelän ja kaakon välistä tuulta. Iltapäivällä lännessä sadekuuroja ja mahdollisesti myös ukkosta.

Pohjois-Itämeren länsiosa, Ahvenanmeri ja Selkämeren eteläosa

Vähitellen itään kääntyvää tuulta 2-6 m/s. Aamusta alkaen etelän ja kaakon välistä tuulta 4-8 m/s, Selkämeren eteläosassa mahdollisesti paikoin merituulta. Sadekuuroja ja mahdollisesti ukkosta aluksi alueen länsiosassa, päivällä koko alueella.

Selkämeren pohjoisosa ja Merenkurkku

Vähitellen itään kääntyvää tuulta 2-6 m/s, päivällä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-4 m/s. Iltapäivällä tuuli kääntyy itään tai koilliseen ja voimistuu hieman. Ajoittain sadekuuroja, mahdollisesti myös ukkosta.

Perämeri

Idänpuoleista tuulta 3-6 m/s, yöllä alueen pohjoisosassa tilapäisesti 5-8 m/s. Aamulla etelän ja kaakon välistä tuulta, iltapäivällä tuuli kääntyy idänpuoleiseksi. Yöstä alkaen sadekuuroja ja mahdollisesti ukkosta.

Saimaa

Kaakkoistuulta 4-8 m/s, alueen pohjoisosassa illalla ja yöllä hieman heikompaa tuulta. Iltapäivällä tuuli heikkenee. Päivällä paikoin sadekuuroja.

Säätiedotus 2 vrk merenkulkijoille 19.5.2019 klo 19

Odotettavissa maanantai-illasta tiistai-iltaan:

Suomenlahti ja Pohjois-Itämeri

Etelän ja idän välistä tuulta alle 10 m/s. Aamusta alkaen todennäköisimmin heikkoa tuulta.

Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeren eteläosa

Todennäköisimmin heikkoa tuulta.

Selkämeren pohjoisosa, Merenkurkku ja Perämeri

Todennäköisimmin heikkoa tuulta, aamusta alkaen pohjoisen ja idän välistä tuulta alle 10 m/s.