Säätiedotus merenkulkijoille 24.5.2019 klo 19

Kovan tuulen varoitus:

Pohjois-Itämeren itäosa

Länsituulta 14 m/s.

Pohjois-Itämeren länsiosa ja Ahvenanmeri

Lännen ja luoteen välistä tuulta 14 m/s.

Selkämeri

Pohjoisen ja luoteen välistä tuulta 14 m/s.

Huomautus veneilijöille:

Merenkurkku

Koillistuulta 11 m/s.

Suomenlahti

Länsituulta 11 m/s.

Saaristomeri

Lännen ja luoteen välistä tuulta 11 m/s.

Korkeapaine on Suomen itäpuolella. Merenkurkussa oleva vähäinen matalapaine liikkuu pohjoiseen ja täyttyy. Uusi matalapaine saapuu lännestä Ahvenanmaalle yöllä.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Suomenlahden itäosa

Heikkenevää idänpuoleista tuulta, yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Aamulla voimistuvaa etelänpuoleista tuulta, päivällä 4-8 m/s, illalla länteen kääntyvää tuulta 7-11 m/s. Paikoin utua, aamusta sadetta ja ajoittain kohtalainen näkyvyys.

Suomenlahden länsiosa

Heikkenevää idänpuoleista tuulta, alkuyöstä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Aamuyöllä voimistuvaa etelänpuoleista tuulta, aamulla 4-8 m/s, päivällä länteen kääntyvää tuulta 7-11 m/s. Paikoin utua, aamusta sadetta ja ajoittain kohtalainen näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, itäosa

Etelään kääntyvää ja voimistuvaa tuulta, yöllä 7-11 m/s. Aamulla länteen kääntyvää ja edelleen voimistuvaa tuulta, päivällä 10-14 m/s. Lännestä sadetta ja ajoittain kohtalainen näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, länsiosa ja Ahvenanmeri

Heikkenevää kaakonpuoleista tuulta, yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Aamulla lännen ja luoteen välille kääntyvää ja voimistuvaa tuulta, päivällä 10-14 m/s. Iltapäivällä heikkenevää tuulta, illalla 7-11 m/s. Lännestä sadetta ja ajoittain kohtalainen näkyvyys.

Saaristomeri

Kaakonpuoleista tuulta 4-8 m/s. Aamuyöllä lounaaseen kääntyvää ja vähän heikkenevää tuulta. Päivällä voimistuvaa lännen ja luoteen välistä tuulta, iltapäivällä 7-11 m/s. Lännestä sadetta ja ajoittain kohtalainen näkyvyys.

Selkämeren eteläosa

Heikkenevää idän ja kaakon välistä tuulta, yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Aamupäivällä voimistuvaa pohjoisen ja luoteen välille kääntyvää tuulta, päivällä 10-14 m/s. Lännestä utua tai sadetta ja ajoittain kohtalainen näkyvyys.

Selkämeren pohjoisosa

Voimistuvaa koilliseen kääntyvää tuulta, aamulla 7-11 m/s, päivällä pohjoisenpuoleista tuulta 10-14 m/s. Lännestä utua tai sadetta ja ajoittain kohtalainen näkyvyys.

Merenkurkku

Voimistuvaa koilliseen kääntyvää tuulta, aamulla 7-11 m/s. Päivällä heikkenevää pohjoisenpuoleista tuulta, illalla 4-8 m/s. Paikoin utua tai sadetta ja ajoittain kohtalainen näkyvyys.

Perämeri

Heikkenevää etelän ja kaakon välistä tuulta, aluksi 5-9 m/s, aamulla suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Paikoin utua tai sadetta ja ajoittain kohtalainen näkyvyys.

Saimaa

Idän ja kaakon välistä tuulta 4-8 m/s. Yöllä heikkenevää tuulta, aamuyöstä 1-5 m/s. Sadekuuroja, päivällä ukkosta.

Säätiedotus 2 vrk merenkulkijoille 24.5.2019 klo 19

Odotettavissa lauantai-illasta sunnuntai-iltaan:

Suomenlahti ja Pohjois-Itämeri

Etelän ja lännen välille kääntyvää tuulta enimmäkseen alle 10 m/s. Aamulla voimistuvaa tuulta, myöhemmin päivällä kovan tuulen todennäköisyys 30 prosenttia.

Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Heikkenevää pohjoisen ja lännen välistä tuulta, yöllä etelänpuoleista tuulta alle 10 m/s. Aamulla voimistuvaa etelän ja lännen välistä tuulta, päivällä tuuli alle 14 m/s.

Selkämeri

Etelän ja idän välille kääntyvää tuulta alle 10 m/s, päivällä pohjoisenpuolelle kääntyvää tuulta alle 14 m/s.

Merenkurkku ja Perämeri

Heikkenevää pohjoisen ja lännen välistä tuulta, aamulla heikkoa suunnaltaan vaihtelevaa tuulta.